Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu arasında işbirliği

Sanayi ve ticaret konfederasyonu (sankon) bünyesinde faaliyet gösteren ankara sağlık turizm federasyonu (asatuf) ve sağlık bakanlığı strateji geliştirme başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda güçlü işbirliği kararları alındı.

Sağlık - 4 gün önce

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Sağlık Turizm Federasyonu (ASATUF) ve Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda güçlü işbirliği kararları alındı.

ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sağlık turizmi alanında işbirliğini artırmak ve geliştirmek istediklerini belirterek, kısa adı USHAŞ olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile adımların atılmasını istediklerini belirtti.

ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ankara Sağlık Turizm Federasyonu olarak Türkiye’ye tedavi olmak için gelen hastalara VİP hizmetleri verilirken tedavilerinin sonunda da bu hastalara ülkenin doğal güzelliklerini, kültürel, tarihi ve turistik yerlerini de görmelerini tavsiye ettiklerini söyledi. Böylece ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlamaya çalıştıklarını belirten Karabulut, “Misafir olarak ülkemize gelen hastalarımızı kurumsal olarak bu işi yapan üyelerimize ve sağlık kuruluşlarımıza yönlendiriyoruz ve gerekli takibatları da yapıyoruz. ’Health Türkiye’ Türkiye dışında yaşayan ve sağlık hizmeti almak amacıyla Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlayan misafirlerimize yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sağlık sistemimiz, ’Health Türkiye’ başlığı altında küresel bir markaya dönüşmüştür” dedi. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Engin Karabaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemiz için önemli bir döviz girdisi sağlayan sağlık turizmini geliştirmek ve büyütmek için büyük mücadele veriyoruz. Ülkemiz sağlık alanında güçlü bir altyapıya sahiptir. Bunu bilen başta komşu ve diğer ülkeler tedavi amaçlı olarak hastalarını bize yönlendirmektedirler. Bakanlık olarak bizler de bu işi ciddiyetle ve kurumsal olarak VİP tarzında yapıyoruz. Ayrıca uluslararası kurumsallaşma adımı olarak bakanlık bünyesinde Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi adı altında USHAŞ’ı kurduk" ifadelerine yer verdi. USHAŞ Genel Müdürü Murat Mercan da konuşmasında, yaptıkları çalışmalardan bahsederek, ’’Kısa adı USHAŞ olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi, alanında Türkiye’de sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek, uluslararası sağlık hizmetlerine ilişkin politika ve stratejiler ile hizmet sunum standartlarını ve akreditasyon kriterleri konusunda bakanlığa önerilerde bulunmak üzere kurulan bir kamu şirketidir” şeklinde konuştu.

ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yapılan toplantının çok verimli geçtiğini, kendisine ve ekibine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. Strateji Geliştirme Başkanı Engin Karabaş ve USHAŞ Genel Müdürü Murat Mercan da görüşmenin kendileri için de çok faydalı ve yararlı geçtiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu işbirliği içinde çalışacaklarını bu şekilde daha kaliteli ve yüksek memnuniyetle uluslararası hastaların hizmeti almalarını kolaylaştıracaklarını ve gerekli çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Partili yöneticinin oğlu trafik kurbanı…

2024-06-08 17:30 - Asayiş

GASKI duyurdu, Gaziantep’te 35 mahallede su kesintisi yapılacak?...

2024-06-09 23:11 - Elektrik ve Su

Gaziantep’te o ismin sır ölümü!..

2024-06-08 19:47 - Asayiş

Gaziantep'e 107 hakim savcı ataması yapıldı. İşte atanan isimler

2024-06-14 09:04 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. Gaziantep FK ve Memik Yılmaz

2024-06-09 20:09 - Spor

Malatya’da korkutan deprem

2024-06-10 23:47 - Asayiş

Gaziantep FK'nın stadyumuna kim sponsor oluyor?

2024-06-12 15:25 - Spor

Gaziantep FK'nın borcu ne kadar?

2024-06-11 11:42 - Spor

Bölücü terör örgütüne yönelik

2024-06-13 08:32 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Fatih Erbakan ile görüşecek!

2024-06-11 17:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Gaziantep Nöbetçi Eczaneler (19/06/2024)Çarşamba

15:23 - Sağlık

İki ayrı ekibin yaptığı ameliyatla tümörden kurtuldu

14:12 - Sağlık

Yozgat’ta keneden yılın ilk ölümü gerçekleşti

11:47 - Sağlık

Bingöl’de kurban keserken kendini yaralayan 32 kişi hastanelik oldu

11:04 - Sağlık

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya uyardı: "Ormanlık alanlardan dönünce vücudunuzu kontrol edin"

10:41 - Sağlık

Günün Manşetleri

GASKİ’den önemli duyuru

22:06 - Elektrik ve Su

Gaziantep'in ciğeri yandı

22:03 - Asayiş

Gaziantep'te kız isterken binayı yakıyorlardı

21:50 - Asayiş

Gaziantep'te parklarda yer kalmadı

21:45 - Gündem

Gaziantep’te kanala düşen inek telef oldu

20:18 - Asayiş