?>

Gürban'dan, Sosyal Medya ve Eğitimde Ciddi Uyarılar!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı iki ayrı konuşmada ülkenin güvenliği, gençlerin korunması ve eğitim sistemi üzerine önemli eleştirilerde bulundu. Gürban’ın konuşmaları, suç örgütlerinin sosyal medya platformlarını nasıl kullandığından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede toplumsal sorunlara odaklanıyordu.

Gündem - 6 gün önce

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı iki ayrı konuşmada ülkenin güvenliği, gençlerin korunması ve eğitim sistemi üzerine önemli eleştirilerde bulundu. Gürban’ın konuşmaları, suç örgütlerinin sosyal medya platformlarını nasıl kullandığından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede toplumsal sorunlara odaklanıyordu. İşte öne çıkan başlıklar:

1. Suç Örgütleri ve Sosyal Medya Tehditleri

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, ilk konuşmasında suç örgütlerinin sosyal medya platformlarını nasıl etkin bir şekilde kullandığına dikkat çekti. Özellikle TikTok ve Discord gibi platformlar üzerinden suç örgütlerinin şiddet, cinsellik ve nefret söylemi yaydığını belirtti. Gürban, bu tür mecraların gençler için cazip hâle geldiğini ve suç örgütlerinin eleman toplamak için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullandığını söyledi. Gürban, bu tehdide karşı daha güçlü sanal devriyeler ve stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, gençlerin dinlediği bazı müziklerde şiddet, madde kullanımı ve polis karşıtlığının özendirildiğini belirten Gürban, bu tarz şarkıcıların suç örgütleriyle ilişkili olabileceğine dikkat çekti ve caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

2. Eğitim Sistemine Yönelik Eleştiriler

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın ikinci konuşması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve eğitim politikalarına yönelik sert eleştiriler içeriyordu. Milli Eğitim Bakanı’nın “iş bitirici” ve “vizyoner” olduğu iddialarını alaycı bir dille eleştiren Gürban, okullarda yaşanan temizlik ve personel yetersizliği sorunlarına değindi. Eğitimde tasarruf tedbirleri kapsamında kırsal bölgelerde servis hizmetlerinin kaldırılmasını eleştiren Gürban, birçok öğrencinin bu yüzden okula devam edemediğini ve bu durumun çocuk işçiliği ve erken evlilik gibi ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Ayrıca, “Başöğretmen” unvanının Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğunu ve bu kavramın sıradanlaştırılmaması gerektiğini savundu. Gürban, öğretmenlerin özlük hakları, maaşları ve atama süreciyle ilgili de eleştirilerde bulundu. KPSS mülakat sonuçlarının adaletli olmadığını söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı şeffaf olmaya davet etti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'e Sert Eleştiriler

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Gürban, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmenlere yönelik politikalarını da hedef aldı. Bakanın, öğretmenlere önlük yaptırma kararını küçümseyerek asıl sorunların görmezden gelindiğini savundu. Eğitim politikalarındaki eksiklikleri vurgulayan Gürban, öğretmen maaşları, atamalar ve eğitimdeki temel sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Gürban, Cumhuriyet’in modern eğitim anlayışına dönülmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz,” dedi ve Atatürk’ün medeniyet yolunda gösterdiği yoldan sapılmaması gerektiğini vurguladı.

 Gençlik ve Eğitim Üzerine Düşünmeye Davet

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın TBMM’de yaptığı bu iki konuşma, sosyal medya suçları ve eğitim sistemi üzerine Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunları açıkça gözler önüne seriyor. Gürban, suç örgütleriyle mücadele için daha güçlü sanal güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini belirtirken, eğitimde ise gençlerin geleceği için daha adil ve eşit bir sistem talep ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Yedek lastikten 25 kilo 700 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-07 09:38 - Asayiş

OYAK Maden Metalürji Şirketleri eylül ayında üç fuara katıldı

2024-10-04 10:29 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Bitlis’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-10-07 14:30 - Asayiş

Gaziantep’te neler oluyor?.Yeni bir intihar daha!..

2024-10-04 16:24 - Asayiş

AK Parti Nurdağı’ndan bir istifa daha…

2024-10-08 10:41 - Siyaset

Gürban tefecilere savaş açtı.

2024-10-05 09:40 - Siyaset

Gaziantep FK’ya hayat öpücüğü

2024-10-06 22:53 - Spor

Tehdit büyüdü, taktik değişti... Türkiye'den İsrail'e karşı ortak savunma hattı

2024-10-05 10:56 - Gündem

Gaziantep Burç Ormanı yanıyor

2024-10-06 19:33 - Asayiş

İlgili Haberler

İşadamı Yılmaz anıldı

13:13 - Gündem

Türkiye diri fay haritası GÜNCEL! Diri fay geçen yüksek riskli il ve ilçeler nerelerdir?

13:17 - Gündem

Keçiören’de "Şiddetle Mücadele Etmekten Korkma" konulu seminer düzenlendi

13:07 - Gündem

Cumhuriyet Tırı 29 Ekim coşkusunu Bursa’ya yayıyor

13:10 - Gündem

Diyarbakır Valiliği'nden izinsiz gösteriye ilişkin açıklama

13:12 - Gündem

Günün Manşetleri

İSŞ Vakfı T500 Master Turnuvası sona erdi

13:18 - Spor

Kırsal ve Köy Deprem Konutları Çalışmalarımızda Sona Geldik

12:45 - Gündem

Şahin; KIRSAL VE KÖY DEPREM KONUTLARI ÇALIŞMALARIMIZDA SONA GELDİK

12:43 - Gündem

Burkay Güçyetmez"Kaybedecek tek bir günümüz bile yok"

12:29 - Gündem

Umut Yılmaz, Gaziantep FK'nın destekçisi

12:14 - Spor