Konya Robofest Robot Yarışması sona erdi

Karatay belediyesi ve karatay ilçe milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen “konya robofest robot yarışması” sona erdi.

Teknoloji - 7 ay önce

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen “Konya Robofest Robot Yarışması” sona erdi.

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen “Konya Robofest Robot Yarışması” tamamlandı. Konya’nın 11 ilçesinden 52 ortaokul, 44 lise ve 5 BİLSEM olmak üzere toplamda 101 okulda eğitim gören 761 öğrenci ile 203 danışman; 417 robot ve projesiyle yarışmaya katıldı. Karatay Gençlik ve Spor Bakanlığı Karatay Gençlik Merkezi’nde iki gün süren yarışma; Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Sctrach ile Oyun Tasarımı Yarışması, Yazılım Yarışması, Dönüşüm Robotu Yarışması, Serbest Kategori Yarışması, Yumurta Toplayan Robot Yarışması, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Tarım ve Afet Yönetimi Yarışması, İHA-Drone Yarışması ile Sünger Bob Yarışması kategorilerinde değerlendirildi. Konya Robofest’te dereceye girenler ödüllerini aldı

Konya Robofest’te dereceye giren öğrenci, danışman ve okullara ödülleri, Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Ödül törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, yarışmaya katılan okulların yönetimleri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Proje kapsamında kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar ile okullarına plaketleri ve ödülleri; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan ve davetliler tarafından verildi. Konya Robofest yarışması’nın şampiyonları

Konya Robofest çerçevesinde Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nı Süleyman Çelebi Ortaokulu, Sctrach ile Oyun Tasarımı Yarışması’nı Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Yazılım Yarışması’nı Karatay BİLSEM, Dönüşüm Robotu Yarışması’nı Karatay BİLSEM, Serbest Temalı ve Temasız Kategori Yarışması’nı Nuri Pakdil Anadolu Lisesi, Yumurta Toplayan Robot Yarışması’nı Selçuklu Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nı Akşehir Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHA-Drone Yarışması’nı Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazanırken Sünger Bob kategorideki yarışmayı ise Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu Lisesi şampiyon olarak kazandı. Öte yandan yarışma kapsamındaki tüm kategorilerde toplamda en yüksek puanları toplayan Karatay BİLSEM, Karatay Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuri Pakdil Anadolu Lisesi, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ile Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne de 3D Yazıcı hediye edildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Robofest’e katılan ve dereceye giren herkesi tebrik etti. Başkan Hasan KılcA, “TEKNOFEST’in izinde ilerleyen ROBOKARATAY projemizin 3’üncü yılında Konya Robofest’i tamamladık. Konya Robofest’e katılan ve dereceye giren bütün okullarımızı, öğretmenlerimizi, danışmanlarımızı, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. belediye olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Gaziantep’te İl Başkanı O isim oluyor!..

2023-11-27 17:20 - Siyaset

Yerel seçim takvimi Resmi Gazete'de

2023-12-01 10:08 - Siyaset

İçişleri’nden önemli hasarlı bina genelgesi

2023-11-27 13:06 - Gündem

AK Parti Gaziantep’te çoşkulu temayül.

2023-11-26 15:14 - Siyaset

Kış aylarının özel yemeği: Şiveydiz

2023-11-28 12:24 - Yeme İçme

Okuldan hırsızlık yapan şahıslar, kıskıvrak yakalandı

2023-11-25 10:00 - Asayiş

Gaziantep'te çocuk parkının yakan PKK'lılar yakalandı

2023-11-28 17:32 - Asayiş

Gaziantep'te Bu gün 11 kişi hayatını kaybetti

2023-11-27 17:16 - Defin Listesi

Eşini öldürüp, annesini ağır yaraladı

2023-11-26 15:09 - Asayiş

Bozgeyik’ten Miting Gibi Adaylık Açıklaması

2023-11-25 17:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Genç girişimci adayları Türksat ve FNSS’yi inceledi

18:05 - Teknoloji

KOOP-06: Kooperatif Hızlandırma Programı başlıyor

16:33 - Teknoloji

Dadaş kaşiften ’serinleten’ buluş

14:12 - Teknoloji

Vodafone, analitik tahminleme ile müşteri ihtiyaçlarına yanıt veriyor

11:17 - Teknoloji

Prof. Dr. Mihri Özkan Birleşmiş Milletler İklim Paneli’nde

10:57 - Teknoloji

Günün Manşetleri

GBB Başkanı Şahin, “Evladımızı Yedirmeyiz”

13:43 - Gündem

Zenginlerin dövizcisi sırra kadem bastı

13:22 - Asayiş

Yılmaz, pazarcı esnafıyla bir araya geldi

13:13 - Gündem

Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu! Yüzde 19,30 zamlandı: Bedelli askerlik ne kadar?

10:58 - Gündem

Kamuya 36.831 personel alımı yapılacak! İşte 27 kurumun işçi ve memur alımı ilanı...

10:52 - Gündem