Sahillerde atım atacak yer kalmadı, ilçe nüfusu 1 milyonu aştı, akın akın gelmeye devam ediyorlar

Kurban bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen yerli turist bodrum'a akın akın gelmeye başladı

Ekonomi - 4 gün önce

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen yerli turist Bodrum’a akın akın gelmeye başladı. Arefe günü Bodrum’a yaklaşık 500 bin yerli turist giriş yaptı. Sahillerde adım atacak yer kalmadı. Trafik durma noktasına geldi. Muğla’ya ise 4 milyon yerli turistin gireceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Başkanı Ahmet Aras teyakkuzda olduklarını açıkladı.

Yerli turistin en gözde mekanı Bodrum olurken ardından Marmaris, Fethiye, Datça ve Akyaka yerli turist istilasına uğradı. Bodrum’a 24 saate 500 bin turistin geldiği belirtildi. Muğla geneline ise 1 haftada yaklaşık 2,5 milyon kişi geldi.

Sahilde adım atacak yer kalmadı

Bodrum’un tüm koyları vatandaşların akınına uğradı. Arefe günü Bodrum’a gelen vatandaşlar soluğu denizde aldı. Denize girip serinleyen, sahilde güneşlenen vatandaşlar deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarmaya başladı. Muğla’nın diğer ilçelerinde de aynı şekilde sahillerde adım atacak yer kalmadığı öğrenildi.

4 milyon vatandaşımızı ağırlayacağız

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Turistik tesislerimiz bayramı iple çekiyorlar. İki gün önce Bodrum’daydım, o gün bile trafik yoğunluğu fazlaydı. Bodrum’a yaklaşık bir milyon civarında turist gelir, Muğla geneline geçen yıl 3 milyon turist gelmişti bu bayram 4 milyon civarında olması bekleniyor. Biz de büyükşehir belediyesi olarak yoğunluğa göre önlemlerimizi aldık, tüm ekiplerimiz teyakkuzda. Turistik yerlerde daha yoğun olmakla birlikte tüm bölgelerimizde MUSKİ ve diğer tüm birimlerimiz hazır” dedi.

Yaz sezonunda artan ve özellikle bayramda yüksek oranda artacak olan popülasyon sonrasında yerel halkın su durumu konusunda tedirgin olduğunun farkında olduklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Su konusunda önlemlerimizi aldık. Bodrum için Güvercinlik arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 20 arttırarak Bodrum’un şartlarını biraz daha iyileştirdik. Normal nüfusa göre şuan yeterli durumda fakat yoğun artışta yer yer yetersizlik oluşabilir. Bu durum karşısında da önlemlerimizi aldık, herhangi bir durumda anında müdahale için tüm ekiplerimizin izinlerini iptal ettik. Turistik bölgelere takviye yaparak bu dönemi sorunsuz şekilde geçirmek için çalışıyoruz. Çağrı merkezlerimiz 24 saat açık, vatandaşlar su veya başka bir konuda da bize her an ulaşabilir. Bizler her türlü hazırlığımızı yaptık. Vatandaşlarımızdan da önemli konularda ekiplerimize destek olmalarını talep ediyoruz. Umarım hep birlikte sorunsuz bir bayram dönemi geçiririz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyor, kazasız belasız bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise yaklaşık 1 milyon turisttin Bodrum’a geleceğini ifade ederek “Kurban Bayramı tatilin, özellikle okullarından kapatılmasıyla birlikte ilçeye giren araç sayısı günlük 50 bin üzerine çıktı. Buda Bodrum’un nüfusunun 900 bin üzerine çıktığıdır. Kurban bayramı boyunca ve sonrasında 1 milyonu aşan bir nüfusu hizmet vereceğiz. Bodrum Belediyesi olarak destek hizmetleri, Zabıta ekiplerimiz ve temizlik işleri müdürlüğümüzle birlikte 24 saat esas alarak çalışmalarımızı aktif bir şekilde yürütüyoruz. Bölgemizde azalan yağışlarla beraber artan bir su krizi meydana geldi. Şu anki kaynaklarımız 320 bin kişiye yetecek durumdayken şu anda milyonu aşan nüfusla suyumuz yetersiz bir duruma gelmiştir. Muğla Büyükşehir Başkanımız Ahmet Aras ile birlikte su sorununun çözülmesi için gereken bütün adımları atıyoruz. Bayram süreci boyunca Bodrum Belediyesi olarak evlerin depolarına ücretsiz su temininde bulunacağız. Bodrum’da yaşayan, tatile gelen ve 2’inci konut sahiplerinin bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Partili yöneticinin oğlu trafik kurbanı…

2024-06-08 17:30 - Asayiş

GASKI duyurdu, Gaziantep’te 35 mahallede su kesintisi yapılacak?...

2024-06-09 23:11 - Elektrik ve Su

Gaziantep’te o ismin sır ölümü!..

2024-06-08 19:47 - Asayiş

Gaziantep'e 107 hakim savcı ataması yapıldı. İşte atanan isimler

2024-06-14 09:04 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. Gaziantep FK ve Memik Yılmaz

2024-06-09 20:09 - Spor

Malatya’da korkutan deprem

2024-06-10 23:47 - Asayiş

Gaziantep FK'nın stadyumuna kim sponsor oluyor?

2024-06-12 15:25 - Spor

Gaziantep FK'nın borcu ne kadar?

2024-06-11 11:42 - Spor

Bölücü terör örgütüne yönelik

2024-06-13 08:32 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Fatih Erbakan ile görüşecek!

2024-06-11 17:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Gaziantep’te konut satışında ipotekli

19:40 - Ekonomi

Süt üreticisine bayram ve resmi tatiller zehir oluyor

18:13 - Ekonomi

Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, yabancı büyükelçileri ağırladı

17:00 - Ekonomi

Karayip ülkelerinde yatırım yolu ile vatandaşlık alma fiyatı haziran sonunda iki katına çıkıyor

16:36 - Ekonomi

İlk hasattan 1,5 milyon TL ekonomiye katkı sağlandı

16:11 - Ekonomi

Günün Manşetleri

GASKİ’den önemli duyuru

22:06 - Elektrik ve Su

Gaziantep'in ciğeri yandı

22:03 - Asayiş

Gaziantep'te kız isterken binayı yakıyorlardı

21:50 - Asayiş

Gaziantep'te parklarda yer kalmadı

21:45 - Gündem

Gaziantep’te kanala düşen inek telef oldu

20:18 - Asayiş