?>

Rusya'nın hamlesi ABD'yi kaygılandırdı: Ukrayna'ya karşı tehlikeli bir gelişme!

ABD Ukrayna'da Rus birliklerinin yanında binlerce Kuzey Kore askerinin konuşlandığına dair haberlerden 'son derece endişe duyduğunu', ancak şu ana kadar Güney Kore ve Ukrayna tarafından ortaya atılan iddiaları doğrulayamadığını söyledi.

العربية - 12 saat önce

Konuyla ilgili açıklama ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett tarafından yapıldı. Savett, "Bu haberlerin doğru olup olmadığını teyit edemeyiz, ancak doğruysa, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında tehlikeli bir gelişmeye işaret eder" dedi. Savett'e göre, Kuzey Kore'nin Rusya'ya katılması halinde ABD, "böylesine dramatik bir adımın" sonuçları konusunda müttefikleri ve ortaklarıyla istişarede bulunacak.

"RUSYA'NIN ARTAN ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Savett, "Eğer Rusya gerçekten de insan gücü için Kuzey Kore'ye başvurmak zorunda kalırsa, bu Kremlin'in gücünün değil çaresizliğinin bir işareti olacaktır" dedi.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'nin (NIS) izniyle 18 Ekim 2024 tarihinde yayınlanan fotoğraf, NIS'in Kuzey Kore askeri personelinin bir eğitim alanında toplandığını söylediği Ussuriysk'teki bir Rus askeri tesisinin uydu görüntüsünü gösteriyor. 

Voice of America'da yer alan habere göre, ABD'nin müttefiki Güney Kore'nin 18 Ekim Cuma günü Kuzey Kore'nin bu ayın başlarında Rusya'nın Vladivostok kentine 1.500 özel kuvvet askerini gönderdiği ve ilave konuşlanma planları yaptığı yönündeki iddiaları üzerine endişeler arttı.

GÜNEY KORE SIZAN VİDEOLARI İNCELEDİ

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Kuzey Koreli komandoları yapay zeka yüz tanıma yazılımı kullanarak tespit ettiğini ve askerlerin Rus üniforması giydiğini, Rus teçhizatına ve kimlik kartlarına sahip olduğunu söyledi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Sergeevskoye eğitim sahasında konuşlanmaya hazırlanan Kuzey Kore güçlerini gösterdiği iddia edilen bir video yayınlayarak bu bilgiyi doğruladı.

Silahlı dronlara karşı askerlerin çaresiz anları...

"KUZEY KORE SAVAŞ UÇAKLARINI RUS GEMİLERİYLE TAŞYOR" İDDİASI

CNN, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'ne (NIS) dayandırdığı haberinde Kuzey Kore'nin savaş uçaklarını Ekim ayı başında yedi Rus gemisiyle taşıdığını bildiriyor. CNN, bu birliklerin daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından bizzat denetlendiğini de ekliyor. Amerika'nın Sesi'nin haberine göre ABD ve müttefik yetkililer aylardır Moskova ve Pyongyang arasında gelişmekte olan askeri bağlar konusunda uyarılarda bulunuyordu.

RUSYA KOZEY KORE FÜZELERİYLE VURDU

Geçen yıl Mayıs ayında ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı, Rusya'nın bu yılın başlarında Kharkiv'e yapılan saldırı da dahil olmak üzere Ukrayna'daki hedefleri vurmak için Kuzey Kore yapımı füzeler kullandığını gösteren fotoğraf ve analizlerin gizliliğini kaldırdı.

RUSYA'YA BİN KONTEYNIRDAN FAZLA ASKERI TEÇHİZAT VE MÜHİMMAT

Haziran ayında ABD savunma yetkilileri de Pyongyang'ı, uçaksavar ve balistik füze teknolojisi karşılığında Rusya'ya bin konteynırdan fazla askeri teçhizat ve mühimmat göndermekle suçlamıştı. Güney Kore istihbarat servisinin yaptığı son değerlendirme, bu tür alışverişlerin hızlandığını ve Kuzey Kore'nin geçen Ağustos ayından bu yana Rusya'ya 13.000 konteynırdan fazla top mermisi, balistik füze ve tanksavar füzesi gönderdiğini gösteriyor.

