İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da toplandı

?liç maden kazasını araştırma komisyonu erzincan’da toplandı

Siyaset - 2 ay önce

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen ve 9 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasını tüm yönleriyle araştırmak üzere kurulan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan’da toplandı. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapı olacak” dedi.

İliç maden kazasını araştırmak için oluşturulan, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Komisyon üyeleri kazanın meydana geldiği İliç’teki maden sahasında incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a geldi. İlk olarak Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’yu ziyaret eden komisyon üyeleri konuya ilişkin bilgi aldılar.

Valilik çıkışında komisyon adına basın açıklamasında bulunan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “İliç hakkında, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak” dedi.

Uslu, konuşmasında şunları söyledi:

“Kazadan bugüne kadar 4 kardeşimiz cenazesine ulaşıldı. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 5 kardeşimizle ilgilide arama çalışmaları devam ediyor. Temenni ediyoruz kısa sürede onlara da ulaşılır. Ankara’daki çalışma takvimi içerisinde 18 nisan itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde isimler okunduktan sonra meclis başkanlığına, divanına teşekkür etti. Komisyonumuz hızlı bir çalışma temposu içine girdi. Şu ana kadar Çevre Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızı dinledik. Bunun dışında AFAD’tan bölgedeki arama ve tarama çalışmaları konusunda bilgi aldık. Yine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden de suların kirlenmesinin önlenmesiyle ilgili tedbirler konusunda bilgi aldık. Bölgede incelemeler yaptıktan sonra, bundan sonraki takvimimizde ilgili üniversitelerin, akademi dünyasının, bu konuda çalışan bilim insanlarını dinleyeceğiz. Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını dinleyeceğiz. Olabildiğince geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde çalışacağız. Herkesi mümkün olduğunca dinleyeceğiz. Çünkü komisyonumuzun kuruluş amacı bir bu kazadaki ihmal sürecini araştırmak ama onun kadar önemli bir konuda bundan sonra bu tür kazaların olmaması için atılması gereken adımları teşkil etmek olacak. Tabii ki komisyonumuz bir amacı daha var. Altın madencilik konusu ve madencilik konusu hassas bir konu. Önce insan, önce çevre sonra madencilik anlayışıyla güvenilir ve sürdürülebilir bir altın madenciliği politikası, bir madencilik mimarisi nasıl kurgulanabilir bu konuda da fikirlerimizi yaptığımız çalışmalar sonucunda oluşan kanatları raporumuza belirteceğiz. Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapı olacak.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te sağlık personeli intihar etti.

2024-05-01 20:19 - Asayiş

Şehitkamil'de Göl restaurant tartışması. Haz’dan Yılmaz’a, Yolsuzluk varsa savcılığa birlikte verelim..

2024-05-02 17:43 - Gündem

Gaziantepliler dikkat! Sağanak ve dolu geliyor

2024-05-04 15:53 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı… Gaziantep FK için hesap makinasını hazırlayın

2024-05-05 22:23 - Spor

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2024-05-03 17:52 - Elektrik ve Su

İslahiye’de feci kaza. Ölü ve yaralılar var.

2024-05-06 13:40 - Asayiş

Gaziantep ve Hatay için tarihi çağrıya Gürban’dan destek!..

2024-05-07 11:26 - Spor

Sağlıkta Gaziantep’e önemli atamalar.

2024-05-02 19:12 - Sağlık

Gaziantep’te 2 Mayıs 2024 Elektrik Kesintisi Yaşanacak Bölgeler

2024-05-01 16:48 - Elektrik ve Su

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak...

2024-05-02 17:40 - Elektrik ve Su

İlgili Haberler

AB liderleri, birliğin yeni üst düzey liderleri konusunda anlaştı

01:29 - Siyaset

Bolivyalı Bakan Castillo: "Darbe girişimi konusunda istihbarata sahiptik"

22:39 - Siyaset

Pakistan Büyükelçiliğinden "Pirinç Festivali"

20:44 - Siyaset

Azerbaycanlı Bakan Bayramov: "Ermenistan’la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var"

19:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uluslararası topluma Gazze çağrısı: "Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım"

18:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep’te çevre ve ekonomi için büyük adım!

08:21 - Ekonomi

Belediye Başkanı’nın karıştığı kazada soru işaretleri!

08:10 - Asayiş

Gaziantep Hava Durumu: Havanın Açık, en yüksek sıcaklığın 36° ve en düşük sıcaklığın 23° olması bekleniyor. Rüzgar K yönünde 1.03 KM/S hızında, nem oranı 24% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.

08:05 - Gündem

Beton mikseri ile çarpışan motosikletteki 2 kişi hayatını kaybetti

19:51 - Asayiş

Bugün Gaziantep'te kaç kişi vefat etti? 27 Haziran 2024

18:29 - Defin Listesi