?>

Tedavisi tamamlanan yalıçapkını, özgürlüğe kanat çırptı

Aydın’ın kuşadası ilçesinde bitkin halde bulunan yalıçapkını kuşu, kuşadası belediyesi veterinerleri tarafından yapılan tedavi ve kontrollerinin ardından yeniden doğaya salındı. Ekodosd tarafından sulak bir alana bırakılan ve renkli görüntüsüyle görenleri kendisine hayran bırakan yalıçapkını kuşu özgürlüğe kanat çırptı.

Yaşam - 1 yıl önce

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bitkin halde bulunan yalıçapkını kuşu, Kuşadası Belediyesi veterinerleri tarafından yapılan tedavi ve kontrollerinin ardından yeniden doğaya salındı. EKODOSD tarafından sulak bir alana bırakılan ve renkli görüntüsüyle görenleri kendisine hayran bırakan yalıçapkını kuşu özgürlüğe kanat çırptı. Doğal güzellikleri ve sulak alanları ile birçok yaban hayatına ev sahipliği yapan Kuşadası ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından bitkin halde bulunan ve Kuşadası Belediyesi Haybulans ekiplerine teslim edilen yalıçapkını kuşunun tedavileri tamamlandı. Belediye veterinerleri tarafından kontrolleri ve tedavisi yapılan yalıçapkını, doğaya salınmak üzere Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) teslim edildi. Yalıçapkınını teslim alan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, doğal bir sulak alana gelerek yalıçapkını kuşunu yeniden doğaya saldı. Uzun bir aranın ardından yeniden kanatlarını açan yalıçapkını kuşu, özgürlüğe kanat çırparak doğal ortamına dönerken yaptığı dalışlar ve hareketlerle ise adeta su üzerinde adeta dans etti. Adını kuşlardan alan Kuşadası’ndaki doğal yaşam alanlarının korunması gerektiğini hatırlatan EKODOSD Başkanı Sürücü; “Biz farkında olmasak da onlar hala adını kuşlardan alan Kuşadası’nda varlar. Bizler günlük uğraşların, yoğun yapılaşmaların, trafik karmaşasının içinde koşuştururken onları fark edemiyoruz bile. Doğanın tahribatı, çevrenin kirletilmesi yoğun bir şekilde artarken, bir yandan da duyarlı insanların sayısı artıyor ve artmak zorunda. Duyarlı bir vatandaş tarafından bulunan bir yalıçapkını, Haybulansa teslim edildi. Kuşadası Belediyesi veterinerleri tarafından kontrol edilerek, gerekli tedavisi yapılan yalıçapkını doğaya bırakılmak üzere EKODOSD’a verildi. EKODOSD tarafından teslim alınan yalıçapkını, doğal bir sulak alana getirilerek özgürlüğüne kavuşturuldu. Tedavisi için bir süre sulardan uzak kalan Yalıçapkını adeta bize gösteri yaparcasına suya müthiş bir dalış yaptı. Çıktıktan sonra kargı kamışlarına tünedi.

Küçük bir kuş bizlere suyun ne kadar önemli olduğunu su yoksa yaşamın olmadığını gösterdi. Artık kalabilen sulak alanlarımızı tüm gücümüzle korumak zorundayız. Yalıçapkınlarının en yoğun görüldüğü yerlerden birisi de Kuşadası’nın tek lagün sulak alanı olan Kocagöl’dür. Eğer Kocagöl’ü geleceğe taşıyabilirsek başta bu yalıçapkınları olmak üzere, tüm su kuşlarını ve sucul canlılarının yaşam haklarını da korumuş olacağız” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcıları belli oldu!.

2023-07-31 10:13 - Siyaset

Gaziantep İl Emniyet Müdürü değişti.

2023-08-02 01:13 - Gündem

Deprem bölgesi son dakika kredi kararı

2023-08-04 08:27 - Ekonomi

Bakan Şimşek duyurdu! Deprem bölgesi için yeni karar: Kredi borçları 6 ay ertelenecek

2023-08-01 19:33 - Ekonomi

Gaziantep'te toplu taşımaya ve taksi ücretlerine zam geldi

2023-08-04 18:55 - Gündem

CHP İl Başkanı Uçar neden istifa ettiğini açıkladı.

2023-07-31 19:54 - Siyaset

AB'den 5 şehir için 2 milyon 592 bin euro hibe!

2023-07-31 15:17 - Ekonomi

AK Parti Gaziantep İl teşkilatı sıkılmadık el bırakmıyor

2023-08-06 18:05 - Gündem

Bay ailesi Sinan Oğan’ın Türkiye İttifak Partisi’ne geçti.

2023-08-01 17:39 - Siyaset

Uçar gitti yerine REİS geliyor

2023-08-01 13:49 - Siyaset

İlgili Haberler

Kutudaki pastaya dadanan kirpi kameraya yakalandı

12:10 - Yaşam

Şiddetli yağışlar Rize’de sel ve heyelanlara neden oldu

12:04 - Yaşam

Bakırköy Belediyesi Zabıt Müdürlüğü ekipleri çevre düzenine uygunsuz barınma alanlarına müdahale ediyor

11:33 - Yaşam

Antalya otogarında temizlik seferberliği

11:24 - Yaşam

Ağrı’da kardan kapanan yollar açılmaya başlandı

11:10 - Yaşam

Günün Manşetleri

Yenidoğan Çetesi’nde adı geçen hastanelerin isimleri tespit edildi.

12:08 - Asayiş

Gaziantep’te Pasajda Şüpheli Ölüm. İntihar mı cinayet mi!..

11:50 - Asayiş

Gaziantep'te gizemli ölüm! Pasajda ölü bulundu

11:36 - Asayiş

Beşiktaş ile Konyaspor 47. randevuda

11:07 - Spor

20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü

11:00 - Sağlık