?>

Mersin’de düzenlenen Sosyal Politikalar Çalıştayı tamamlandı

Mersin büyükşehir belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında sosyal politikalar çalıştayı' tamamlandı.

Siyaset - 3 saat önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ’Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Sosyal Politikalar Çalıştayı’ tamamlandı. CHP’li büyükşehir ve il belediyelerinden bürokratların da katılım sağladığı çalıştayın ana gündemini ’Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Farkındalık Çalışmaları’ oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen çalıştay tamamlandı. Görüşmelerin ardından Sonuç Bildirgesi CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından okundu. "Yaptığımız her hizmetin toplumsal bir karşılığının olmasını isteriz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaptığı kapanış konuşmasında, kadınların yaşadığı şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin evrensel bir sorun olduğunu söyledi. Yoksulluk gibi insana dair konuları içeren sosyal politikaların doğumdan başlayarak ölüme kadar geçen süreci kapsadığını belirten Seçer, "Bu süreçler; sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde vatandaşlarımızla iç içe olma fırsatı veriyor" dedi.

Bir kurumu temsil ettiklerini ancak aynı zamanda siyasi birer figür de olduklarını vurgulayan Seçer, "Bizim oturduğumuz makamlar siyasi makamlardır. Yaptığımız her hizmetin toplumsal bir karşılığının olmasını isteriz. Eğer tüccar olsaydık, bir kar amacı gütseydik yaptığımız işlerden en maksimum karı elde etme çabası içerisinde olurduk. Oysa belediye başkanı tüccar değil, kamu görevi yapan ama siyasi bir makamı işgal eden yöneticilerdir" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda gerçekleştirilen çalıştaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Seçer, "Eğer burada birbirimize yararlı olabildiysek, fikir alışverişinde bulunabildiysek çok büyük iş yaptık. Bunun maddi karşılığı yok. Bilgi parayla ölçülmez; emek, zaman ve birikim ister, çok değerlidir" dedi. "Toplumun her kesimini kapsayıcı pek çok uygulamayı hayata geçirdik"

Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz da Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların toplumsal hayatta hak ettikleri yere gelmeleri, hakları ve eşitlikleri için gerçekleştirdikleri çalışmaları azimle sürdüreceklerini dile getirdi. Gökayaz, şöyle devam etti:

"Sosyal ve ekonomik problemleri göz önünde bulundurarak; kalkınmaya duyarlı, katılımcı ve sürdürülebilir bir sosyal belediyecilik anlayışıyla; kadınlar, çocuklar, göçmenler, yaş almışlar, özel bireyler gibi toplumun her kesimini kapsayıcı pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Sadece fiziksel değil, toplumsal altyapıyı da güçlendiren bir yaklaşımla hizmetler ürettik. Daha adil ve yaşanabilir bir Mersin için kapsayıcı sosyal politikalar geliştirmek, vatandaşların üretime ve istihdama katılmasını sağlamak, yaşam şartlarını iyileştirmek ve gelir adaletsizliğinden kaynaklanan eşitsizliği ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

2024-10-16 20:32 - Gündem

Gaziantep’te Köylülerin taş ocağı isyanı

2024-10-14 13:21 - Gündem

Ağıralioğlu’nun Gaziantep koordinatörü Mustafa Baba oldu.

2024-10-15 18:05 - Siyaset

Gaziantep’te Şüpheli Ölüm: Ali Veli İş Merkezi’nde Bir Kişi Ölü Bulundu

2024-10-12 20:47 - Asayiş

CHP’li Meriç Türkiye’yi sarsan olay yerinde.

2024-10-12 15:05 - Asayiş

Deprem haritası değişti! En güvenli iller belli oldu: İşte birinci derece riskli iller

2024-10-18 14:43 - Gündem

Tugay arazisi davası Danıştay’a taşınıyor!..

2024-10-16 08:34 - Siyaset

Malatya merkezli depremde Gaziantep kötü sallandı

2024-10-16 10:54 - Gündem

Çarpıcı araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?

2024-10-15 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu Başkan Sami Er’le bir araya geldi

16:21 - Siyaset

ABB Başkanı Yavaş, “Başkent Arıcılık Zirvesi”ne katıldı

16:15 - Siyaset

Başkan Doğan muhtarlar ile bir araya geldi

15:56 - Siyaset

Bakan Tekin: "Yılda 250 milyon adet kitap çocuklarımızın masasında"

15:48 - Siyaset

Alanya’da Özgür Özel’e Bangladeş’ten özel olarak getirilen el yazması Kur’an-ı Kerim hediye edildi

15:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Volkan Kazak: "1 puan almak önemliydi"

16:32 - Spor

Gaziantep FK deplasmandan 1 puan çıkardı

15:36 - Spor

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 2 - Gaziantep FK: 2 (Maç sonucu)

15:32 - Spor

Uyuşturucu ticaretinden aranan şahsı JASAT yakaladı

15:26 - Asayiş

Gaziantepli baklava ustasının sessiz vedası

15:06 - Yaşam