?>

Trendyol ve UNDP dijital fırsat eşitliği için güçlerini birleştirdi

E-ticaret platformu trendyol ve birleşmiş milletler kalkınma programı (undp), türkiye’nin köylerinin üretim potansiyelini dijital teknolojileri kullanarak artıracak, kırsal kalkınmayı destekleyecek ‘yarının köyleri’ projesini başlattı.

Ekonomi - 2 yıl önce

E-ticaret platformu Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye’nin köylerinin üretim potansiyelini dijital teknolojileri kullanarak artıracak, kırsal kalkınmayı destekleyecek ‘Yarının Köyleri’ projesini başlattı. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye’nin köylerinin üretim potansiyelini dijital teknolojileri kullanarak artıracak, kırsal kalkınmayı destekleyecek ‘Yarının Köyleri’ projesini başlattı. Proje kapsamında, Trendyol’un teknolojik yetkinlikleri ve UNDP’nin saha tecrübesini köylere ulaştırarak istihdamın artırılması, üretimin güçlendirilmesi, kültürel değerlerin korunarak kırsal kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor. Yarının Köyleri projesiyle; sürdürülebilir ve teknolojiye dayalı üretim kültürünün oluşturulması ve Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaştırılması hedefleniyor. Böylece yerel ürünlerin, köydeki üreticiden direkt olarak tüketiciyle buluşmasına fırsat oluşturulacak. Proje ile örnek köylerin günlük hayatta ve üretim süreçlerinde dijital teknolojilere daha rahat erişebilmesi için dijital merkezler oluşturulacak. Yapılan açıklamaya göre, Yarının Köyleri projesinde kurulacak dijital merkezlerde; gençler, kadınlar ve engelli bireyler başta olmak üzere tüm üreticilere ve üretim ekosistemine e-ticaret, e-ihracat, ürün geliştirme, markalaşma, paketleme, finans, kalite gibi konularda eğitim ve danışmanlıklar verilecek. Ayrıca farklı modellemeler ile akıllı tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması desteklenecek, tarımsal verimin artması, yerel ürün kalitesinin iyileştirilmesi, maliyetlerin düşürülmesi ve doğanın korunmasına katkı sağlanacak. Kodlama ve robotik atölyeleri ile çocuklar dijital dünyaya hazırlanacak. Bu merkezlerde; gençlere yönelik dijital sanat faaliyetleri gerçekleştirilecek, eğitim ve sağlık hizmetlerinde dijital uygulamaların kullanımı, bilgisayar destekli tasarım gibi farklı alanlarda hizmetler de verilecek.

Adana, Diyarbakır ve İzmir illerinde üç pilot köy ile başlayacak olan “Yarının Köyleri” projesi ile beş yılda toplam 10 köye ulaşılması hedefleniyor. İlk etapta her köy için gelişme potansiyeli olan yerel üç ürüne odaklanılacak. Pilot köylere kurulacak bu dijital merkezlerden tüm yakın köyler faydalanabilecek. Pilot illerde yeni e-ticaret girişimcisi oranının ise proje tamamlandığında yüzde 60 artacağı ön görülüyor. Projenin tanıtım filminde Tarkan yer aldı

Yarının köylerini anlatan reklam filminde ise megastar Tarkan rol aldı. Köylerin geleceğinin tasvir edildiği filmde, teknoloji ile üreten yarının köyleri hayalinin sağlam bir destekle gerçek olabileceği vurgusu yapıldı. Yarının Köyleri projesi köy ve kent arasında fırsat eşitliğini destekleyecek

Yarının Köyleri projesi ile 1 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin, "Tüm ekosistem için pozitif etki oluşturmayı her zaman önceliklendiriyoruz. Türkiye’den doğan ve globalleşen bir şirket olarak topraklarımızda büyük emek harcanarak yetiştirilen ürünlerin, zanaatlerin daha çok kişiye ulaşması ve gerçek değerini bulması en büyük arzumuz. Bir teknoloji şirketi olarak sahip olduğumuz olanaklarla dijital uçurumun kapatılmasına odaklanıyoruz. Yarının Köyleri, bu anlamda etkili dokunuşlar gerçekleştirebileceğimiz, her ayrıntısıyla katkı verebileceğimiz bir proje oldu. Sadece bir köyü değil, o köyün çevresini ve hatta bulunduğu ilin ekonomisini, sosyal hayatını etkileyecek. Köy ve kent arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı verecek adımları birlikte atarak başaracağız" dedi. “Köylerden dünyaya köprü kuruyoruz”

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Türkiye’deki köyler üretici enerjiyle dolu. Fakat çoğu zaman ürünlerini iç ve dış pazarlara ulaştırmak için ihtiyaç duydukları köprüden ve kentlerde yaşayanların kolaylıkla erişebildikleri dijital yeniliklerden yoksun kalıyorlar. UNDP olarak Trendyol ile kurduğumuz ortaklıkta, bu köprüyü oluşturmak için dijital araçları kullanmayı ve kimseyi geride bırakmadan köylerin refah düzeyinin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

16 yıl aradan sonra Polateli OSB’nin tabelası asıldı-

2022-11-02 19:29 - Ekonomi

Gaziantep’te kanlı gece!..

2022-11-02 22:00 - Asayiş

Gaziantep’te bir intihar daha…

2022-10-31 18:52 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaziantep mitingine kaç kişi katıldı?..

2022-11-05 18:58 - Siyaset

Mauro Icardi, gol sayısını 3’e çıkardı

2022-11-05 22:00 - Spor

Yeni anket yayınlandı: Gaziantep dahil 28 şehirde soruldu. Sonuç: En büyük sorun ekonomi, çözerse AK Parti çözer

2022-11-03 16:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te konuşuyor. Canlı

2022-11-05 15:06 - Gündem

Alkışlar Yaşar Aktürk’e… Kilis Vakfı'ndan İstanbul'da okuyan üniversite öğrencilerine ücretsiz yurt imkanı

2022-11-02 13:36 - Eğitim

Ali Payam: “Güvenli taşıma aslında müşteriden başlar.”

2022-10-31 18:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OSB Başkanı Cengiz Şimşek’ten özel ricası!..

2022-11-05 17:26 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ta araç sayısı 200 bine ulaştı

21:30 - Ekonomi

MAGİNDER’de Salih Karademir güven tazeledi

21:37 - Ekonomi

İdil’de GES projesi ile içme suyu hattının enerji ihtiyacı karşılanıyor

16:19 - Ekonomi

Bursa Çimento’dan çevre ve ekonomiye AB standartlarını aşan yatırım

15:47 - Ekonomi

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

14:59 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Efsane Emniyet Müdürü Halil Altan Hukuk Mücadelesini Kazandı

01:14 - Gündem

İnanmak Başarmanın Yarısıdır

20:15 - Spor

Bakan Kurum: Deprem bölgesini istismar malzemesi yapmaya çalışanlara müsaade etmedik

19:28 - Siyaset

Volkan Kazak: Bugün bu galibiyeti bekliyorduk

19:17 - Spor

Gaziantep FK - Başakşehir FK: 3-0

18:28 - Spor