Milletvekili Yayman'dan, iftiralara sert tepki

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 'depremde milletvekillerinin depremde yakınlarının kurtarılması için ekipleri seferber etti' şeklindeki söylemlere, "Bunu söyleyen delirmiş çıldırmış olması lazım. Nasıl yardım ediyor da k

Siyaset - 1 yıl önce

Milletvekili Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde 11 akrabasını kaybetti. 36 gündür bölgede olan Yayman, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Milletvekili yakını olanlar enkazın başına arama-kurtarma ekiplerini getirttiler, sahipsiz olanlar enkazın altında kaldılar" söylemlerini sert bir dille eleştirdi.

"Hatay'a davet ediyorum"

Hüseyin Yayman, depremin 36. gününde olduklarını hatırlatarak, 6 Şubat tarihine göre daha iyi bir noktada olduklarını belirtti.

6 Şubat'ta Hatay'da bir deprem olmadığını bin yılın afeti olduğunun altını çizen Yayman, “Depremin büyüklüğü açısından Hatay Havalimanı, AFAD, jandarma, meclis, belediye, PTT, simge camiler maalesef Hatay'ın hafızası tarihi yok oldu. Biz bu büyük acının içinden çıkmak için tüm kurumlarımız can siparane çalıştı. İnsanlar bizim acılarımız üzerinden siyaset yapıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. ‘Buraya yardım gelmedi, asker olmadı' diyenleri Hatay'a davet ediyorum. Kim söylüyor bunu. Deprem çok büyüktü. Bu acının rengi, dili, yasın siyaseti olmaz” diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımızın sözü teminattır"

Bu acıyı unutturacak, yeni bir hayatı inşa etmek, milletimizle Hatay'ı ayağa kaldırmak için çalıştıklarının altını çizen Yayman, “Cumhurbaşkanımız sözü var, onun sözü bizim en büyük teminatımızdır. Cumhurbaşkanımız 1 yıl içinde burada yeni bir hayatın kurulacağını dile getirdi. Biz bunu senet olarak görüyoruz. Şehrimizin sembol binaları yok oldu. Bazen depremi, deprem anında yaşadıklarımızı rüyamda görüyorum. İlk 15 günde ne yaşadık hatırlamıyorum. Kendi acımızı unutup, şehrimizin yok olmasına mı, insanların hayatını kaybetmesine mi üzülelim. Ama biz el birliğiyle bu zor durumu aşacağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden yaralarımızı saracağız. Allah bir daha böyle acılar göstermesin” ifadelerini kullandı.

"Şerefsizliktir, ahlaksızlıktır"

Acılar üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığının altınız çizen Yayman, “Bunlar deli saçması şeyler. AK Partililer kendilerine yardım etti de milletvekilimiz neden hayatını kaybetti. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş'ın ailesine sabır diliyorum. Kahramanmaraş Milletvekilimizin kardeşi Sıtkı Güvenç'e Allah rahmet eylesin. Bunu söyleyen delirmiş çıldırmış olması lazım. Nasıl yardım ediyor da kardeşini kurtaramıyor. İsyan ediyorum. Benim ablam, ağabeyim, halam, eniştem niye öldü. Ben yakınlarıma yardım ediyorsam niye kurtaramadım. Bunu söyleyen şerefsizdir, ahlaksızıdır, namussuzdur, ben onu Allah'a havale ediyorum. Kim bunu söylüyorsa namussuzdur. Ona hakkımı helal etmiyorum. Nasıl ben kendi yakınlarıma yardım ediyor olabilirim. 11 yakınımı niye kaybettim öyleyse. Kim bunun hesabını verecek. Böyle bir alçaklık olabilir mi? Depremin acısından daha büyük insanın yüreğinde acı kuruyor” şeklinde konuştu.

"Bu acının öznesi benim"

Depremin ilk gününden beri Hatay'da olduğunu vurgulayan Yayman, “ Bunu bütün Hatay, Türkiye biliyor. Her şey ortadadır. Celalettin'in kardeşi vefat etti, nasıl kendi ailesine yardım göndermiş olabilir. Yakup Taş milletvekilimiz hayatını kaybetti. Deprem üzerinden, gözyaşı, kan grubu ürenden siyaset olur mu?. Yas, acı 85 milyonundur. Bunun üzerinden böyle bir ahlaksızlığı yapmak için gerçekten millet, vatan düşmanı olmak lazım, ahlaksız şerefsiz olmak lazım. Böyle konuşmam ama böyle bir şey olabilir mi? Ölüm üzerinden siyaset olur mu. Burada sadece fotoğraf çektirip giderek dezenformasyon yapan ahlaksızlıklar şimdi çıkıp konuşuyor. Siz ne yaptınız, hangi taşı kaldırdınız. Hangi vatandaşa bir bardak su verdiniz. Kimin bize samimi şekilde yardım etmek istediğini biliyorum. Bu acının öznesi benim, acıyı ciğerlerimize kadar hissettik. Gözyaşlarımız kurudu ağlamaktan. Tüm bunlar ortadayken, bu iddialar ahlaksızlıktır, şerefsizliktir” diyerek sözlerini tamamladı.

Fadıl Kösedağ - İsmet Biçen

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 4’ü bebek 21 kişi toprağa verildi. İşte günün defin listesi.

2023-03-07 21:06 - Defin Listesi

Gaziantep'te kimler toprağa verildi?. İşte günün defin listesi...

2023-03-08 18:56 - Defin Listesi

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak..

2023-03-10 21:52 - Elektrik ve Su

Gaziantep’te nerelere elektrik kesintisi olacak. 8 Mart 2023 tarihli kesinti listesi

2023-03-07 20:57 - Elektrik ve Su

Gaziantep’te okullar açılacak mı? Vali Gül açıkladı!…

2023-03-10 10:07 - Eğitim

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak.

2023-03-08 23:35 - Elektrik ve Su

Yılmaz Özdil Sözcü Gazetesi'nden de ayrıldı

2023-03-09 13:38 - Magazin

Şirin Payzın AK Partili seçmenleri "Trol" ilan etti: Son iki ayınız kaldı

2023-03-08 20:45 - Magazin

RTÜK, Fatih Altaylı'nın depremle ilgili provokatif yalanı için cezayı kesti

2023-03-08 19:03 - Magazin

Uğur Işılak'ın acı günü! Usta sanatçının babası Ahmet Işılak hayatını kaybetti

2023-03-12 16:57 - Magazin

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çinli ve Belaruslu mevkidaşlarıyla görüştü

15:46 - Siyaset

MHP’li Özdemir’den TBMM’ye kanun teklifi

15:41 - Siyaset

Başkan Küçükoğlu’ndan Erzurum projeksiyonu

15:34 - Siyaset

CHP lideri Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı ağırladı

14:44 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar, Vali Köşger ile Ceyhan yatırımlarını görüştü

14:16 - Siyaset

Günün Manşetleri

Op. Dr. Bilir, Medıcal Poınt'te hasta kabulüne başladı

14:30 - Sağlık

10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu

14:28 - Sağlık

Gaziantep kan vermede birinci sırada

13:42 - Sağlık

Milli Olimpiyat Komitesi, Fatma Şahin’i Türkiye’nin ilk “Fair Play Annesi” seçti

13:18 - Gündem

Eğitim şehri Gaziantep, LGS’deki başarısıyla tüm büyükşehirler arasında 6. oldu

12:13 - Eğitim