?>

Kocaeli’de Marmara depremi öncesi yapılan binalar denetlenecek

Kocaeli’de 1999 marmara depremi öncesi yapıların incelememsine ilişkin inşaat mühendisleri odası kocaeli şubesi başkanı ali akgün açıklamalarda bulundu. 6 ay boyunca envanter çalışması gerçekleştireceklerini söyleyen akgün, doğru tedavi için doğru teşhis, doğru teşhis içinde doğru veriler gerekmektedir. Bizler sahadaki verileri doğru bir şekilde toplayarak sisteme gireceğiz. Bu çalışmalar 12 ilçemizin tamamında aynı anda başlayacaktı” dedi

Gündem - 1 yıl önce

Kocaeli’de 17 Ağustos 1999 depremi öncesi yapılan binalar, belirlenen program dahilinde denetlenecek. Çalışmaların yaklaşık 6 ay süreceğini söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, "Doğru tedavi için doğru teşhis, doğru teşhis için de doğru veriler gerekmektedir. Bizler sahadaki verileri doğru bir şekilde toplayarak sisteme gireceğiz. Bu çalışmalar 12 ilçemizin tamamında aynı anda başlayacaktır" dedi.

17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssü Kocaeli’de deprem öncesi yapılan tüm binalar denetlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde deprem öncesi yapılar incelenip, kentin yapı envanteri ortaya çıkarılacak. 6 ay sürecek çalışmalara ilişkin tanıtım programı düzenlendi. Mühendisler, akademisyenler ve belediye yetkililerinin katıldığı programda protokolün detayları konuşuldu. "Bilim kurulu oluşturuldu"

Toplantıda açıklamalarda bulunan İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm Türkiye’de özellikle deprem yaşayan şehirlerimizde gelecekte bizleri bekleyen depremlere karşı bir hazırlık başlatıldı. İnşaat Odası Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gelecekte yaşayacağımız sadece depremler için değil tüm doğal afetlere karşı hazırlık oluşturmak amacıyla iş birliği protokolünü imzaladık. Geçtiğimiz hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Büyükakın, imzalanan protokol ve yapılan iş birliği hakkında tüm şehrimize bilgi verdi. Belediye başkanımızın talebi ve koordinasyonu doğrultusunda üniversitemizin değerli hocaları ve diğer odaların içinde bulunduğu bir bilim kurulu oluşturuldu. Bilim kurulunun çalışmaları neticesinde envanter çalışması yapılması ortak karar olarak alındı. Kendisine buradan şehrimizin geleceği için ve çok önemli çalışmayı başlatmasından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. "Çalışmalar 12 ilçemizin tamamında aynı anda başlayacaktır"

Saha çalışmalarının İnşaat Mühendisleri Odası bünyesindeki mühendisler tarafından yapılacağını kaydeden Ali Akgün, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi başkanlığıyla bu çalışmalar yürütülecektir. Yaptığımız çalışmalarda belirlenen binaların, hızlı tarama yöntemiyle nitelikleri tespit edilecek. Bu sayede şehrimizin kentsel dönüşüm, kentsel planlama altyapısının temel verileri oluşturulacaktır. Doğru tedavi için doğru teşhis, doğru teşhis içinde doğru veriler gerekmektedir. Bizler sahadaki verileri doğru bir şekilde toplayarak sisteme gireceğiz. Bu çalışmalar 12 ilçemizin tamamında aynı anda başlayacaktır. Kocaeli halkı arkadaşlarımızı sahada görecek. Mahalle ve sokaklarında gördükleri arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını da buradan talep ediyoruz. Yaklaşık 6 ay sürecek bu çalışma esnasında ilçe belediyelerimizden zabıta desteği isteyeceğiz. Özellikle mahallerde muhtarlarımıza çok görevle düşüyor. Halkın bilinçlendirilmesi lazım" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Partili Gürban’dan Torba Yasa çıkışı. “Ben elimden geleni yaptım. Kim ne oy kullanmış milletim bilsin.”

2023-07-17 19:50 - Siyaset

Yılmaz Öztürkmen davasında flaş gelişme!…

2023-07-20 09:20 - Gündem

Bakan duyurdu! Gaziantep Cumhuriyet Başsacvısı Yargıtay'a atandı

2023-07-17 20:34 - Siyaset

Celal Doğan parkı. civarında şüpheli çanta alarmı. Fünye ile patlatılan çanta boş çıktı.

2023-07-16 21:50 - Asayiş

Gaziantepli sahreciler için önemli karar!..

2023-07-21 21:48 - Gündem

Bugün Gaziantep'te 27 vatandaşımız hayatını kaybetti

2023-07-17 17:57 - Defin Listesi

Gaziantepli Devlet eski Bakanı vefat etti.

2023-07-22 17:18 - Yaşam

Süper Lig'de 2023-24 sezonun fikstürü kura çekimiyle belirlendi. Gaziantep FK ilk hafta Fenerbahçe’ye konuk oluyor.

2023-07-18 22:42 - Spor

Gaziantep Dülük Baba ormanları yanında yangın!..

2023-07-16 15:57 - Gündem

Bugün Gaziantep'te 22 vatandaşımız hayatını kaybetti

2023-07-18 16:47 - Defin Listesi

İlgili Haberler

17. Anadolu Spor Ödülleri sahiplerini buldu

02:23 - Gündem

Cumhuriyet bisiklet turu 101. yılında Zonguldak’ta düzenlenecek

02:07 - Gündem

AK Partili Ensarioğlu'ndan Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına dair açıklama

00:58 - Gündem

FETÖ elebaşının çiftliğine cenazeyi gömmek için iş makinası getirildi

22:45 - Gündem

42 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin o sözleri mahkeme başkanını kızdırdı

23:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye'de İran-ABD çatışması! Bölgede peş peşe patlamalar

00:33 - العربية

Gürban’dan Bahçeli’nin Terörist başı Öcalan çıkışına tepki.

23:36 - Siyaset

Devlet Bahçeli'nin açıklaması ne anlama geliyor? Yinon Planı devrede

23:33 - Siyaset

Gaziantep’te Akaryakıt Fiyatlarında Fırtına: İndirim Kapıda mı, Belirsizlik Sürecek mi?

23:21 - Ekonomi

Kasten Öldürme Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

22:37 - Asayiş