Güney Koreli yetkililer Rusya'ya giden toplam birlik sayısının önümüzdeki haftalarda ve aylarda artabileceğini söylediler.

Katar'ın Al Jazeera kanalı, Kuzey Kore ve Doğu Asya üzerine araştırmalar yapan Oxford Üniversitesi'nden Edward Govel'e dayanarak Kuzey Kore piyade göndermese bile "Kuzey Kore'nin askeri mühendislerin yanı sıra Kuzey Kore silahlarının Ukrayna'da kullanımını izlemeye ve denetlemeye yardımcı olacak personel gönderdiği gerçeğini göz ardı edemeyiz" dedi.

RUSYA'NIN BU GÜNE KADAR SAVAŞTA 600 BİN ASKERİ ETKİSİZ HAL GETİRİLDİ 

Bu ayın başlarında ABD, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasından bu yana Rus birliklerinin 600.000 ölü ya da yaralı verdiğini tahmin etmişti ki bu sayı Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana herhangi bir çatışmada verdiği kayıpları aşıyor.

"RUSYA GÜNDE ORTALAMA BİN 200 ASKER KAYBEDİYOR"

VOA'ya konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen ABD'li bir istihbarat yetkilisi "Rusya günde ortalama 1.200'den fazla kayıp veriyor" dedi. Yetkili, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda, özellikle de Kursk'taki stratejisinin "toprak kazanmak için umutsuz bir girişimle askerlerini feda etmeyi" içerdiğini söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

2024-10-16 20:32 - Gündem

Gaziantep’te Köylülerin taş ocağı isyanı

2024-10-14 13:21 - Gündem

Ağıralioğlu’nun Gaziantep koordinatörü Mustafa Baba oldu.

2024-10-15 18:05 - Siyaset

Deprem haritası değişti! En güvenli iller belli oldu: İşte birinci derece riskli iller

2024-10-18 14:43 - Gündem

Tugay arazisi davası Danıştay’a taşınıyor!..

2024-10-16 08:34 - Siyaset

AK Parti Şehitkamil’de İsmail Güler ile yola devam.

2024-10-19 16:48 - Siyaset

Malatya merkezli depremde Gaziantep kötü sallandı

2024-10-16 10:54 - Gündem

Gaziantep’te Pasajda Şüpheli Ölüm. İntihar mı cinayet mi!..

2024-10-19 11:50 - Asayiş

Çarpıcı araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?

2024-10-15 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

Lübnan'dan atılan füzeler sebebiyle işgalci İsrail'de büyük yangınlar çıktı

22:53 - العربية

Son dakika: Katil İsrail'in siyonist ordusu BM üssünü bombaladı

22:28 - العربية

Mısır istihbaratıyla İsrail istihbaratı arasında kritik görüşme

22:17 - العربية

Fransa yasak getirmişti! İsrail'den kritik 'Macron' kararı!

22:12 - العربية

AFAD açıkladı! Elazığ'da deprem

22:07 - العربية

Günün Manşetleri

500 Yıllık Şeker Hanı, Gümüş Zanaatinin Yeni Merkezi Oldu

22:12 - Kültür

Gaziantep'te yan baktın kavgası, 2 yaralı

21:12 - Asayiş

Gaziantep’te Feci Kaza: 8 Yaşındaki Bisikletli Çocuk Hayatını Kaybetti

21:01 - Asayiş

Gaziantep’te Asılı Halde Bulunan Genç Son Anda Kurtarıldı

20:51 - Asayiş

Gaziantep’in yeni Baro başkanı belli oldu.

19:43 - Gündem