?>

Psikososyal gelişimin eğitimdeki önemi

Bursa’da düzenlenen ’türkiye yüzyılda öğretmen olmak’ konulu panelde konuşan bursa uludağ üniversitesi eğitim yönetimi anabilim dalı başkanı prof. Dr. Feyyat gökçe, “okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişim için programların yeniden düzenlenmesi ve daha fazla yer verilmesi önem arz ediyor” dedi.

Eğitim - 7 ay önce

Bursa’da düzenlenen ’Türkiye yüzyılda öğretmen olmak’ konulu panelde konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyat Gökçe, “Okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişim için programların yeniden düzenlenmesi ve daha fazla yer verilmesi önem arz ediyor” dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda gerçekleştirilen panelin sunuculuğunu Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyat Gökçe yaparken, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Tan ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, salonu dolduran akademisyen ve öğretmenlere bilgi birikimlerini aktardı.

"Okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişime önem verilmeli"

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyat Gökçe, “Dünyanın çok hızlı bir biçimde değiştiğini hepimiz biliyoruz. Bu hızlı gelişen dünyadaki bilgileri, becerileri, davranış kalıpları farklılaşıyor. Bu duruma etkili olarak hızlı cevap vermek için çocuklarımızı bu dünyaya hazır hale getirmemiz gerekiyor. Yeni dünyanın dijital dünya olduğunu iyi biliyoruz. Bir yandan çocuklarımıza dijital becerileri kazandırırken, öbür taraftan da onların psikososyal gelişimlerini de sağlayacak bir biçimde bir eğitim yapılanmasına ihtiyaç var. Okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişim için programların yeniden düzenlenmesi ve fazla yer verilmesi önem arz ediyor. Eğitimde ve toplumsal refahı üst düzeyde olan milletlere bakıldığında onların eğitim sistemlerinde bu gelişime, akademik gelişimin dışında çok önem verildiğin görüyoruz. Japonya ve Güney Doğu Asya ülkelerinde de bunu görüyoruz. Bunun içinde üniversitelerden ve akademik dünyadan yardım alınması önem kazanıyor. Bugün burada üniversite ve il milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye’de öğretmen olmak adı altında yaptığımız panelin faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

"Bursa Uludağ Üniversitesi olarak Türkiye’ye örnek iş birliği yapıyoruz"

Panelde konuşma yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, “Uludağ Üniversitesi olarak gerçekten Türkiye’ye örnek olabileceğimiz iş birlikleri yapıyoruz. Sizlerin eğitim öğretim sürecinde problem olarak gördüğünüz her şeyi biz eğitim fakültesinde bir proje olarak kabul edip sizlerle birlikte projeleri yürütüyoruz. Bugün burada Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kurmuş olduğu öğretmen akademisi ile güzel bir çalışma içindeyiz. Fakültemize yeni bir program geldiğinde o programdaki tüm becerileri, tüm kavramları bizler akademik olarak çalışıyoruz. Öğretmen akademisi çerçevesinde yürütülen çalışmaları da çok gecikmeden, geciktirmeden Bursa’daki öğretmenlere bu konuda kısa sürede farkındalık kazandırmış olacağız” diye konuştu.

"Bu panellerin devamında da katkımız olacak"

Arena Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celal Arslan, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz panelle eğitime katkımız olsun istiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim müdürlüğünün birlikte yürüttüğü çalışmaya bizde destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin, Bursa’nın kazanmasını istiyoruz. Öğretmen ve öğretmen adaylarımızın mesleki gelişimlerine destek olmak için bu panellerin devamını getirmeyi planlıyoruz. Ne kadar gelişirsek, öğrencilerimize o kadar katkı sunarız diye düşünüyorum. Korana virüs salgınında yaşadığımız sorunları ileride yaşamamak için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrenmek için sınır yok. Öğrenmeye devam ediyoruz. Ben 20 yılı geride bıraktım. Biz öğrencilerimize ve velilerimize dokunmak istiyoruz. Şu anda da belli bir yol aldık. Ülkemize yani memleketimize olan borcumuzu ödüyoruz. Biz eğitim kurumumuzda Finlandiya ve Japonya ile işbirliği halindeyiz. Onların uyguladığı eğitim modelerlerinden faydalanıyoruz. Teknolojinin nereye varacağını bilemiyoruz. Ancak öğrenciye ne kadar dokuna bilirsek o kadar faydalı olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye Geliyor

2024-04-16 14:24 - Dünya

Gaziantepli iş adamına Busıness Class ayıbı.

2024-04-14 17:51 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir’de Flaş ayrılık…

2024-04-16 16:17 - Siyaset

Gaziantep’te Emekli polis intihar etti.

2024-04-12 16:49 - Asayiş

Hikmet Sevcan vefat etti.

2024-04-13 23:31 - Defin Listesi

Gastronomi kenti Gaziantep’te 40 TL’ye menü yemek hizmeti

2024-04-19 14:25 - Yeme İçme

Gaziantep’te intihar girişimi.

2024-04-13 11:36 - Asayiş

Dr. Ali Ayas’ın eş acısı!..

2024-04-14 19:55 - Yaşam

Gaziantep’li Acılı Baba Mesut Akın’dan, Sosyal Medyada Adalet çağrısı!

2024-04-16 17:04 - Asayiş

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2024-04-15 17:48 - Elektrik ve Su

İlgili Haberler

Türkiye-Mısır Üniversitesi kuruluyor

22:51 - Eğitim

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılışı gerçekleşti

18:08 - Eğitim

Ağrı’da kadınlara yönelik "Anne Akademisi Projesi" ile mesleki ve kişisel gelişim desteği

17:53 - Eğitim

Kimya bölümü öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

17:18 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nde 11. Örgütsel Davranış Kongresi yapıldı

16:58 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Dev Sulama Hamlesi

23:01 - Gündem

Jose Mourinho, Ertuğrul Doğan ve Acun Ilıcalı, PFDK’ya sevk edildi

22:52 - Spor

Gaziantep Barosu’nda Seçim Krizi

22:11 - Gündem

MSB’den Acı Haber: Mustafa Kemal Öz Şehit Oldu

21:58 - Gündem

Gaziantep’te Ücretsiz Diş Tedavisi Dönemi Başladı

21:44 - Sağlık