?>

Kırıkkale’de 5.2 büyüklüğünde deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı

Kırıkkale'de, merkez üssü keskin olan 5. 2 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerine gerçekleştirilen "türkiye afet müdahale planı" tatbikatı, arama kurtarma ekiplerinin başarılı müdahalesiyle tamamlandı

Gündem - 6 gün önce

Kırıkkale’de, merkez üssü Keskin olan 5.2 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerine gerçekleştirilen "Türkiye Afet Müdahale Planı" tatbikatı, arama kurtarma ekiplerinin başarılı müdahalesiyle tamamlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Türkiye Afet Müdahale Planı - Kırıkkale Masa Başı ve Saha Tatbikatı" başarıyla tamamlandı. Tatbikat, Vali Yardımcısı Oktay Erdoğan başkanlığındaki Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda, muhtemel doğal afetlere yönelik hazırlık ve müdahale stratejileri değerlendirildi.

Tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Keskin ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yahşihan ilçesine bağlı Irmak köyünde yapılan saha tatbikatına AFAD başta olmak üzere, MEB AKUB, ANDA, UMKE ve diğer arama kurtarma ve sağlık ekipleri katıldı. Jandarma ve itfaiye personeli de tatbikatta aktif rol aldı. Senaryoya göre, bir binada yıkım gerçekleşti ve yangın çıktı. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, diğer arama kurtarma ekipleri de enkaz altındaki yaralıları başarıyla kurtardı.

ANDA Arama Kurtarma Ankara Ekip Lideri Yiğithan Sivri, afetlere karşı bilinç ve hazırlık seviyesinin artırılmasının önemine vurgu yaparak, "Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında STK’lar ve kamu kurumları adına farkındalık uyandırıyoruz. Afet ülkesi olduğumuz için tatbikatlarla kendimizi hazırlıyoruz" dedi.

MEB AKUB Kırıkkale Ekip Lideri Yakup Ayan ise tatbikatın ekipler arası koordinasyonu güçlendirdiğini belirterek, "AFAD ile birlikte muhtemel bir afet durumunda ekiplerin koordinasyonunu geliştirmek için önemli bir tatbikat gerçekleştirdik. Dileğimiz, ülkemizin hiçbir afet görmemesi ancak her zaman hazır olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Tatbikatta görev alan MEB AKUB üyesi Yasin Üstün, arama kurtarma faaliyetlerinde yaralı olarak rol aldığını ve arkadaşlarının kendisini başarıyla kurtardığını belirtti. MEB AKUB üyesi Nurcan Karayel ise gerekli eğitimleri aldıklarını ve her zaman göreve hazır olduklarını dile getirdi.

Kırıkkale Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği’nden Oğuz Tümer, afetlerde iletişimin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Depremlerde iletişim kesildiğinde telsiz aracılığıyla bağlantı sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Tatbikata katılan AFAD gönüllüleri, arama kurtarma çalışmalarına katılarak deprem anında nasıl müdahalede bulunulacağını uygulamalı olarak tecrübe edindiler. AFAD gönüllüsü Ülkü Uyduran, aynı zamanda bir depremzede olduğunu ifade ederek, "Osmaniye’den geldim ve AFAD gönüllüsü oldum. Elimden gelen her yardımı yapmaya hazırım" dedi. Gönüllülerden Mehmet Çiğdem ise sismik arama ve kurtarma faaliyetlerinde yer aldığını belirtti ve "Depremler olursa en iyi şekilde yardımcı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yedek lastikten 25 kilo 700 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-07 09:38 - Asayiş

OYAK Maden Metalürji Şirketleri eylül ayında üç fuara katıldı

2024-10-04 10:29 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Bitlis’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-10-07 14:30 - Asayiş

Gaziantep’te neler oluyor?.Yeni bir intihar daha!..

2024-10-04 16:24 - Asayiş

AK Parti Nurdağı’ndan bir istifa daha…

2024-10-08 10:41 - Siyaset

Gürban tefecilere savaş açtı.

2024-10-05 09:40 - Siyaset

Gaziantep FK’ya hayat öpücüğü

2024-10-06 22:53 - Spor

Tehdit büyüdü, taktik değişti... Türkiye'den İsrail'e karşı ortak savunma hattı

2024-10-05 10:56 - Gündem

Gaziantep Burç Ormanı yanıyor

2024-10-06 19:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Zeyrek: "Manisa’da bir buçuk milyon kişi olarak biz büyük bir aileyiz"

18:07 - Gündem

İlkokul öğrencileri aldıkları gıda eğitimleriyle bilinçlendi

18:08 - Gündem

Afyonkarahisar’da müftülük personeli toplandı

17:57 - Gündem

Türkiye'nin En Büyük İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Gaziantep’te.

17:59 - Gündem

Manisa’da 92 yaşındaki Kore gazisine son görev

17:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (16.10.2024)

18:05 - Elektrik ve Su

Türkiye'nin En Büyük İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Gaziantep’te.

17:59 - Gündem

GAÜN’de kozmik denemeler sergisi açıldı

17:33 - Gündem

Gaziantep’te terör sempatizanına jandarma baskını

17:27 - Asayiş

Milli Eğitim Bakanı Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanı Bak Trabzon’da açılışa katıldı

17:22 - Siyaset