Halıcılar İstanbul’da Toplandı

Halıcıların Gözü Afrika Pazarlarında

Ekonomi - 2 yıl önce

TİM Halı Sektör Kurulu, İstanbul’da Salahattin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katılımıyla TİM Dış Ticaret Kompleksinde bir araya gelen halı sektör kurulu üyeleri, 2022 yılının Ocak-Eylül dönemi halı ihracatını değerlendirirken halı sektörünün son dönemlerde yaşadığı önemli sorunları da masaya yatırdı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Dış Ticaret Kompleksinde toplanan TİM Halı Sektör Kurulu yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Salahattin Kaplan başkanlığında gerçekleştirilen ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katıldığı toplantıda halı sektörünün sorunlarının yanı sıra yeni pazarlara yönelik yürütülmesi planlanan çalışmalar da masaya yatırıldı. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, sektörün sorunlarını bildiklerini ve çözümü için ilgili bakanlıklarla sürekli temas halinde olduklarını ifade etti. Toplantının verimli geçtiğini ifade eden TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan da sektörün Eylül ayında 246 milyon 191 bin dolarlık ihracata imza attığını, Türkiye genelinden Ocak-Eylül 2022 döneminde toplam 1 milyar 981 milyon 284 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Kaplan toplandı sonrası yaptığı değerlendirmede “Halı sektörümüzün pandemi sonrasında ihracatta kısmen düşüş yaşanmış olsa da son aylarda toparlanmaya gittiğini görüyoruz. Diğer sektörlerde olduğu gibi sektörümüzde de global krizlere dayalı önemli sorunlar yaşanıyor. Finansmana erişim, artan işçilik, enerji ve hammadde maliyetlerine kadar her alanda diğer sektörlerde olduğu gibi sektörümüzde de sorunlar yaşanıyor. Bugün TİM Başkanımız Sayın Mustafa Gültepe’nin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda ana başlıklarla sorunlarımızı masaya yatırarak beraberinde çözüm önerilerimizi de sunduk. Elbette ülkemiz için önemli ihraç ürünleri arasında yer alan ve dünyanın en büyük halı üretim merkezi haline gelen Türkiye’de bu sektörün daha çok gelişmesi, ihracatının daha fazla artması yönünde çalışmalarımız ve çabalarımız devam edecektir” dedi.

Dünya genelinde tanıtım atağı sürecek Dünya halı pazarının en önemli üretici ülkesi konumunda yer alan Türkiye’nin halı ihracatını arttırmanın en önemli yolunun yeni pazarlara açılmak olduğunu da ifade eden Başkan Salahattin Kaplan “İhracatımızı geliştirmenin ve arttırmanın en önemli adımı tanıtımdır. Bu anlamda özellikle Afrika pazarlarına yönelik tanıtım çalışmalarımızı attırarak sürdüreceğiz. Hedef ülkeler olarak belirlediğimiz ülkelere yönelik düzenleyeceğimiz heyet gezilerimizle bu ülkelere ürünlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Mevcut pazarlarımızdaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Suudi Arabistan’a ihracatımız her geçen gün artıyor. Mevcut pazarlardaki payımızı korurken yeni pazarlarda da etkili olmayı hedefliyoruz” dedi.

Yenilikçi Ürünlerle Dünya Pazarlarında Yer Almayı Sürdüreceğiz Türk halı sektörünün dünya trendlerini yakından takip ettiğini ve yenilikçi ürünlerle nihai tüketiciye hitap edebilmek için halı üretimin ihtiyaçlara göre üretim yaptığını da ifade eden Başkan Salahattin Kaplan “Gelişen ve değişen dünyada halı algısı ve kullanım alanları da hızla değişiyor. Elbette üreticilerimiz yenilikçi ürünlere yönelirken dünya halı modasını da yakından takip ediyor” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakim Serkan Tüzün son yolculuğuna uğurlandı

2022-10-03 21:04 - Asayiş

Gaziantep Nuradağı’nda silahlı kavga: 2 ölü, 2 ağır yaralı

2022-10-01 21:32 - Asayiş

GTO’da meclis üyeleri tam listesi belli oldu. Başkan Yıldırım seçim sonuçları için ne dedi?

2022-10-02 11:56 - Gündem

Abdulhamit Gül'ün acı günü

2022-10-01 21:04 - Gündem

Kaybettiği halde kazanan meclis üyesi kim? GTO seçimlerinde Kimler kazandı, kimler kaybetti!

2022-10-01 18:39 - Gündem

Karaköy Güllüoğlu, 50 yıl sonra yeni mağazasında

2022-10-06 10:52 - Ekonomi

Gaziantep’te binayı yılanlar daladı.

2022-10-02 12:49 - Asayiş

Ortalık can pazarına dönüştü: Çok sayıda yaralı!

2022-10-03 20:42 - Asayiş

Reha Muhtar'dan, Tamer Karadağlı ile ilgili bomba iddia: Senin Deniz Uğur ile...

2022-10-03 09:46 - Siyaset

Star TV'nin yeni dizisi "Gecenin Ucunda" reyting yarışında ne yaptı?

2022-10-06 10:35 - Magazin

İlgili Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Hükümetimizin enflasyon ile ilgili politikasını destekliyoruz, hedef tek haneli enflasyon”

19:34 - Ekonomi

Nükleer Santraller Zirvesi ASO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi

16:32 - Ekonomi

Tarımda ölçek ekonomisini tutturmak enflasyonu düşürebilir

16:29 - Ekonomi

Yılın ilk 6 ayında en çok kazandıran yatırım aracı yine ‘altın’ oldu

15:58 - Ekonomi

Bolu Belediyesi’nden 45 milyon 300 bin liralık arsa satışı

15:59 - Ekonomi

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 3. kez çeyrek finalde

00:06 - Spor

Milliler çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak

00:05 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne biz ne milletimiz ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyecek

21:42 - Siyaset

Başkent’te 2 çocuğunu tabancayla öldüren baba intihar etti

20:45 - Asayiş

Gaziantep’te banka çıkışı milyonluk soygun

19:21 - Asayiş