?>

Muğla’nın tarımsal ürünleri dünyaya açılıyor

Ticaret bakanlığı, tarım ve orman bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin yer aldığı, türkiye’de bir ilk olan tarım güçbirliği işletme kooperatifi datça sındı köyü’nde bir araya gelerek muğla için önemli adımlar attı.

Ekonomi - 2 ay önce

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin yer aldığı, Türkiye’de bir ilk olan Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Datça Sındı Köyü’nde bir araya gelerek Muğla için önemli adımlar attı.

Sındı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin öncü olduğu buluşmaya Seydikemer Eşen Yakabağ Demirler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Menteşe Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milas Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Bodrum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Datça Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katıldı.

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ortaklarının katılım sağladığı toplantıda kooperatifler arası işbirliği, ürünlerin yurt içi ve yurt dışına pazarlanması konuları ele alındı. Ayrıca özel sektör temsilcileri de toplantıya katılım sağlayarak, kooperatif ürünlerinin pazarlanması konusunda destek vereceklerini belirttiler.

Kooperatifler arası bilgi alışverişi yapılarak, birlikte hareket etme stratejilerinin geliştirildiği toplantıda, kooperatiflerin ortak hedefler doğrultusunda işbirliğini güçlendirmeye ve tarımsal verimliliği artırmaya yönelik konularda görüş birliğine varıldı.

Toplantının kooperatifler için önemine değinen Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk “Toplantılarımızı biz rutin olarak her ay yapmaya çalışıyoruz. Her ay bir kooperatifimizde toplanıp hem birbirimiz ile tanışmamız ve marifetlerimizi öğrenmemiz açısından fayda sağlıyor. Bu ürünleri öncelikle Muğla genelinde tanıtıp satışını gerçekleştirdikten sonra Türkiye geneline ya da yer yer yurtdışı satışları önceliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesinden önemli destekler alıyoruz. Makine ekipman ve bilgi konusunda destek sağladıkları için biz adım adım büyümeye çalışıyoruz” dedi.

Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Can Usul “Kooperatifimizde şu an badem ve zeytinyağı ağırlıklı ürün satmaktayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Katar’a, İsviçre’ye, İngiltere’ye çağla turşusu ihraç ettik. Çalışmalarımız Büyükşehir’in8 destekleri ile sürmekte” dedi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarım Teknikeri Cenk Erdoğan “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Ticaret Bakanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı’nın altında faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında buluşturduk. Bu Türkiye’de ilk defa yapılan bir proje. Burada kooperatifler, ortak satın alım yapabilme, tanınırlıklarını arttırsınlar, kapasitelerini güçlendirme ve ürünlerini geniş kitlelere ulaştırsınlar istedik” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te yine intihar girişimi! Ölüm kalım savaşı veriyor

2024-08-21 17:02 - Asayiş

Gaziantep'te çırılçıplak intihar girişimi

2024-08-23 13:06 - Asayiş

Gaziantep’te şüpheli ölüm! Cinayet mi, İntihar mı?..

2024-08-24 20:42 - Asayiş

Gaziantep, Dünyanın En İyi 10 Yemek Şehrinden Biri Seçildi

2024-08-22 14:59 - Yeme İçme

Şahinbey Belediyesi’nden iddialara jet yanıt!..

2024-08-21 22:16 - Gündem

Kontrolden çıkarak savrulan motosiklet 2 genci hayattan kopardı

2024-08-25 12:57 - Asayiş

Gaziantep dahil 26 ilde dev ekonomi anketi! Muhalefet yine sınıfta kaldı! İşte sonuçlar...

2024-08-25 01:03 - Siyaset

Adliye kavşağında zincirleme kaza

2024-08-19 21:19 - Asayiş

Gaziantep 5. OSB’de boş arazide erkek cesedi bulundu.

2024-08-23 09:30 - Asayiş

Gaziantepli Uzman Çavuş Hasan Aslan tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

2024-08-25 19:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Kuşadası’nda Amerikalı turistlere mehterli karşılama

17:00 - Ekonomi

Aydın’da zeytin ve zeytinyağı sektörü masaya yatırıldı

16:34 - Ekonomi

Aliağalı minik öğrenciler Şakran’da zeytin hasadı yaptı

16:20 - Ekonomi

TZOB Başkanı Bayraktar, Dünya Gıda Günü’nde Konya’da mısır hasadına katıldı

15:54 - Ekonomi

Tarım ve hayvancılığın kalbi Balıkesir’de ki fuarda atacak

15:24 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanı Bak Trabzon’da açılışa katıldı

17:22 - Siyaset

Gaziantep'te terör sempatizanına jandarma baskını

17:19 - Asayiş

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (16.10.2024)

16:57 - Sağlık

100 milyon liralık vurgun yapan 26 kişilik çete çökertildi

14:35 - Asayiş

Adıyamanlı kadınlar meme kanseri farkındalık hareketi için bir araya geldi

14:12 - Gündem