Kestel Kanyonu doğa tutkunlarını ağırlıyor

Mersin'in mut ilçesine bağlı kestel milli parkı'nda yer alan kestel kanyonu, yurtiçi ve yurtdışından sayısız macera sever doğa ve dağ sporları tutkunu sporcuları konuk etti

Yaşam - 2 yıl önce

Akdeniz ve Toroslar’ın saklı cenneti Kestel Kanyonu, Kurban Bayramı tatilinde yurt içi ve yurt dışından doğa tutkunu sporcuları konuk etti.

Mersin’in doğa turizmi açısından bugüne kadar keşfedilememiş en önemli bölgesi olan Mut ilçesindeki Kestel Kanyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyelerini konuk etti. Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyesi 7 kişilik ekip, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Mut Söğütözü Yaylası’nda bulunan tarihi köprüden kanyona giriş yaptı. 5 gün boyunca zorlu engelleri aşarak kanyon boyunca ilerleyen grup, Mut Yıldız köyü mevkiinde kendilerini bekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Selahattin Arslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Koordinasyon Şube Müdürü Ferruh Baş ve beraberlerindeki ekip tarafından karşılanarak parkuru tamamladı. “Türkiye’deki üç büyük kanyondan, Kestel’i iki numaraya yazarım”

70’ten fazla ip inişi bulunan Kestel Kanyonu’nda en uzun ip inişini Türkiye’de bir kanyonda bulunan en uzun şelale olan 85 metrelik şelaleden yapan ekip, Kestel Kanyonu’nun doğa ve kanyon sporları açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyesi Ahmet Vurganer, “Bu kanyonun özelliği, Türkiye’de sadece iki kanyonda var. Kanyonun girişinden bakıldığı zaman çıkışını görebiliyorsun. Türkiye’nin üç büyük kanyonu var. Serik, Antalya Tazı Kanyonu ve Kestel. Ben Kestel’i iki numaraya yazarım. Kestel, her hali ile Türkiye’nin en güzel kanyonu. Türkiye’de hiçbir kanyon, performans olarak Kestel’in yanına yaklaşamaz. Herkesin geçebileceği bir kanyon değil, çok fazla güç istiyor” dedi. “Dağcılar için Everest ne ise kanyoncular için de Kestel o”

Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği sporcusu Erkan Hubup ise, 5 günlük parkur sonrasında yaptığı açıklamada Kestel Kanyonu geçişinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Dağcılar için Everest’e çıkmak ne anlam taşıyorsa, kanyoncular için de Kestel Kanyonu’nun doğu kolunu geçmek o anlamı taşıyor. Çok zor, çok olağanüstü bir kanyon ve her etabı bizi hayranlık içinde bıraktı” diye konuştu. “Kestel Kanyonu, Türkiye ve dünyaya tanıtılmalı”

Kestel Kanyonu’nun Türkiye’deki tüm kanyonların karması bir kanyon olduğuna dikkat çeken Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyesi Bukay İnce, “Türkiye’de hiçbir kanyonda olmayandan daha çok ip inişleri, yüzme alanları, havuzlar, yüksek atlamalar var. Bunlar da kanyonu Türkiye’de birinci sırada göreceğimiz bir kanyon yapıyor. Türkiye’ye ve dünyaya bunu aktarmak için gereken şeyleri yapacağım" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Altı Mezarlık üstü mahalle olan yerler neresi?

2022-07-10 22:38 - Gündem

Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kilis’in ağız ve diş sağlığı hizmetlerindeki kapasiteyi yüzde 150 arttırdı

2022-07-11 17:42 - Sağlık

Ümit Özdağ’ın Suriyeli kulak kesme yalanı

2022-07-16 13:05 - Gündem

Konukoğlu’ndan muhteşem davranış, “Ağalık vermekle olur.”

2022-07-17 11:37 - Ekonomi

Şahinbey’den Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne yeni park

2022-07-13 22:22 - Yaşam

Gaziantep’te Covid 19 vakaları Logaritmik artışa geçti.

2022-07-16 18:11 - Sağlık

Şehit ve Gazi ailelerine ParkAntep Harikalar Diyarı 14 Temmuz günü ÜCRETSİZ…

2022-07-14 13:49 - Gündem

Tuvalet deyip geçmeyin, bir tarihi var. Tarih Boyunca Tuvalet Kullanımı ve kültürü.

2022-07-12 15:55 - Yaşam

Saklı Cennet ‘Yedigöller’de mest eden manzara

2022-07-12 10:27 - Yaşam

HHDD Başkanı Bayram’dan önemli uyarı “Bazı branşlarda uzman hekim bulamayacağız.”

2022-07-16 15:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Ovit Yaylası’na Haziran ayında kar sürprizi

20:59 - Yaşam

Antalya’daki orman yangını 4,5 saatte kontrol altına alındı

20:06 - Yaşam

Valilikten Bursa’daki yangınla ilgili açıklama: "Karadan ve havadan yangını söndürmek için seferber olduk”

19:32 - Yaşam

Elazığ’da kuvvetli rüzgar etkili oldu

19:29 - Yaşam

Bursa’da yangın seferberliği sürüyor

19:29 - Yaşam

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset