Boston Sahil Güvenlik ekipleri, turistik amaçla kullanılan denizaltının Atlas Okyanusu'nda kaybolduğunu bildirdi.
Ekipler, kaybolan denizaltını bulmak için çalışma başlatırken, denizaltında kaç turistin olduğu henüz bilinmiyor.
Küçük denizaltılar, genellikle turistlere, Titanik'in kalıntılarını göstermek için dalma deneyimi sunarken, bunun için turistler 250 bin dolar ödüyor.ÜNLÜ MİLYARDERİN DE DENİZALTIDA OLDUĞU DOĞRULANDIHavacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın İngiliz sahibi milyarder Hamish Harding'in Titanik enkazına yapılan turistik gezide kaybolan denizaltı aracında bulunan turistlerden biri olduğu bildirildi.OceanGate Expeditions'ın CEO'sunun denizaltıda olduğu iddia edildiİngiliz basınında yer alan haberlerde, denizaltıda Fransız denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush’ın olduğu iddia edildi. Denizaltıda şu an kaç kişinin olduğu henüz tam olarak bilinmiyor.OceanGate Expeditions tarafından yapılan açıklamada, denizaltıdaki kişileri kurtarmak için tüm seçeneklerin seferber edildiği belirtilerek, "Denizaltıyla yeniden bağlantı kurma çabalarımızda birkaç devlet kurumu ve derin deniz şirketinden aldığımız kapsamlı yardım için derinden müteşekkiriz" denildi.Geçen hafta başlaması ve perşembe günü sona ermesi planlanan Titanik turu bu yılın 5’inci dalışıydı. Kişi başı 250 bin dolara mal olan dalış, Kanada'nın Newfoundland ve Labrador eyaletinde yer alan St. John's'ta başlıyor. Titanik'in enkazına dalış ve çıkış yaklaşık 8 saat sürüyor ve denizaltının 5 kişilik kapasitesi bulunuyor.GEMİ KUZEY ATLANTİK'İN SULARINA GÖMÜLMÜŞTÜ"Asla batmayacağı" iddia edilen lüks yolcu gemisi Titanik, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla New York'a gitmek üzere İngiltere'nin Southampton kentinden yola çıkmıştı.
Gemi, 15 Nisan 1912'de bir buzdağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü.
Kazada bin 500'den fazla kişi yaşamını yitirmişti, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can vermişti. Gemide sadece bin 178 kişiye yetecek kadar filika bulunuyordu. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtarmıştı.
Çok sayıda romana ve filme konu Titanik'in enkazı, 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu. 1987-2004 yıllarında yapılan dalışlarda, batıktan çok sayıda eşya çıkarılmıştı.