Orman ve Tarım alanıyla ilgili yasa teklifi kabul edildi

Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmelerin sonunda teklif kabul edildi.

Siyaset - 1 yıl önce

Kabul edilen maddelere göre, lif, tohum ve sap üretimi ile ilaç etken maddesi elde etmeye yönelik çiçek ve yaprak üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği, Tarım ve Orman Bakanlığının iznine tabi olacak. Lif, tohum ve sap üretimi amacıyla izinli kenevir yetiştiriciliği Tarım ve Orman Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

İlaç etken maddesi üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği veya işlenmesi, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. İlaç etken maddesi üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliğinde, özellikle esrar elde edilmesini engelleyecek her türlü tedbirin alınması, kenevirin hasadı, işlenmesi, ihzarı, ihracı veya satışına ilişkin usul ve esaslar, İçişleri Bakanlığı’nın görüşü alınmak suretiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Tarımsal üretimin planlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce bakanlıktan izin alınacak.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım sektöründe sözleşmeli üretimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli düzenlemeler yapılacak.

Tarımsal üretim sözleşmelerinde belirtilen mücbir sebepler haricinde sözleşme kapsamında üretilen ürünün alımından veya satımından vazgeçen üretici ya da alıcılar için ceza koşulu belirlenecek.

Takvim yılında yapılacak mahalli olmayan yarışlarda koşacak atların nitelik ve şartlarını belirlemeye Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacak.

Mülkiyetindeki veya ortaklığındaki atları yarışlarda koşturan at sahipleri ile bunların vekilleri, koşularda ve yarışlarda görevlendirilenlerden, yarış dürüstlüğüne aykırı hareket eden, yarışların, yarış yerlerinin ve yarışlarla ilgili yer ve tesislerin düzen ve disiplinini bozanlar hakkında disiplin cezaları uygulanacak.

Devlet ormanlarına nakil vasıtaları ile yıkıntı veya inşaat atığı atmak ya da hafriyat veya çöp dökmek suretiyle ormanlara, doğal hayata ve çevreye verilen zarar "orman suçu" sayılacak.

Madencilik faaliyetlerinin ve faaliyetlerle ilgili her türlü yer, yol, bina ile tesislerin hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlarda veya özel ormanlarda yapılmak istenmesi halinde Tarım ve Orman Bakanlığınca izin verilebilecek.

Devlet ormanlarından kesilecek veya herhangi bir nedenle devrilen ya da kesilen ağaçlardan hangilerinin diplerinin ve hangi ürün çeşidinin kimler tarafından damgalanacağı veya işaretleneceği, Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Barajı'ndan Şehre Ulaşan İçme Suyunda Sürekli Elektrik Kesintilerinden Dolayı 19 Mart Pazar Günü Zorunlu Su Kesintisi Yapılacak

2023-03-18 23:02 - Elektrik ve Su

AK Parti Gaziantep’te milletvekilliğine kimler aday adayı oldu? İşte tam liste!..

2023-03-22 01:33 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl başkanlığına o isim vekaleten atandı.

2023-03-22 19:04 - Siyaset

AK Parti Gaziantep’e Milletvekili aday adaylığı için kimler müracaat etti: İşte tam liste;

2023-03-22 20:55 - Siyaset

İstanbul'dan Gaziantep'e gelen uçağa havada yıldırım çarptı . Havada panik.

2023-03-19 17:09 - Gündem

Gaziantepli ünlü iş adamı o partiden aday adayı oldu.

2023-03-17 22:51 - Siyaset

Gazeteciler ve STK Temsilcileri deprem bölgesinde

2023-03-17 17:48 - Magazin

Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanlığına Abdulkadir Sökücü Getirildi

2023-03-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Şahinbey ilçe başkanlığı için o isimler ile görüşülecek!…

2023-03-20 16:28 - Siyaset

Bolu’da eğitime deprem arası

2023-03-16 22:27 - Eğitim

İlgili Haberler

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda

01:03 - Siyaset

Cıngı: "Valimiz ve emniyet müdürümüz herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir"

00:35 - Siyaset

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Çin Devlet Başkanı Xi ile görüştü

23:29 - Siyaset

Bakan Ersoy: "Türkiye, Karadağ’daki en büyük üçüncü yabancı yatırımcı konumuna yükseldi"

22:36 - Siyaset

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak

22:11 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kocaeli’de aile faciası: Eşini ve 2 çocuğunu vurdu

21:32 - Asayiş

Gürban “Vekil maaşına zam yapmayın teklifi verdi.

20:32 - Siyaset

Gaziantep'in Defin Listesi 3 Temmuz 2024 çarşamba (Bugün)

16:56 - Defin Listesi

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (03.07.2024)

16:51 - Sağlık

Gaziantep eğitimde merdivenleri bir anda tırmandı

16:17 - Eğitim