?>

Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi’nin teknik yardım çalışmaları başladı

Kuzey anadolu kalkınma ajansı öncülüğünde sanayi ve teknoloji bakanlığı rekabetçi sektörler programı çerçevesinde uygulanan "sinop'ta temel sektörlerin rekabetçiliğinin artırılması” projesi” teknik yardım çalışmaları başladı.

Gündem - 2 yıl önce

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde uygulanan "Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” teknik yardım çalışmaları başladı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde uygulanan “Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi" teknik yardım ihalesini alan DT Global IDEV Europe liderliğindeki ANFACO-CECOPESCA ve ATC-Consultants konsorsiyumu tarafından 24 ay süresince teknik yardım hizmeti sunulacak. Teknik yardım hizmeti çerçevesinde sağlanacak hizmetlere ilişkin Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nı (KUZKA) ziyaret eden konsorsiyum yetkilileri, teknik yardım bileşenleri konusunda Genel Sekreter Dr. Serkan Genç ve birim yöneticileriyle istişarelerde bulundu.

Üç bileşenden oluşan teknik yardım hizmetlerinde ilk olarak Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımında sona yaklaşılan 3 bin ton/yıl kapasiteli su ürünleri işleme, şoklama ve depolama ortak kullanım tesisinin işletmeye alınması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu çalışmaları müteakip ilk bileşen çerçevesinde, tesis ürün ve hizmet planlaması (iş planı, hizmet kılavuzu, genişleme planı), insan kaynakları yönetimi (işe alım, performans yönetim sistemi), markalaşma ve ticarileşme hizmetleri, nükleer tesisin balıkçılık ve turizm sektörleri üzerinde etkisinin analizi, balık ürünleri pazar araştırması ve strateji raporu hazırlanması ile açılış ve lansman toplantıları gerçekleştirilecek.

Sinop’ta kurulacak olan su ürünleri işleme, şoklama ve depolama ortak kullanım tesisi, KOBI destek merkezi ve TR82 Bölgesi’nin turizm sektöründe rekabet gücünün artırılmasına yönelik gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında ikinci bileşen çerçevesinde, su ürünleri ve turizm işletmelerinin iş geliştirme ve girişimcilik faaliyetlerini desteklemek üzere Sinop’ta KOBİ Destek Merkezi kurulacak. Bu merkezde sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile işletmelerin üretim ve hizmet kapasitelerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Üçüncü bileşen çerçevesinde ise TR82 Bölgesi sınırlarında yer alan Kastamonu, Çankırı, Sinop’ta turizm sektörünün rekabetçiliğin artırılması amacı ile TR82 Bölgesi turizm master planı, turizm destinasyon tanıtım stratejisi ve kümelenme yol haritası hazırlanacak, TR82 Bölgesinde belirlenecek 5 alanda destinasyon alan planlamaları yapılacak.

24 ay süreli teknik yardım hizmeti ile Sinop ili başta olmak üzere TR82 Bölgesinde su ürünleri ve turizm sektörüne yönelik yürütülecek geniş çaplı çalışmalar ile sektörlerin rekabetçiliğinin artırılmasına katkı sağlanacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Kaplan Ailesi’den Kutlu günde muhteşem açılış. Gaziantep Havalimanı Camii Törenle açıldı.

2022-10-07 17:24 - Gündem

Sibel Can'ın oğlunun düğünündeki tabak detayı olay oldu: İlk defa böyle bir jest gördüm

2022-10-10 12:02 - Magazin

Onay çıktı: 2 ilimizde petrol aranacak

2022-10-08 09:53 - Ekonomi

TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi yayınlandı! İşte il il arsa ve iş yeri yapılacak yerler...

2022-10-10 17:44 - Gündem

“Türkiye’nin anahtar partisi biziz!..”

2022-10-13 17:42 - Siyaset

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Recep İvedik 4'te Rabia işareti krizi

2022-10-07 16:39 - Magazin

Gaziantep’te Madde bağımlısının Kalbinden bıçakladığı bir Haftalık baba kurtarılamadı.

2022-10-13 17:00 - Asayiş

50 yıl sonra öğretmenleriyle buluştular-

2022-10-08 12:51 - Yaşam

Merinos’tan 200 milyon dolarlık polyester cipsi yatırımı

2022-10-10 22:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhuriyet bisiklet turu 101. yılında Zonguldak’ta düzenlenecek

02:07 - Gündem

AK Partili Ensarioğlu'ndan Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına dair açıklama

00:58 - Gündem

FETÖ elebaşının çiftliğine cenazeyi gömmek için iş makinası getirildi

22:45 - Gündem

42 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin o sözleri mahkeme başkanını kızdırdı

23:43 - Gündem

Erzincan Kombina Müdürlüğü’ne Aktürk atandı

22:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye'de İran-ABD çatışması! Bölgede peş peşe patlamalar

00:33 - العربية

Gürban’dan Bahçeli’nin Terörist başı Öcalan çıkışına tepki.

23:36 - Siyaset

Devlet Bahçeli'nin açıklaması ne anlama geliyor? Yinon Planı devrede

23:33 - Siyaset

Gaziantep’te Akaryakıt Fiyatlarında Fırtına: İndirim Kapıda mı, Belirsizlik Sürecek mi?

23:21 - Ekonomi

Kasten Öldürme Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

22:37 - Asayiş