Mardin TSO’da Özlenen Tablo

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında Meslk Komiteleri istişare toplantılarını ard arda gerçekleştirdi. Temel sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

Ekonomi - 3 hafta önce

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik koordinatörlüğünde 9.Meslek Komitesi Bilişim, iletişim, elektrikli cihazlar Meslek Grubundan oluşan 9. Meslek Komitesi ile ve  Sigorta Acenteleri, Banka, Danışmanlık, Müşavirlik, Esnaf Koop.Meslek Grubundan oluşan 10 Meslek komitesi  İstişare ve Oryantasyon toplantısı gerçekleştiril. Dicle Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şahab Özkan,10.Meslek Komitesi Başkanı Ruken Turan ,  10.Meslek Komitesi Bşk.Yrd. Atlafun Aydoğdu , 9.Meslek Komitesi Bşk.Yrd. Şehmus Kösesoy, Ziraat Bankası Mardin Yenişehir Şube Müdürü Süleyman AŞ, DİKA Koordinatörü Halis Tuncel ve Sektör Temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Sektörlerin Bankalar ile yaşadığı finansmana erişim sıkıntısı, Bankalardaki yüksek faiz oranlarının işletmeler ve yatırımcılar için sıkıntı yaratması, Yatırımcıların ilgili mercilerden ekonomik olarak yeterli desteği alamaması Sigorta Acentelerinin Tali Acentelerin (Merdiven Altı) poliçe kesmelerinden yakınmaları gibi konular istişare edildi.

Mardin TSO Genel Sekreter Yrd. Hakan Çayıroğlu; Bölgemizdeki sigorta acentelerinin istatistiksel verilerini, Sigorta acentelerinin mevzuata göre kurulma şartlarını,

İlçe odalardaki Ticaret Sicil Biriminde yapılan tüm sigortacılık işlemlerinin Sigortacılık Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini ve Mardin Ticaret ve Sanayi Odasının Web Mobil Uygulaması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

       Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik koordinatörlüğünde 1.Meslek İnşaat ve Yapı Malzemeleri Meslek Grubundan oluşan 1. Meslek Komitesi İstişare ve Oryantasyon toplantısı   Dicle Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Eyüp Eryağma, Meclis Başkan Yrd. Murat Acu , Çevre ve Şehircilik Mardin İl  Müdür Yardımcısı  Muhammed Enis Ekinci, Çevre ve Şehircilik Yapı Denetim Şube Müdürü  Alaattin Demirat, DİKA Genel Sekreteri  Aykut Aniç, DİKA Koordinatörü  Halis Tuncel ve Sektör Temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Mardin’deki İnşaat Sektörünün yaşadığı sıkıntılar, Yatırımcıların talep ve sorunları, OSB’ lerdeki yer tahsisi ile yatırımcıların anlaşmazlık yaşaması, küçük ve orta ölçekteki işletmelerin Destek Paketlerinden faydalanma talebi,  Yaşanan maliyet artışlarından kaynaklı Özel sektörde yatırımlara desteklerinin devam etmesinin gerekliliği, İnşaat sektöründeki nitelikli personel yetersizliği, Ekonomik altyapının geliştirilmesi, Yeşil Dönüşüm ve Karbon Emisyonun hızlandırılması , Denetim mekanizmasının yetersizliği konular istişare edildi.

Çevre ve Şehircilik Mardin İl Müdür Yardımcısı Sayın Muhammed Enis Ekinci ve Yapı Denetim Şube Müdürü  Alaattin Demirat; Şehrin kalkınmasına yönelik çalışmaların, projelerin tarihi kentin dokusuna zarar vermeyecek her türlü yatırımın her zaman destekçisi olacaklarının altını çizdi. belirtti.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Hatip Çelik; ‘Komite üyelerimizin tüm sıkıntı ve taleplerini bize ulaştırmada bu toplantıların önemi büyük, Mardin TSO olarak yatırımcılarımızın taleplerini hem sözlü hem de yazılı şekilde ilgili üst mercilere iletiyor , şehrimizin kalkınmasına yönelik her türlü desteği Mardin Ticaret ve Sanayi Odası olarak vermeye devam ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: mardinsoz.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şimşek ailesinin mutlu günü. Nikaha kimler şahitlik etti?

2024-05-29 22:37 - Gündem

Gaziantep 2. Organize Sanayide İş Cinayeti

2024-06-01 19:37 - Asayiş

Gaziantep’te intihar!..

2024-06-01 23:50 - Asayiş

TAHMAZOĞLU’NDAN DEV PROJELER

2024-05-31 10:59 - Gündem

Beşler Un BM’nin bölgedeki en büyük tedarikçisi

2024-05-28 09:06 - Ekonomi

Fatih Erbakan: “Sokak hayvanlarını toplayalım ama öldürmek yerine kısırlaştırıp en güzel şartlarda yaşatalım”

2024-05-30 13:00 - Siyaset

Gaziantep’te korkunç kaza! 2’si ağır 9 Yaralı

2024-06-02 14:07 - Asayiş

SON DAKİKA! Gaziantep İpekyolu'nda silahlı saldırı!

2024-05-31 17:38 - Asayiş

Gaziantep'te sokak ortasında acımasızca öldürüldü

2024-05-27 14:30 - Asayiş

Gaziantep bu nikahta buluştu!

2024-06-03 00:17 - Yaşam

İlgili Haberler

Karadeniz’in en büyük sebze serasında sezonun ilk domates hasadı yapıldı

17:26 - Ekonomi

Yalova’da yeni trekking parkurları yapılacak

17:23 - Ekonomi

Gaziantep'te TRIKONFEX fuarı açıldı

17:06 - Ekonomi

Sivas’ta otomobil sayısı 100 bini geçti

16:49 - Ekonomi

Ahi Evran Üniversitesi’nde tıbbi aromatik bitkilerin ilk hasadı başladı

16:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep'te TRIKONFEX fuarı açıldı

17:06 - Ekonomi

GTB’den aynı anda iki fotoğraf yarışması birden

16:33 - Gündem

GTO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

15:12 - Ekonomi

Mustafa Teke Yazdı.. BAŞKA GAZİANTEP YOK!

14:53 - Spor

Erzurum patentte 23. sırada

14:43 - Ekonomi