?>

(Özel) Prof. Dr. Alper Şener: Eylül ayında vaka sayılarında artış olabilir

Izmir katip çelebi üniversitesi atatürk eğitim ve araştırma hastanesi enfeksiyon hastalıkları ana bilim dalı’nda görevli prof. Dr. Alper şener, omicron varyantının alt türevi olan eris'in (eg. 5. 1), avrupa birliği ülkeleri ve amerika birleşik devletlerinde yaygın olarak görülmeye başladığını belirterek, “türkiye’de ise bu süreç biraz daha uzayacak gibi görünüyor. En azından eylül ayı içerisinde belki 3’üncü, 4’üncü haftasından sonra karşı karşıya kalacağımız yada göreceğimiz vaka sayılarında artış olabilir” dedi.

Sağlık - 1 yıl önce

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Omicron varyantının alt türevi olan Eris’in (EG.5.1), Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaygın olarak görülmeye başladığını belirterek, “Türkiye’de ise bu süreç biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Eylül ayı içerisinde belki 3’üncü, 4’üncü haftasından sonra karşı karşıya kalacağımız yada göreceğimiz vaka sayılarında artış olabilir” dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, İngiltere’de Covid-19’un Omicron varyantının alt türevi olan Eris’e (EG.5.1) ilişkin değerlendirmede bulundu. Omicron varyantının alt türevi olan Eris’in (EG.5.1), Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaygın olarak görülmeye başladığına dikkate çeken Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de Eylül ayı sonlarında doğru Eris varyantı vakalarının görülmeye başlanabileceğini dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şener, Omicron varyantının alt türevi olan Eris’in (EG.5.1), Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaygın olarak görülmeye başladığını belirterek, “Birleşik Devletlerde yüzde 17’ye varan bir başvuru artışı ve hasta yatış oranlarında bir artış var. İngiltere’de yüzde 40’larda bir rakamlar telaffuz ediliyor. İrlanda’da da birkaç gün içerisinde yatış oranlarında bir artış oranı ön plana çıktı. İspanya yine İngiltere kaynaklı vaka sayılarında kısmi bir artışı Sağlık Bakanlığı aracılığıyla duyurdu. Avrupa Birliği ülkeleriyle çok seyahat olduğu için bu varyant havuzundan etkilenmeme şansımız yok gibi görünüyor. Ama bizim bir avantajımız var. Hali hazırda iklim anlamında baktığımızda dışarıda vakit geçiren gruplar içerisindeyiz. Uzmanlar bu ülkelerdeki vaka sayılarındaki artışı daha çok konserlerde kalabalıklaşmaya ve ağırlıklı olarak sinemalara bağladılar. Türkiye’de ise bu süreç biraz daha uzayacak gibi görünüyor. En azından Eylül ayı içerisinde belki 3’üncü, 4’üncü haftasından sonra karşı karşıya kalacağımız yada göreceğimiz vaka sayılarında artış olabilir. Eylül ayından sonraki olan periyotta vaka sayılarının test pozitifleri yine artacaktır. Bu vakalarda ağır hastalık tablosu olup olmadığına göre değerlendirip, hibrit bağışıklamanın Türkiye’de vaka sayısı açısından bir avantaj, koruyuculuk yelpazesi açısından bir avantaj olup, olmayacağını göreceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıç ailesinin mutlu günü. Baba Hakkı’dan muhteşem düğün..

2023-08-20 12:14 - Özel Haber

Rahmetli Demirel’in Gaziantepli hanımağası vefat etti.

2023-08-17 09:56 - Yaşam

Gaziantep’te Kepçe Operatörü yıkımın altında kaldı

2023-08-20 11:47 - Asayiş

MHP Gaziantep’te süpriz istifa.

2023-08-20 18:47 - Siyaset

Enkaz altında kalan kepçe operatöründen acı haber! Hayatını kaybetti

2023-08-20 14:27 - Gündem

Milletvekili Gürban uyardı, Hükümet ‘dur’ dedi.

2023-08-20 11:28 - Siyaset

Deprem bölgesinde Toplum Yararına Program süresi Fatma Şahin Başkan’ın girişimiyle 9 ay daha uzatıldı

2023-08-16 02:52 - Gündem

Kavurucu sıcaklar bir kez daha geliyor! Gaziantep ve çok sayıda ilde alarm!

2023-08-22 07:43 - Gündem

Traktörün çarptığı duvarın altında kalan dede ve torunu hayatını kaybetti

2023-08-18 12:15 - Asayiş

Boğulduğunu sandığı oğlunu görünce sevinçten bayıldı

2023-08-21 11:17 - Gündem

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi, kanser tedavisinde yaygın olarak kullanılan melittinin kalp üzerindeki koruyucu etkisini inceleyecek

09:26 - Sağlık

Bu faktörlere dikkat: Disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabiliyor

09:09 - Sağlık

Dr. Canan İnce Börekci: “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı maalesef internet ortamında gerçekleşiyor”

09:09 - Sağlık

Kütahya’da çocukların diş sağlığı için anlamlı anlaşma

18:15 - Sağlık

Seyitgazi’de ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ eğitimi düzenlendi

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep Hava Durumu (18 Ekim Cumartesi)

08:05 - Gündem

TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi’nde Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

21:58 - Ekonomi

Şahinbey Kitap Günleri’nde Yarın Ünlü İsimler Konuk Olacak

21:48 - Kültür

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar İçin Uyarı

21:43 - Asayiş

Amanos Tünelleri ile Gaziantep, Liman Kenti Olma Yolunda İlerliyor

21:36 - Gündem