?>

NÖHÜ’de güneş enerjisinde yerli üretimi destekleyen proje

Güneş enerjisinde yerli üretimi destekleyen niğde ömer halisdemir üniversitesi ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine öncülük ediyor.

Teknoloji - 1 ay önce

Güneş enerjisinde yerli üretimi destekleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine öncülük ediyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının güneş enerjisi yatırımlarına yönelik yerli güneş hücrelerinin kullanılmadığı güneş panellerini devlet teşviki kapsamından çıkardığı yeni düzenlemesi, güneş enerjisinde yerli üretimi önceleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ulusal yenilenebilir enerji politikalarına ilişkin öncü konumunu bir kez daha ortaya koydu.

“NÖHÜ, Bu Alandaki Öncü Çalışmaları ve İddialı Hedefleriyle Dikkat Çekiyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversite bünyesindeki Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde fotovoltaik ve silisyum teknolojileri üzerine odaklanılarak güneş enerjisi alanında öncü çalışmaların ve iddialı hedeflerin dikkat çektiğini belirtti.

Ticari boyutta kristal silisyum heteroeklem güneş hücreleri üretimi ve güneş seviye (6N) saflıkta n-tipi ve p-tipi silisyum külçe üretimi yapabilen tek yükseköğretim kurumu olan üniversitenin böylece milli teknolojilerin geliştirilmesine öncülük ettiğini vurgulayan Rektör Uslu, “M2 boyutundaki hücrelerde yüzde 22.5 verimlilik elde eden merkezimiz, Merkez Müdürümüz ve Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ayşe Seyhan Hocamız ile ekibi tarafından yürütülen akademik çalışmaların yanı sıra sanayi iş birlikleriyle de yeni nesil enerji teknolojilerini geliştirmeye odaklanıyor. Kamu kurumları ve özel sektörle ortaklaşa yürüttüğümüz projelerle, "kumdan panele" tüm üretim sürecinin gerçekleştirilebildiği bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Bakanlığın Yeni Teşvik Kararı, Üniversitenin Bu Alandaki Yerli Üretim Çalışmalarını Kıymetli Kılıyor

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının güneş paneli projelerine yönelik devlet teşvikiyle ilgili yerli güneş hücresi kullanımını zorunlu kılan yeni düzenlemesinin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin yerli güneş hücresi üretimi çalışmalarını daha da kıymetli kıldığını belirten Rektör Uslu, bu yönüyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin güneş enerjisi alanında yerli ve milli üretimi destekleyerek Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

Üniversitenin bu alanda yüksek verimli ve düşük maliyetli fotovoltaik hücreler geliştirmek, yenilikçi güneş panelleri tasarlamak, silisyum teknolojileri üzerine ileri araştırmalar yaparak üretim süreçlerini optimize etmek, güneş enerjisinin depolanması ve yönetimi konusunda yenilikçi çözümler üretmek gibi önemli hedeflere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Uslu, “ Üniversitemiz, araştırma sonuçlarını hızlıca sanayi uygulamalarına entegre ederek ticari başarıya dönüştürmek ve ülkemizin bu alanda yetişmiş insan kaynaklarına katkıda bulunmak gibi iddialı hedeflerle de geleceğe bakıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu alanda belirlediği hedefleri doğrultusunda, ülkemizin güneş enerjisi alanındaki potansiyelini en üst düzeye çıkarma ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.” ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti’den Arif Kurt’a Vefa Ziyareti

2024-09-06 16:04 - Gündem

Gaziantep’te gürültü cinayeti…

2024-09-08 19:52 - Asayiş

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet şarampole uçtu: 2 ölü, 21 yaralı

2024-09-07 21:02 - Gündem

Gaziantep yine şiddetli sallandı

2024-09-07 09:38 - Gündem

Gaziantep’te gizemli ölüm!. Kaza mı, cinayet mi?..

2024-09-08 19:57 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza ölü ve yaralı var

2024-09-07 18:06 - Asayiş

Narin'in cansız bedeni bulundu

2024-09-08 10:38 - Gündem

Kahramanmaraş'ta peş peşe depremler. Başkan Şahin Olumsuz bir durum yok

2024-09-07 10:07 - Gündem

Gaziantep'te su kesintisi ne zaman bitecek?

2024-09-07 23:42 - Elektrik ve Su

Deprem sonrası zorunlu su kesintisi

2024-09-07 16:36 - Elektrik ve Su

İlgili Haberler

Bingöl’de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı

16:24 - Teknoloji

Sökeli girişimcinin mobil uygulaması, yeni bir başarıyı daha yakaladı

13:28 - Teknoloji

Dizel motorların en kritik parçaları artık yerli ve milli imkanlarla üretilecek

13:09 - Teknoloji

Trakya’da elektrik aboneliğinde dijital dönem

12:31 - Teknoloji

İMEİ kayıt ücretlerinin 45 bin 953 TL’ye yükselmesi bekleniyor

09:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Gaziantep’te son 24 saatte iki intihar daha!..

00:54 - Asayiş

MEB’den 81 İle Genelge: Yaz Saati Uygulaması Devam Edecek

21:33 - Eğitim

Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu vefat etti

21:18 - العربية

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Siyonist İsrail'den susuz bıraktığı sivillere alçak tuzak!

21:02 - العربية