?>

İsmail Kartal'dan Okan Buruk'a yanıt: Neden atılmadı?

Tüm Spor - Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Rakip takımın hocası penaltı verilmedi diyor. Biz baktık, penaltı yoktu. Ama rakip takımdan Boey atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım, neden atılmadı?" dedi.

Spor - 10 ay önce

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasındaki derbide Fenerbahçe sahasında Galatasaray'la 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde: "Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin""Sonuçta bugün kendi evimizde kazanmak için mücadele ettik. Tüm planımız kazanmak üzerineydi. İlk devre daha ofansif oyuncuyla erken bir gol atıp maçı lehimize çevirmeyi planladık. İlk devre baktık ki Galatasaray'ın orta alanda etkinliğini gördük. İkinci yarı oraya İsmail'i aldık ve dinamizm kattık. Önde baskı yaptık, kazandığımız toplarla rakibi oynatmadık. Üçüncü bölgeye geçişlerle gol bulmayı hedefledik. Rakibe daha yakın oynadık. Topu birazcık daha oynamaya çalıştık, topun bizde kalmasını sağladık. Kanatlardan iyi ataklar geliştirdik. Birkaç pozisyon vardı. Gol olabilecek pozisyonlar vardı. Doğru tercihler yapamadık. Çok iyi mücadele ettik. İki takım da bugün iyi mücadele etti. Kazanamadık. Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Sonuçta lideriz.""Tek maç üzerine planımız olacak""Bu bir lig maçı. Uzun soluklu maraton. Daha çok maç var. Süper Kupa sadece tek maç ve bitecek. Oradaki maçta stratejiler farklı olacak. Fred'in aramıza dönmesi pozitif etki yaratacak. Tek maç üzerine planımız olacak."“Çok pozisyon bulamadık, bulduklarımızı da değerlendiremedik”“İkinci yarı kazanmak için oyuncularım elinden gelen gayreti gösterdi. Çok pozisyon bulamadık ama bulduklarımızı da değerlendiremedik. Lig uzun maraton. 0-0 berabere kaldık. Kazanamıyorsak, kaybetmeyeceksiniz. Fenerbahçe olarak kazanmaya yakın bizdik. Taraftarlara 3 puan vermeyi çok istiyorduk, olmadı. İnşallah bundan sonraki maçlarda onları mutlu edeceğiz”“Fred’in yokluğunda 8 numaraya en yatkın isim İrfan Can’dı”“Fred olmayınca 8 numara pozisyonunda elimizdekilerden oraya en yatkın İrfan Can’dı. Önceden de oynadığı için ‘yaparım hocam’ dedi. Ofansif oyuncularla kazanma üzerine erken golle kopartmayı planladık ama baktık yumuşak kaldık. İsmail’i alarak üstünlüğü aldık. İyi mücadele ettik ve berabere bitti”“5 hücumcu varken değiştirmek için oyuncu değiştireceğiz diye bir şey yok”“Çift forvete dönmek için elinizdeki oyuncuların performans göstermemesiyle alakalı. Szymanski, Dzeko iyi performans gösterdiler. İrfan iyiyken ve sahada 5 hücumcu varken oyuncu değiştirmek için değiştireceğiz diye bir şey yok. Tercihimiz böyle oldu”

"Boey'in atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un maçın ardından Icardi'nin pozisyonunun penaltı olduğunu söylemesine değinen İsmail Kartal, şöyle devam etti:

"Rakip takımın hocası penaltı verilmedi diyor. Biz baktık, penaltı yoktu. Ama rakip takımdan Boey atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım, neden atılmadı? Bizim oyunculara kolay kartlar gösterilirken rakibe gösterilmedi. Kazanamadık, belki pozisyon bulamadık ama bulduğumuz pozisyonları da değerlendiremedik. Biz önümüze bakıyoruz. Lig uzun bir maraton. Bu akşam berabere kaldık. Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Kazanmaya yakın olan taraf bizdik ama olmadı. Taraftarlara 3 puan vermek istiyorduk ama olmadı. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha farklı olacak."

Haftanın Öne Çıkanları

Şehidin var Gaziantep!

2023-12-23 23:39 - Gündem

Gürban meclis’te konuştu; “Asrın felekatinde borsa neden kapatılmadı? Royal Halı mağdurları ne olacak?”

2023-12-21 16:31 - Siyaset

Gaziantep’te korkunç olay. Cadde ortasında kafasına sıkarak intihar etti.

2023-12-18 21:59 - Asayiş

Kalyoncu ailesinin acı günü!..

2023-12-20 18:44 - Gündem

Babasından izinsiz aldı faciaya yol açtı: 2 ölü, 3 yaralı

2023-12-18 18:03 - Gündem

Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem son yolculuğuna uğurlandı. CHP lideri Özgür Özel’in çelengi parçalandı.

2023-12-24 16:30 - Asayiş

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2023-12-19 17:39 - Elektrik ve Su

Anne terk etti; 4 çocuk ortada kaldı!

2023-12-19 12:09 - Gündem

YSK'nin seçim kararlarına göre 32 ilde oy kullanma saatleri değişti! Karar Resmi Gazete'de

2023-12-20 02:52 - Siyaset

Gaziantep’te 134 kişinin öldüğü Ayşe-Mehmet Polat Sitesi soruşturmasında kusur durumu hakkında rapor düzenlendi

2023-12-18 12:27 - Asayiş

İlgili Haberler

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi: Galatasaray: 1 - Roma: 6

22:05 - Spor

Alanyaspor’da Kasımpaşa mesaisi sürüyor

21:26 - Spor

TFF'den Futbol Gelişim Direktörlüğü'ne sürpriz atama

20:03 - Spor

Bursaspor çift kale maç yaptı

19:44 - Spor

Sivasspor’da Hatayspor mesaisi sürüyor

18:12 - Spor

Günün Manşetleri

Gaziantep’te son 24 saatte iki intihar daha!..

00:54 - Asayiş

MEB’den 81 İle Genelge: Yaz Saati Uygulaması Devam Edecek

21:33 - Eğitim

Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu vefat etti

21:18 - العربية

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Siyonist İsrail'den susuz bıraktığı sivillere alçak tuzak!

21:02 - العربية