?>

Mersin’de mezarlıklar ve ibadethaneler bayrama hazır

Mersin büyükşehir belediyesi ekipleri, kurban bayramı öncesi mezarlık ve ibadethanelerde sürdürdüğü temizlik ve bakım çalışmalarını tamamladı.

Yaşam - 2 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesi mezarlık ve ibadethanelerde sürdürdüğü temizlik ve bakım çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini Kurban Bayramı’na yakışır şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını tamamladı. Ekipler, Mersin merkez ve ilçe mezarlıklarında temizlik, ilaçlama, budama ve çiçek dikimi gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin ortak çalışmalarıyla mezarlıkların her noktasında dört dörtlük hazırlık yapıldı. Temizlik ekipleri, mezarlık içindeki ara yollarda süpürge araçları ve arazöz yardımıyla zemin temizliği ile yıkama çalışmalarını da yaptı. Büyükşehir ekipleri ayrıca mezarlıklar içerisindeki şehitliklerde sürdürdüğü çalışmalarda çiçek bakımlarından mezar taşlarının silinmesine, bayrak direklerinin boyanmasından bayrakların yenilenmesine kadar her noktayı büyük titizlikle bakımdan geçirdi. Arife Günü ve Kurban Bayramı süresince ekipler, kent genelindeki mezarlıkların girişlerinde vatandaşlara su ve çiçek dağıtımı da yapacak. Ayrıca mini araçlar da yaş almışların ve özel gereksinimli bireylerin rahat bir şekilde ziyaret gerçekleştirebilmeleri için, mezarlık içerisinde transfer hizmeti verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle hız verdiği hizmet çalışmalarına ibadethanelerin bayram temizliğini de ekledi. Mersin genelindeki ibadethanelerde yıl boyunca rutin temizlik çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kutsal mekanlarda detaylı temizlik çalışması da gerçekleştirdi. Kent genelinde bulunan cami, cemevi ve kiliseler, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bayram temizliğine tabi tutuldu. Belediye ekiplerinin sabah erken saatlerde başladığı ve akşam saatlerine kadar süren temizlik çalışmalarında, ibadethanelerin halıları yıkanarak, iç ve dış temizlikleri yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Şube Müdürü Murat Namlı, ibadethane temizliği için kurulan ekibin, Teksin üzerinden gelen talepleri sıraya alarak temizlik işlemi gerçekleştirdiğini aktardı. Namlı, “İbadethanelerimizin ve mezarlıklarımızın temizlikleri periyodik olarak yapılıyor. 13 ilçemizdeki mezarlıkların tamamı aynı anda temizlendi. Şu anda da Teksin üzerinden yapılan müracaatları sıraya alıyoruz. Sırayla tüm ibadethanelerimizi temizliyoruz. Önce süpürülüyor, sonra halıları yıkanıyor, sonra gül suyuyla da koku veriliyor” dedi.

Mezarlıklarda gerçekleştirilen temizlik detaylarını da paylaşan Namlı, “Yol süpürme araçlarımız yollarımızı temizledi, yol çizgilerimizi yeniden çizdirdik. Şehitliğimizdeki bayraklarımızı yeniledik ve bayrak direklerimizi boyattık. Dört dörtlük bir şekilde bayrama hazırladık. Şu anda herhangi bir eksiğimiz yok” diye konuştu.

Arife günü ve bayram ziyareti boyunca mezarlık girişinde verilecek hizmetleri de anlatan Namlı, “Girişte, mezarların üzerine dikmeleri için ziyaretçilere çiçek vereceğiz. Burada yaşlılarımız ve özel gereksinimli bireylerimiz için, araçlarımızla mezarlık içinde servis hizmetimiz olacak. Ayrıca vatandaşlarımızı serinletmek için su ikramımız da olacak” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin mutlu günü

2022-07-03 00:37 - Gündem

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonu fikstürü çekildi

2022-07-04 20:01 - Spor

Gaziantep’te Eğlence mekanında silahlı kavga

2022-07-01 00:31 - Asayiş

Dr. Hüseyin Mirkelam Son Yolculuğuna İstanbul’da Uğurlanaca

2022-07-03 13:45 - Gündem

Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk son 3 ayda memleketine 20 Milyon liranın üzerinde bağış yaptı!

2022-07-01 14:18 - Gündem

Gaziantep’te intihar girişimi.

2022-07-02 22:02 - Asayiş

Gaziantep'te İbrahim ve Ali Erdemoğlu Kardeşlerin Yönettiği Holding ' TÜRKİYE'DE İLK YİRMİDE ' Erdemoğlu Holding Dünya Sıralamasında Yükseliyor

2022-07-02 20:43 - Ekonomi

Mirkelam hayatını kaybetti

2022-07-03 00:51 - Gündem

Yılmaz Öztürkmen cezaevinden açıklama gönderdi: BEN FETÖ BORSASI DEMEDİM

2022-07-01 15:01 - Gündem

Dr. Hüseyin Mirkelam Gözyaşlarıyla Ebediyete Uğurlandı

2022-07-04 19:37 - Gündem

İlgili Haberler

Ğezzo ve Ensarioğlu Ailesi Kirve oldu

21:00 - Yaşam

Muş’ta küçükbaş hayvanlar kar ve tipiye yakalandı

18:47 - Yaşam

Muğla Büyükşehir yangınlara tüm gücüyle müdahale etti

18:57 - Yaşam

Ağzına misina dolanan kuş kurtarıldı

17:51 - Yaşam

Huzur Şehri Projesi çevre bilinci etkinliği gerçekleştirildi

17:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Şamil Tayyar Baro Seçimleriyle İlgili Konuştu: “O Avukatların Yeri Cezaevidir”

23:16 - Gündem

AFAD’dan Birinci Derece Deprem Riski Uyarısı: 31 İl Tehlike Altında

22:08 - Gündem

Başkan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gaziantep’in vizyon projelerini sundu.

21:30 - Siyaset

Gaziantep’te Parklarda Denetimler: 35 Aranan Şahıs Yakalandı, 880.917 TL Cezai İşlem Uygulandı

21:10 - Asayiş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Gaziantep’e davet etti.

20:54 - Siyaset