?>

Manavgat Belediyesi ve STK'lar yapılaşmayı masaya yatırdı

 

Gündem - 2 yıl önce

 

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede olası bir depreme karşı kent yapılaşmasında teknik önlemlerin alınmasına yönelik toplantılar zincirini sürdürüyor. Toplantılara Manavgat Belediyesi İmar ve Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik ekipleri, jeoloji mühendisleri, mimarlar ve inşaat mühendisleri katılıyor.

Olası bir depreme karşı Manavgat'ta yapılaşma durumu, Manavgat Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen toplantılar zinciriyle masaya yatırılıyor. Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binası Meclis Salonu'ndaki toplantıya, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Mimarlar Odası Manavgat Temsilcisi Ahmet Atcı, İnşaat Mühendisleri Odası Manavgat Temsilcisi İzzet Günaydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hakime Yılmaz, Belediye İmar Müdürü Zafer Keçer, Belediye İmar ve Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik ekipleri, jeoloji mühendisleri ve uzmanlar katıldı. Toplantıda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında Manavgat'ta yapılaşmada alınacak yeni önlemlerle ilgili sunumlar yapılarak, paylaşımlarda bulunuldu.

'HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL'

Toplantıda ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her şeyin bilimin ve tekniğin ışığında, ortak akılla yapılması gerektiğine inandığını belirterek, "Her şeyin bilimin, tekniğin, ilimin ışığında yapılması gerektiğine inanıyoruz. Manavgat'ta hiçbir şey için geç değil. Sağlıklı bir tespit ve yol haritasıyla beraberce, paydaş olarak, alan tespiti yaparak, bu süreci başlatmak mecburiyetimiz var. Eksikliklerimizi, zafiyetlerimizi ortaya koyarak çalışmalıyız. İlerleyen süreçte sektörün diğer paydaşlarını da davet ederek, biraz daha geniş kapsamlı düşünüp, sorumluluğu herkese vermek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

SÖZEN: DERS ALMALIYIZ

Manavgat'ın 2. derece deprem kuşağında olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, olası bir depreme hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Başkan Sözen, şöyle dedi:

"Ülkemiz sürekli doğal afetlerin yaşandığı bir ülke. Bu yüzden sürekli tetikte olmamız gerekmekte. 6 Şubat'ta 11 ilimizde büyük ölçekte kayıplar yaşadık. O büyük acıyı yerinde gördükten sonra her şeye bakış açımız değişti. Değişmelidir de. Temsil ettiğimiz noktaların sorumluluklarını, eksiklerimizi yeniden değerlendirmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Sizlerin de bizlerin de çalışma süreçlerine zorluk gerektiren faktörler olduğunu biliyoruz. Bunları birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Bilimin ışığında hazırlanmadığını bildiğimiz bir imar barışı sürecini de hep birlikte yaşadık. Bu süreçlerin doğru yönetilemediğine dair kaygılarımız var. Yerel ölçekte bunları ne kadar minimize edebilirizi tartışmak gerekir. Sizin gibi uzman insanlarla konuşmanın faydası olacağına inanıyorum. Bazı konuların ders niteliğinde olması gerektiğine inanıyoruz. Biz de bir yangın süreci atlattık. Yangında uzman insanları davet edelim, nerede eksik yaptık, önümüze çıkacak yeni krizlere nasıl hazırlıklı oluruz, çalıştaylarla belirleyelim, raporlayalım dedik. Ama olmadı. Yönetmeliklerle ilgili sıkıntılarımız da var. 99 deprem yönetmeliği öncesi ve sonrası olarak süreci ikiye ayırarak tartışmanın da yararlı olacağına inanıyorum. Kurumların eksikleri yok mu illa ki var. Mevzuattan kaynaklanan, yetişememekten kaynaklanan eksiklerimiz olabiliyor. Ama sistemin de bizi sıkıntıya soktuğu yerler oluyor. İmar affı gibi. Ayrıca bir kenti inşa eden müteahhitlik sektörü, imalat sektörüdür. Bu sektörlerin sağlıklı olup olmadığı bile tartışılması gerekir diye düşünüyorum. Bu hassas konuya paydaş olmanız bizim için çok önemli. Emekleriniz, katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum."

MANAVGAT'IN DEPREMSELLİĞİ KONUŞULDU

Daha sonra depreme daha dayanıklı, sağlam, güvenilir binaların yapılabilmesi amacıyla jeoloji mühendisleri, inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası ve belediyede zemin hazırlanmasından ruhsat aşamasına kadar yapılaşma konuları sunumlarla değerlendirildi. Jeoloji mühendisi Muzaffer Ataseven, Manavgat'ın depremselliği ile ilgili bilgileri sunumlarla katılımcılara anlattı. İnşaat Mühendisleri Odası Manavgat Temsilcisi İzzet Günaydın ve Mimarlar Odası Manavgat Temsilcisi Ahmet Atcı da söz alarak yapılaşma ile ilgili sorunlara değindi. Önümüzdeki süreçte de devam edecek olan toplantılar zinciri sonunda sonuç bildirgesinin açıklanacağı belirtildi. (DHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Barajı'ndan Şehre Ulaşan İçme Suyunda Sürekli Elektrik Kesintilerinden Dolayı 19 Mart Pazar Günü Zorunlu Su Kesintisi Yapılacak

2023-03-18 23:02 - Elektrik ve Su

AK Parti Gaziantep’te milletvekilliğine kimler aday adayı oldu? İşte tam liste!..

2023-03-22 01:33 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl başkanlığına o isim vekaleten atandı.

2023-03-22 19:04 - Siyaset

AK Parti Gaziantep’e Milletvekili aday adaylığı için kimler müracaat etti: İşte tam liste;

2023-03-22 20:55 - Siyaset

İstanbul'dan Gaziantep'e gelen uçağa havada yıldırım çarptı . Havada panik.

2023-03-19 17:09 - Gündem

Gaziantepli ünlü iş adamı o partiden aday adayı oldu.

2023-03-17 22:51 - Siyaset

Gazeteciler ve STK Temsilcileri deprem bölgesinde

2023-03-17 17:48 - Magazin

Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanlığına Abdulkadir Sökücü Getirildi

2023-03-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Şahinbey ilçe başkanlığı için o isimler ile görüşülecek!…

2023-03-20 16:28 - Siyaset

BE Bezmiâlem Biyogirişimcilik Merkezi kapılarını açtı

2023-03-17 21:27 - Eğitim

İlgili Haberler

PKK/YPG Münbiç’te zeytin bahçesine yüzlerce mayın döşedi

11:44 - Gündem

‘El Ele Butik’ yıl boyunca 7 bin 362 vatandaşa destek oldu

11:46 - Gündem

Acar’dan 25 Aralık mesajı

11:38 - Gündem

Şimşek: "Gaziantep Savunması, tarihin akışını değiştirdi"

11:42 - Gündem

Üniversite öğrencilerinden cami ziyareti

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Badminton Kurtuluş Kupası’nda şampiyonlar belli oldu

11:02 - Spor

Gaziantep’te 7 milyon lira değerinde sahte tavuk bulyon ele geçirildi: 5 gözaltı

09:52 - Asayiş

Dolar Euro ne kadar oldu?

09:46 - Ekonomi

Gaziantep'te bugün hava nasıl olacak?

09:42 - Yaşam

23 Aralık 2024 Tarihli Resmi Gazete'de alınan kararlar!

09:36 - Gündem