Şekerli Vakfı üretici, gariban ve mazlumun yanında

Eşref şekerli açıklamalarda bulundu

Gündem - 3 gün önce

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Şekerli Vakfı, 6 Şubat depreminden itibaren sosyal medya üzerindeki ağırlığını ve iletişimini kullanarak üreticileri, özellikle çiftçi ve hayvancılar ile Kahramanmaraş’taki deprem bölgesine yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Mazlumların yanında olan vakıf özellikle Gazze ve Afrika’daki yardıma muhtaç insanların yardımına koşuyor.

Şekerli Vakfı, tamamen bir yardımlaşma hareketi olarak doğdu. Türkiye’nin her bir tarafından özellikle çiftçiler ve hayvancılar, deprem bölgelerinde depremzede vatandaşlarımıza ciddi anlamda destek ve yardımda bulundu.

Bu hareketi resmi bir çatı altında toplamak için Şekerli adıyla vakıf kuruldu. Vakfın herhangi bir dernek, cemaat veya siyasi bağlantısı bulunmuyor, tamamıyla bir yardımlaşma hareketi olarak çalışmalarını yürütüyor.

Vakfın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Eşref Şekerli, “Çiftçi ve hayvancıların yardım etmesinden etkilenerek, Peygamber Efendimizin ’Vefa imandandır’ hadisini hatırlatmak istiyorum. Bir vefa örneği olarak, Türkiye’nin her bir tarafında çiftliği yanan, hayvanları yanan, doğal afetlere maruz kalan veya vahşi hayvan saldırısına uğrayan sürülerin olduğu durumlar bize ihbar olarak geliyor. Bu ihbarları değerlendiriyoruz ve tarım il ve ilçe teşkilatlarından teknik ve veri desteği alıyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını belirledikten sonra, vakıf olarak destek sağlıyoruz” diye konuştu.

‘Üreticinin yanındayız’

Sosyal medya üzerinden örgütleniyoruz ve mağduriyet yaşayan çiftçilerimize yardım kampanyaları düzenliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklerle, iki ay içerisinde 10 farklı projeye imza attık. Birkaç üreticimizin ahırını yaptık, yangınlarda çiftliklerini kaybeden ve hayvanlarını kaybeden insanlara destek olduk. Bize bağışta bulunanların zekatlarını doğru kişilere ulaştırmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Gazze yardımları’

Eşref Şekerli, “Gazze’de de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki kardeşlerimize de destek olmaya çalışıyoruz. Kurban Bayramı’nda çocuklara ve gençlere bayramlık dağıtımı gerçekleştirdik, 38 ton gıda ve un yardımı yaptık, üç gün boyunca bin kişilik yemekler verdik. Kurban kesme organizasyonu düzenledik ve hem yurt içinde hem de yurt dışında kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıttık” dedi.

‘Deprem bölgesinde kurban eti dağıtımı’

Depremin merkez üssünde kurban eti dağıttıklarını da söyleyen Şekerli, “Kahramanmaraş’taki depremzedelere de kurban etlerini dağıttık. 6 Şubat depreminden bu yana ücretsiz ekmek dağıtım noktalarımız mevcut. Bu noktalarda ihtiyaç sahiplerini birebir görüp, onların ihtiyaçlarını birinci elden duyma fırsatımız oluyor” dedi.

‘Afrika ülkesi Çad’da kurban kesimleri’

Afrika’da kurban kesimlerinin olduğunu söyleyen Şekerli, “Afrika’da, özellikle Çad’ın başkenti Encemine’de yaklaşık 800 hisse kurban kesimi gerçekleştirdik. Orası dünyanın en fakir ülkelerinden biri. 14 farklı köye on binlerce insana ulaştık. Vakfımız, bir yılını doldurmasına rağmen çok ciddi hamleler yaptı. Özellikle çiftçi ve hayvancılarla ilgilenmemizin temelinde, 6 Şubat depremindeki vefa duygusunun karşılığı olarak bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Eşref Şekerli, vakfın bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği projelerle, depremzedelerden doğal afet mağdurlarına, Gazze’den Afrika’ya kadar geniş bir yelpazede insanlara yardım elini uzattıklarını belirtti.

Vakfın gelecekte de yardımlaşma hareketini sürdürme kararlılığında olduğu vurgulandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

Yine Gaziantep! Yine korkunç ölüm!

2024-06-20 16:18 - Asayiş

Gaziantep yolunda feci kaza. 2’si ağır 6 yaralı

2024-06-19 14:10 - Asayiş

Hazine ve Maliye Bakanlığı bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörleri mercek altına aldı. Listede Gaziantepli baklavacılarda var

2024-06-18 11:18 - Ekonomi

Gaziantep Kızılhisar’daki yangın kontrol altına alındı.

2024-06-18 23:16 - Asayiş

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

Balyozlu dehşet: 6 çocuk babası balyozla öldürüldü

2024-06-22 16:12 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir’de suya yüzde 45 zam

18:10 - Gündem

Köyceğiz’de orman şehitleri Görkem ve Şahin unutulmadı

18:00 - Gündem

Gıda denetimlerinde 4 ton ürün ele geçirildi

17:53 - Gündem

Ağız ve Diş Sağlık Merkezinde yangın tatbikatı

17:55 - Gündem

Doktorlardan Filistin’e destek

17:49 - Gündem

Günün Manşetleri

GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi öğrencilerinin diploma sevinci

18:03 - Eğitim

Gaziantep'te ölen 40 kişi defnedildi! (28.06.2024)

17:57 - Defin Listesi

Gaziantep FK’da Bilal Çeker sürprizi

17:49 - Spor

Şehitkamil’de emeklilere özel “Emeklihane” açıldı

17:33 - Gündem

Bakan Kacır: Anadoludakiler Destek Programı'nı bugün itibarıyla başlatıyoruz

17:27 - Ekonomi