?>

Komisyon üyelerinden Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesislerine tam not

Manisa büyükşehir belediye meclisi mhp grup başkanvekili mehmet güzgülü ve maski genel müdür yardımcısı gökhan çevik, şehzadeler belediyesi komisyon üyeleriyle birlikte manisa merkez atıksu arıtma tesislerinde ayrıntılı olarak incelemelerde bulundu.

Yaşam - 2 yıl önce

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Şehzadeler Belediyesi komisyon üyeleriyle birlikte Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesislerinde ayrıntılı olarak incelemelerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Şehzadeler Belediyesi komisyon üyeleriyle birlikte Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa merkezde 80 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisleri’nde (AAT) incelemelerde bulundu. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik ve MASKİ yetkilileri tarafından komisyon üyelerine atıksuyun dönüşüm süreci ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Öte yandan tesisteki atıksu giriş ünitesinden, havalandırma havuzlarından Sürekli Atıksu İzleme Sistemine (SAİS) kadar arıtım süreci detaylı olarak anlatıldı. Çıkış suyundan numune alınarak giriş ve çıkış suyu arasındaki fark gösterilerek, laboratuvarda yapılan çalışmalar ve SCADA sistemi üzerinden yapılan iş takibi hakkında da bilgilendirmede bulunuldu. İnceleme programının son bölümünde ise atık suyun dönüşüm süreciyle ilgili komisyon üyelerine detaylı sunum yapıldı. Komisyon üyeleri çevreci tesisin başarılı bir şekilde işletilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Büyükşehir yasasının getirdiği en önemli hizmet çevreye yapılan yatırımdır. Bizler de çocuklarımıza temiz yarınlar bırakmak adına Manisa genelinde çevre dostu yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Gediz’in ve mevcut ekilebilir alanların kirlenmemesi adına atık suları sağlıklı biçimde arıtmak ve deşarj etmek için hayata geçirdiğimiz bu önemli tesisimizde çalışmalarımız başarılı bir şekilde sürüyor. Bugün de komisyon üyesi arkadaşlarımızı merkez arıtma tesisimizi gezdirdik. Evsel atık suların bir gün içerisinde işlenerek nasıl sulama suyu haline dönüştüğünü detaylandırdık. İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisleri’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün liderliğinde, Manisa Merkez için 4 yıl önce 80 milyon TL yatırım bedeli ile inşa edildiğine vurgu yapan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Manisa Merkezin hem doğu kollektöründen hem de batı kollektöründen gelen atık suları bu tesiste arıtılıp içme suyu temizliğinde Gediz Nehrine deşarj ediyoruz. Yani bir anlamda Gediz’in kirliliğindeki Manisa payını en alt seviyelerine taşımış oluyoruz. Bugün de bu tecrübelerimizi değerli komisyon üyelerimizle paylaştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün öncülüğünde çevreci yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Vali Gül’den Yılmaz Öztúrkmen meselesi ve iddialarla ilgili açıklama!..

2022-07-24 20:02 - Gündem

Mustafa Doğan İnal suskunluğunu bozdu: “Yılmaz ile işim olmaz. Adam Mafya!..”

2022-07-29 12:48 - Gündem

Tuba Büyüküstün ve Murat Boz'un öpüşme sahnesi olay oldu

2022-07-29 10:28 - Magazin

Sağlık-Sen’i sarsan karar! Başkan Kerkez açığa alındı

2022-07-28 12:07 - Gündem

Fenerbahçe, Luiz Gustavo'nun Al Nassr'a transfer olduğunu açıkladı

2022-07-27 20:21 - Spor

Pozantı’da yeni bungalov evler yapılıyor

2022-07-28 11:36 - Gündem

Naksan davasında flaş tahliyeler!..

2022-07-27 20:01 - Asayiş

Jennifer Lopez ile evlenen Ben Affleck balayında ağzı açık uyuya kaldı

2022-07-25 15:08 - Magazin

Aşiret düğününde kilolarca altın takıldı! Gelin halay bile çekemedi

2022-07-25 13:46 - Yaşam

Milletvekili Atay’dan FETÖ firarisi hakkında zehir zemberek sözler..

2022-07-24 21:12 - Gündem

İlgili Haberler

İnşaat halindeki gölette sel sularının altında kalan iş makineleri kurtarılmayı bekliyor

14:20 - Yaşam

Beyşehir’de denetimler sürüyor

14:14 - Yaşam

Kepez’de el ele orman temizliği

13:59 - Yaşam

BEUN “Orman Temizliği Etkinliği”nde yer aldı

13:38 - Yaşam

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı

13:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep'te korkutan yangın

14:24 - Gündem

Gaziantep Baro’daki “Öcalan skandalı”nda flaş gelişme

14:16 - Gündem

Gaziantep'te müdür yardımcısının feci sonu

13:53 - Asayiş

EL BAHRA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

12:06 - Siyaset

Güney Dağdeviren yalnız bırakmadı

12:03 - Spor