?>

Mesleki Eğitim Fuarı sergilendi

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü Piktes İl Koordinatörlüğü organizesinde ilimizdeki Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin faaliyet ve çalışmalarının tanıtımı amacıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Fu

Eğitim - 2 yıl önce

Mesleki Eğitim Fuarı sergilendi

Kilis

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü Piktes İl Koordinatörlüğü organizesinde ilimizdeki Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin faaliyet ve çalışmalarının tanıtımı amacıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı Cumhuriyet Meydanında sergilendi.

Serginin açılışına Kilis Vali Yardımcıları Kemal Balan, Semih Doğanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Kesikminare ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Kesikminare şunları kaydetti.

‘’Milli Eğitim Sistemimizin temel misyonu ve vizyonuna uygun olarak; öğrencilerin hem akademik hemmesleki gelişimlerine yönelik fırsatları değerlendirebilmeleri için oldukça önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bugün burada bu çalışmaların yansımalarından birini yerinde görerek şahitlik etmek ve destek vermek gayesiyle toplanmış bulunmaktayız.

Arka planında önemli bir zaman ve emek barındıran Mesleki Eğitim Fuarımızın amacı; ilimizde ortaokul ve lise kademesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin; ilimizde bulunan mesleki ve teknik liselerin bünyelerinde bulunan alanlar ve bu alanlarda gösterdikleri faaliyetler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve yine bu okulların sunduğu fırsatları ve kariyer olanaklarını değerlendirmelerine katkı sağlamaktır.

Aynı zamanda, mevsimlik işçilik, çocuk işçiliği gibi  okullaşmanın önündeki engellere dikkat çekilerek;ulusal ve uluslararası standartlara uygun mesleki yeterliliğe sahip iş gücü yetiştirilmesine ve mesleği değerli kılmak için strateji ve politikalar geliştirilmesine yönelik farkındalık oluşturmaktır.

Kilis’imizde yetişmekte olan genç nesillerin; mesleki eğitime yönelik bilgi sahibi olmaları, kendi hayatlarını yönetebilmeleri, üreten ve büyüyen Cumhuriyetimizin, yenilikçi ve girişimci bireyleri olabilmeleri için yollarına ışık tutmak gayesiyle bu mesleki eğitim fuarını düzenleyerek bu alanda faydalı bir etkinlik gerçekleştirmek için çıktığımız bu yolda desteklerini esirgemeyen Valiliğimize, Kilis Belediyesine, Kilis 7 Aralık Üniversitesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Okul ve kurumlarımızın yönetici, öğretmen ve öğreticilerimize teşekkürü borç biliyoruz.

Fuar alanımıza teşrif eden siz kıymetli misafirlerimizi saygıyla selamlıyor, fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Milli Eğitim Sistemimizin temel misyonu ve vizyonuna uygun olarak; öğrencilerin hem akademik hem mesleki gelişimlerine yönelik fırsatları değerlendirebilmeleri için oldukça önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bugün burada bu çalışmaların yansımalarından birini yerinde görerek şahitlik etmek ve destek vermek gayesiyle toplanmış bulunmaktayız.

Arka planında önemli bir zaman ve emek barındıran Mesleki Eğitim Fuarımızın amacı; ilimizde ortaokul ve lise kademesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin; ilimizde bulunan mesleki ve teknik liselerin bünyelerinde bulunan alanlar ve bu alanlarda gösterdikleri faaliyetler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve yine bu okulların sunduğu fırsatları ve kariyer olanaklarını değerlendirmelerine katkı sağlamaktır.

Aynı zamanda, mevsimlik işçilik, çocuk işçiliği gibi okullaşmanın önündeki engellere dikkat çekilerek; ulusal ve uluslararası standartlara uygun mesleki yeterliliğe sahip iş gücü yetiştirilmesine ve mesleği değerli kılmak için strateji ve politikalar geliştirilmesine yönelik farkındalık oluşturmaktır’’ dedi.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

Haftanın Öne Çıkanları

Kaplan Ailesi’den Kutlu günde muhteşem açılış. Gaziantep Havalimanı Camii Törenle açıldı.

2022-10-07 17:24 - Gündem

Sibel Can'ın oğlunun düğünündeki tabak detayı olay oldu: İlk defa böyle bir jest gördüm

2022-10-10 12:02 - Magazin

Onay çıktı: 2 ilimizde petrol aranacak

2022-10-08 09:53 - Ekonomi

TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi yayınlandı! İşte il il arsa ve iş yeri yapılacak yerler...

2022-10-10 17:44 - Gündem

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Recep İvedik 4'te Rabia işareti krizi

2022-10-07 16:39 - Magazin

Gaziantep’te Madde bağımlısının Kalbinden bıçakladığı bir Haftalık baba kurtarılamadı.

2022-10-13 17:00 - Asayiş

50 yıl sonra öğretmenleriyle buluştular-

2022-10-08 12:51 - Yaşam

Merinos’tan 200 milyon dolarlık polyester cipsi yatırımı

2022-10-10 22:14 - Ekonomi

Bakan Dönmez: "Rusya ile ilişkilerimiz sadece enerji değil, çok farklı alanlarda da devam ediyor"

2022-10-12 21:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan tepki

22:02 - Eğitim

Kastamonu’da "5. Muhammed İhsan Oğuz Araştırma Ödülleri" sahiplerini buldu

20:51 - Eğitim

Jandarmadan ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik eğitimi

17:24 - Eğitim

Karahocagil, "Kamu hizmeti görevi belli bir süreliğine emaneten verilir"

17:12 - Eğitim

Romanyalı heyete ALKÜ’den sertifika

16:49 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gürban’dan Bahçeli’nin Terörist başı Öcalan çıkışına tepki.

23:36 - Siyaset

Gaziantep’te Akaryakıt Fiyatlarında Fırtına: İndirim Kapıda mı, Belirsizlik Sürecek mi?

23:21 - Ekonomi

Kasten Öldürme Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

22:37 - Asayiş

Şamil Tayyar: “Bahçeli’nin Öcalan’a TBMM’de Konuşma Çağrısı Tüm Ezberleri Bozdu”

22:21 - Siyaset

Ali Şahin, AND Parlamentosu Türk Grubu Üyeleriyle Birlikte TİKA Bogota Ofisi’ni Ziyaret Etti

22:14 - Siyaset