?>

Patlama sonrası büyük tahribat: "Duvar parçalandı ve karşı binayı etkiledi"

Mevlana mahallesi 866. Sokak'taki 5 katlı binanın 3'üncü katında, ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama yaşandı.

Asayiş - 2 saat önce

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, 5 katlı binanın 3’üncü katında meydana gelen patlamaya ilişkin, "Binada şiddetli patlama sebebiyle duvar parçalanmış ve karşı binayı etkilemiş. Yaralılarımızın bir kısmı karşı binalardan" dedi.

Mevlana Mahallesi 866. Sokak’taki 5 katlı binanın 3’üncü katında, ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama yaşandı. Patlama sonrası ortalık adeta savaş alanına döndü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye, AFAD ve polis yönlendirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu 7 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi. Korku dolu anlar yaşayan mahalle sakinleri, patlamanın ardından sokaklara döküldü.

Patlama sonucu 3 bina ve 6 otomobilde hasar oluştu. Patlamanın meydana geldiği bina başta olmak üzere 3 bina zarar gördü. Patlamanın etkisiyle binadan kopan parçalar park halindeki 6 otomobilde de hasara yol açtı. "8 yaralımız var"

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Özyiğit, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sebebiyle ilgili henüz teknik inceleme tamamlanmadı. Patlama neden kaynaklandı bilmiyoruz. 8 yaralımız var. Doktorlarımızın ifadesine göre ağır yaralımız yok. Bu yaralılarımızın içerisinden kısmi tedavisini görüp taburcu olanlar da var. Arkadaşlarımız tek tek çalışmaları yapıyor. Bina yöneticilerini de dinlediler. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok, buna şükrediyoruz. Allah her birine şifa versin. Kamu kurumlarımız teyakkuz halinde çalışıyorlar" dedi. "3 gündür benzer gaz sızıntısı tereddüttü varmış"

Özyiğit, 18 Ekim Cuma günü Gebze’deki birçok noktadan gaz kaçağı ve kokusu olduğu yönündeki ihbarlara ilişkin ise "3 gündür benzer gaz sızıntısı tereddüdü varmış. Bu binada teknik inceleme yapmışlar. Yetkililer, binada sızıntıya dair herhangi bir şey bulmamışlar. O zaman itibarıyla söylüyorum. Bu bina yöneticisinin ifadesi. Bize intikal eden bir durum yok. Fakat patlamanın sebebi gazın genel sızıntısı mı, binanın içinde kendiliğinden olan bir şey mi onu bilmiyoruz. İncelemelerin ardından belli olacak" diye konuştu. "Şiddetli patlama sebebiyle duvar parçalanmış ve karşı binayı etkilemiş"

Yaralıların hepsinin aynı binadan olmadığını ifade eden Kaymakam Özyiğit, "Binada şiddetli patlama sebebiyle duvar parçalanmış ve karşı binayı etkilemiş. Yaralılarımızın bir kısmı karşı binalardan. 2 binada daha ve arabalarda hasar var. O nedenle etraftaki yaralıların her biri tarandı, içeride kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz. Arkadaşlar baktılar" dedi. "Gaz sıkışması sonucu patlamanın meydana geldiği yönünde bilgiler aktarıldı"

Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Elim bir doğal gaz patlaması ile karşı karşıyayız. Binamızın 3. katında gerçekleşen bu patlamada ailedeki 5 yaralı söz konusu. Yolun karşısındaki daireye sıçrayan parçalar nedeniyle de karşı 2 dairede de yaralı vatandaşlarımız var. Ancak onların yaraları hafif. Patlamanın olduğu dairedeki yaralımız anne, yanıkla karşı karşıya. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Annede ağır yanıklar mevcut, umarız en kısa sürede iyileşirler. Gaz sıkışması sonucu patlamanın meydana geldiği yönünde bilgiler aktarıldı. İlk andan itibaren Gebze Belediyemizin kurtarma, itfaiye, emniyet olay yerine sevk edildiler. Olayın adli, idari ve teknik incelemeleri devam ediyor. Detaylı açıklamaları ilerleyen zaman dilimlerinde paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Mardin Emniyeti, 15 Kilo 850 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi.

2024-10-22 09:11 - Asayiş

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:18 - Asayiş

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

2024-10-16 20:32 - Gündem

Ağıralioğlu’nun Gaziantep koordinatörü Mustafa Baba oldu.

2024-10-15 18:05 - Siyaset

Deprem haritası değişti! En güvenli iller belli oldu: İşte birinci derece riskli iller

2024-10-18 14:43 - Gündem

Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’a Trabzon’da Sevgi Seli

2024-10-20 14:52 - Siyaset

Tugay arazisi davası Danıştay’a taşınıyor!..

2024-10-16 08:34 - Siyaset

Gaziantep’in yeni Baro başkanı belli oldu.

2024-10-20 19:43 - Gündem

İlgili Haberler

Cami imamı FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü nedeniyle lokma dağıttırdı

15:23 - Asayiş

TAG otoyolunda devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

15:26 - Asayiş

Kilis iki dolandırıcılık olayı birden!

15:26 - Asayiş

Aracına alt takım almak istedi dolandırıldı

15:23 - Asayiş

Jandarmadan silah ticareti yapanlara operasyon

15:21 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gaziantep’te çevreci ve sürdürülebilir ulaşım için toplu taşıma filosu yenileniyor

15:27 - Ekonomi

Bülent Duran teşekkür mesajında ne dedi?

14:58 - Gündem

Gaziantep’te havaların soğumasıyla soba satışları arttı

14:35 - Kültür

Arabanlı üniversite öğrencilerine 7 bin 500 TL nakdi yardım

13:40 - Gündem

Jandarmadan öğrencilere siber farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi

13:27 - Gündem