?>

Samsun’un güzelliklerini “Büyükşehir” ile keşfediyorlar

Samsun büyükşehir belediyesi tarafından sürdürülen “engelsiz turizm programı" kapsamında düzenlenen gezi ile özel gereksinimli öğrenciler samsun’un doğal ve tarihi güzelliklerini gezip görme fırsatı buldu. ?nsanı merkeze alan bir yaklaşımla çalışmalarına devam ettiklerini belirten büyükşehir belediye başkanı halit doğan, “engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını daha da artırmak her zaman önceliğimiz” dedi.

Gündem - 3 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Engelsiz Turizm Programı" kapsamında düzenlenen gezi ile özel gereksinimli öğrenciler Samsun’un doğal ve tarihi güzelliklerini gezip görme fırsatı buldu. İnsanı merkeze alan bir yaklaşımla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını daha da artırmak her zaman önceliğimiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bir taraftan engelli bireylerin ruhsal ve fiziksel anlamda gelişimlerine destek olurken bir taraftan da sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla programlar düzenliyor, projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda başlatılan “Engelsiz Turizm Programı” ile de binlerce engelli bireye Samsun’u keşfetme imkanı sunuluyor.

Katılımcılara “Samsun’u Keşfet” mottosu ile belirlenen “Rota Samsun” güzergahları gezdiriliyor. Yaklaşık 2 bin özel gereksinimli birey ve ailesinin ağırlanmasının hedeflendiği, yaz sezonu boyunca devam edecek olan program ile özel gereksinimli bireylerin Samsun’un güzelliklerini keşfetmeleri, topluma entegre olmaları ve sosyal hayata aktif bir şekilde katılmaları destekleniyor. Engelsiz Turizm Programı’ndan yaz boyunca 2 bin özel gereksinimli birey ve ailesinin yararlanması hedefleniyor. Geziye 170 kişi katıldı

Proje kapsamında Haziran ayında Samsun’da yaşayan özel eğitim ve rehabilitasyon öğrencileri ve öğretmenleri için vapur turu düzenlenirken Temmuz ayında ise Rota Samsun güzergahlarını içeren bir gezi organize edildi. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve ailelerinden 170 kişinin katıldığı gezide renkli görüntüler yaşandı. “Odağımız insan”

İnsanı merkeze alarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayatta daha fazla kendilerine yer bulmalarını sağlamak her zaman önceliğimiz. ’Engelsiz Turizm’ projesini de bu kapsamda çok değerli buluyorum. Geçen ay vapur gezisi düzenledik. Şimdi gezi programı. Ben çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu gördükçe mutlu oluyorum. Bizler her alanda özel gereksinimli bireylerimizin yanlarında olmaya, desteklemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te husumetlilerin silahlı kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

2024-07-11 19:57 - Asayiş

Gaziantep’te oto yıkamacının şok ölümü

2024-07-14 22:12 - Asayiş

Tancan’dan AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil’e Önemli Ziyaret

2024-07-13 22:11 - Siyaset

Gastronomi kentinin kurutmalıkları kavurucu sıcakta lezzetine kavuşuyor

2024-07-17 12:02 - Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Müzesi hain darbe girişimine ayna tutuyor

2024-07-15 17:37 - Gündem

Gaziantep’te O Ünlü Sitede Korkunç Ölüm!

2024-07-15 09:53 - Asayiş

Gaziantep’te genç kadın intihar etti

2024-07-16 10:07 - Asayiş

Son Dakika... Gaziantep'te zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var!

2024-07-17 22:03 - Gündem

Başkan Umut Yılmaz’dan protesto açıklaması

2024-07-12 18:46 - Gündem

’Haydi Sofraya’, vatandaştan yoğun ilgi görüyor

2024-07-12 11:23 - Gündem

İlgili Haberler

Beylikdüzü Belediyesi’nden çevre dostu hareket: Mahallelere atık yağ kutusu yerleştirildi

15:04 - Gündem

Öğrenci ve velilere madde bağımlılığı eğitimi verildi

15:07 - Gündem

İnegöl Belediyesi Cenon ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

14:57 - Gündem

Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı

14:53 - Gündem

Bu merkez bağımlılıkla mücadelede öncü rol üstleniyor

14:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep’te

13:14 - Gündem

İşgale karşı ittifak! Irak’ı bir defa daha bölecekler, milyonlar Türkiye'nin yolunu gözlüyor

12:22 - Gündem

Deprem bölgesinde 101 bin konut hak sahiplerine teslim edildi

12:08 - Gündem

Tarım Kredi kooperatifleri Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde biber alımlarına başladı

11:23 - Ekonomi

Ali Şahin: “Bölge çiftçimizin emekleri değer bulacak.”

11:23 - Siyaset