Kızılay, Metaverse’de yerini aldı

Kızılay ile metaverse arasında yapılan iş birliği ile ilk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak için facebook, ınstagram ve whatsapp üzerinden eğitimler verilecek.

Teknoloji - 2 yıl önce

Kızılay ile Metaverse arasında yapılan iş birliği ile ilk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak için Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinden eğitimler verilecek.

Kızılay ve IFRC Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık ile Meta yöneticileri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde önemli bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda varılan mutabakat ile başta Kızılay olmak üzere dünyadaki tüm Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin geleceğin dünyasında yerini şimdiden almasına yönelik önemli bir mutabakata imza atıldı. Kızılay ile Metaverse arasında yapılan iş birliği ile ilk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak için çalışma başlatıldı. Mutabakata göre Kızılay’ın gerçekleştirdiği projeler Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinden ulusal derneklerin kullanımına da sunulacak.

Meta yönetimi ile varılan mutabakatı değerlendiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Meta yöneticileriyle bir araya geldiğimiz toplantıda mevcut iş birliğimizin geliştirilmesi yönünde mutabakat sağladık. Bu iş birliğinin bizim için daha heyecan verici yanı ise bizim bir süredir beraber gerçekleştirdiğimiz projelerin artık dünya çapındaki tüm ulusal dernekler tarafından ulaşılabiliyor olması olacak. Özellikle Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi mecraları ulusal dernekler tarafından kullanımını kolaylaştıracak eğitimler, reklam kampanyalarının sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlayacak eğitimler önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz öncelikli işler arasında” diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, iş birliğinin toplumda afet ve ilk yardım bilinci oluşturulması ve yeni neslin bu konudaki duyarlılığını artırması açısından da önemli olduğunu belirterek, “Geleceğe dönük iş birliklerimiz arasında öne çıkan konulardan bir tanesi Metaverse oldu. İlk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve bireyleri daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse’nin sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmenin ardından varılan mutabakatta, afetlerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen kampanyalarda Facebook tarafından tüm ulusal dernekler için verilecek bir reklam bütçesi konusunda da anlaşma sağlandı.

İş birliği çerçevesinde geleceğin dünyası Metaverse alanında Kızılay da yerini alacak. Kızılay, ilk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve bireyleri daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse‘nin sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmaya başlayacak. Bu ortaklığın Avrupa ve Orta Asya bölgesinden başlayarak tüm ulusal derneklere de yeni fırsatlar getirmesi hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş terfi etti

2022-05-23 19:15 - Gündem

Melis Birkan ve Aras Aydın evlendi! Ankara havası oynadılar

2022-05-22 11:28 - Magazin

Gaziantep'te 2 grup arasında silahlı çatışma! 2 ölü

2022-05-23 15:39 - Asayiş

Gaziantep’te cinayet!…

2022-05-23 22:49 - Asayiş

Gaziantep’e hızlı tren geldi

2022-05-23 00:33 - Gündem

Mustafa Doğan İnal’dan Kılıçdaroğlu’na zehir zemberek sözler

2022-05-25 13:33 - Gündem

Tuğba Şenoğlu'nun nişanına yıldız yağdı! Zehra ve Ebrar'dan sürpriz fotoğraf

2022-05-26 00:35 - Magazin

Türkan Şoray'dan Yılmaz Güney paylaşımı! O kamyon arkasını görünce...

2022-05-23 15:20 - Magazin

Son dakika haberi Pençe-Kilit Harekatı'nda 5 şehit, 2 asker yaralı

2022-05-24 23:08 - Gündem

Adana’da yasa dışı bahis operasyonu: 32 gözaltı

2022-05-24 12:12 - Asayiş

İlgili Haberler

Bayraktar TB3 SİHA yerli motorla 36 bin feet irtifaya çıktı

20:22 - Teknoloji

Bilim Yunusemre’de yaz kursları başlıyor

15:41 - Teknoloji

Çin’in Ay’ın karanlık yüzüne gönderdiği Chang’e-6 uzay aracı Dünya’ya döndü

14:08 - Teknoloji

Kuzey Amerika bitkisi "Oenothera biennis" Güneydoğu'da sözleşmeli tarımla yetiştirile

14:48 - Teknoloji

Uzmanlar, yapay zekanın hangi amaca hizmet ettiği ve ne şekilde kontrol edildiği konusunda uyardı

15:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Takla atan otomobil ters döndü: 3 yaralı

00:27 - Asayiş

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden rekor hizmet!

21:23 - Sağlık

Tıra çarpan otomobil alev aldı: 1 Yaralı

20:00 - Asayiş

25 . 06 . 2024 Gaziantep'te günün defin listesi...

17:33 - Defin Listesi

Gaziantep'te neler oluyor kaçan kaçana !

17:21 - Gündem