?>

Sporun en iyileri BUÜ’yü seçti

öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi (ösym), 2024 yks puanlarına göre spor bilimleri fakültelerinin tercih sıralamalarını yayımladı. Programlara göre en yüksek puanla tercih edilen fakülteler arasında bursa uludağ üniversitesi (buü) spor bilimleri fakültesi, türkiye’nin zirvesinde yer aldı.

Spor - 3 saat önce

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 YKS puanlarına göre Spor Bilimleri Fakültelerinin tercih sıralamalarını yayımladı. Programlara göre en yüksek puanla tercih edilen fakülteler arasında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye’nin zirvesinde yer aldı.

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi, başarı çıtasını her geçen yıl yükseltmeye devam ediyor. Son yıllarda Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 5 fakültesi arasında yer alan Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde en yüksek puanla tercih edilen ilk bölüm oldu. Fakültenin Antrenörlük Bölümü de ilk sekiz içinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Nitelikli eğitime başarıyı getiriyor

Yeni akademik dönemle birlikte 50. kuruluş yıldönümlerini kutlamaya hazırlandıkları bilgisini veren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, nitelikli eğitimi üniversitenin geneline yaydıklarını vurguladı. Uluslararası akreditasyon alan program sayısının 20’yi geçtiğini açıklayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversitemizdeki kalite çalışmaları doğrultusunda eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalarımızın çıtasını her geçen gün daha da yukarılara çıkarıyoruz. Araştırma üniversitesi vizyonuyla birlikte bir yandan öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışıyor, diğer yandan da bilimsel faaliyetlerimizin sayısını artırıyoruz. Spor Bilimleri de bu anlamda önemli aksiyonlar yürüttüğümüz fakültelerimizin başında geliyor. Eğitim çalışmaları, sporcu destekleri ve akademisyenlerimizin sürdürdüğü faaliyetler sonucunda en çok tercih edilen fakültelerden biri haline geldik. Bu başarıda elbette akademik kadromuzun çok büyük bir rolü var. Her birini gönülden tebrik etmek istiyorum. Yükselişimizin devam edeceğine gönülden inanıyorum” dedi.

“En iyisini hak ediyorlar”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı da gelinen noktadan son derece memnun olduklarını belirterek; “İyi bir akademik kadroya sahibiz. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Bölümlerimizdeki öğrencilerimize her zaman en iyisini vermeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz de buradaki emeği ve samimiyeti görüyor ve çok farklı alanlarda başarılar elde ediyoruz. Olimpiyat şampiyonlarından tutun da Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazanan çok sayıda öğrencimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Gençlerimize layık olabilmek adına bizler de kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Başarımızı gören gençler de bu fakültede eğitim almak istiyorlar. Türkiye’nin en yüksek puanla tercih edilen fakültesi olmak bizi gururlandırıyor. Bununla beraber sorumluluklarımız da artıyor. Buna layık olabilmek ve başarımızı pekiştirmek için daha çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Gaziantep’te aile katliamı yaşandı, 6 ölü var

2024-10-12 12:53 - Asayiş

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

2024-10-16 20:32 - Gündem

Gaziantep’te Üzücü Ölümler Devam Ediyor: Yine İki Kişi intihar etti. İntiharlar şehri olduk!!..

2024-10-11 10:48 - Asayiş

Gaziantep'te o ölümler bitmiyor

2024-10-10 14:15 - Asayiş

Gaziantep’te Köylülerin taş ocağı isyanı

2024-10-14 13:21 - Gündem

Ağıralioğlu’nun Gaziantep koordinatörü Mustafa Baba oldu.

2024-10-15 18:05 - Siyaset

Gaziantep’te Şüpheli Ölüm: Ali Veli İş Merkezi’nde Bir Kişi Ölü Bulundu

2024-10-12 20:47 - Asayiş

CHP’li Meriç Türkiye’yi sarsan olay yerinde.

2024-10-12 15:05 - Asayiş

Tugay arazisi davası Danıştay’a taşınıyor!..

2024-10-16 08:34 - Siyaset

İlgili Haberler

Denizli İdmanyurdu hocası, Sandıklıspor maçındaki hakem hatalarına tepki gösterdi

12:47 - Spor

Bucaspor 1928, zirveye oynuyor

12:25 - Spor

16. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu için geri sayım başladı

11:42 - Spor

Milli Hentbolcu Çağrı Aydın, Gediz’de yüksek irtifa antrenmanları yapıyor

11:29 - Spor

Meler bu sezon ilk kez Kayserispor maçında düdük çalacak

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

İşgale karşı ittifak! Irak’ı bir defa daha bölecekler, milyonlar Türkiye'nin yolunu gözlüyor

12:22 - Gündem

Deprem bölgesinde 101 bin konut hak sahiplerine teslim edildi

12:08 - Gündem

‘Gayrimenkul yatırımı odağına İstanbul’u alıyoruz’

11:38 - Ekonomi

GAÜN’de ESPS Projesi kapsamında sosyal uyum etkinliği düzenlendi

11:33 - Eğitim

Tarım Kredi kooperatifleri Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde biber alımlarına başladı

11:23 - Ekonomi