?>

Taşkın: "Eski Malatya’yı Battalgazi’nin cazibe merkezi yapacağız"

Taşkın: "eski malatya’yı battalgazi’nin cazibe merkezi yapacağız"

Siyaset - 2 ay önce

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya esnafıyla bir araya gelerek bölgenin gelişimine yönelik projeleri değerlendirdi. Yapımı geçen yıl Battalgazi Belediyesi tarafından tamamlanan meydan çarşısı esnafını ziyaret eden Başkan Taşkın, Eski Malatya’nın Battalgazi’nin cazibe merkezi olacağını vurguladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’da muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelerek bölgenin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirme konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Başkan Taşkın, Eski Malatya’nın yeniden canlandırılması amacıyla, bölgedeki ihtiyaçları ve halkın taleplerini yerinde inceleyerek çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi. Mahallede yapılması planlanan çalışmaları titizlikle değerlendiren Başkan Taşkın, ekibine bu projelerin hızlı bir şekilde uygulanması için gerekli talimatları verdi. Bu kapsamda, Eski Malatya’nın hem yerel halk hem de ziyaretçiler için cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, "Bugün Eski Malatya, nam-ı diğer Aşağı Şehir’deyiz. Battalgazi’mizin kalbi olan Eski Malatya’da esnaflarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Eski Malatya’mıza bir taziye evi kazandıracağız. Alacakapı Merkez caminin altında yapacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına, caminin bodrum katı bu amaç için ideal bir mekân olacak. Ayrıca, Kernek Külliyesi’nin bir benzerini Eski Malatya Meydanı’nda hayata geçireceğiz. Esnafımızın taleplerini dinledik. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik; park ihtiyaçları var ve kısa sürede bu talepleri karşılamak için çalışmalara başlayacağız. Ayrıca, yöresel yemeklerin ikram edileceği bir sosyal tesisi de burada açmayı planlıyoruz, böylece Eski Malatya’yı ziyaret eden turistler yöresel lezzetleri tadabilecek. Eski Malatya’mız, geçmişten daha güzel olacak ve Battalgazi’nin cazibe merkezi hâline gelecek. Depremin izlerini silerek, esnafımız, gençlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte Eski Malatya’yı daha da güzelleştireceğiz" dedi.

Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın ise, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın mahallelerini ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, ‘’Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın bey mahallemizi ziyaret etti. Kendilerine daha önceden taleplerimizi iletmiştik. Sağ olsun, bugün geldi ve yerinde inceledi. Alacakapı merkez camimizin altına bir taziye evi kazandıracağız. Çocukların oyun alanı sorunu vardı, 2025 yazına kadar bir oyun parkının yapılacağını söyledi. Esnaflarımızın sorunlarını da dile getirdik. Bu sorunların not alındığını ve en kısa sürede çözüleceğini belirtti. Bayram Başkanımızın duyarlılığından dolayı kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim. İnşallah Eski Malatya’yı hep birlikte güzelleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te halı fabrikasında büyük yangın

2024-08-16 06:38 - Gündem

Gaziantep'te fabrikada patlama:Ölü ve yaralılar var

2024-08-12 16:30 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. KAFAMDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTU

2024-08-13 00:42 - Spor

Gaziantep’e 331 km uzaklıktaki deprem korkuttu

2024-08-13 00:10 - Gündem

Şahinbey Bayramlı mahallesinde cinayet

2024-08-14 14:02 - Asayiş

Gaziantepli gençi kaçırıp fidye istediler

2024-08-11 08:58 - Gündem

CHP’li Sucu itiraf etti, Başkan Güzel ayıp etmişiz dedi.

2024-08-12 21:09 - Siyaset

Gaziantep CHP'li belediyede şok istifa!

2024-08-12 12:49 - Siyaset

Beyran dünya mutfağında İlk 10 arasında

2024-08-13 15:29 - Yeme İçme

Gaziantep’te cola deposu tepki topladı

2024-08-15 10:59 - Yeme İçme

İlgili Haberler

Elon Musk’tan Trump’ın seçim kampanyasına yaklaşık 75 milyon dolar bağış

23:39 - Siyaset

Gaziantep, Türkiye’nin En Büyük Bilim Merkezlerinden Birine Kavuştu

22:41 - Siyaset

Balıkesir Büyükşehir’den Bandırma Ortaokulunun yanındaki kafeyle ilgili açıklama

22:18 - Siyaset

İngiltere, aşırı sağcı İsrailli bakanlara yaptırım uygulamayı değerlendiriyor

21:01 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ’mülteci’ çağrısı

20:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep, Türkiye’nin En Büyük Bilim Merkezlerinden Birine Kavuştu

22:41 - Siyaset

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

20:32 - Gündem

SON DAKİKA | Kilis’e 2 Havan mermisi düştü.

20:09 - Asayiş

Oto yıkamada meydana gelen patlama paniğe sebep oldu

19:32 - Asayiş

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (16.10.2024)

18:05 - Elektrik ve Su