?>

Ulusal Bilişim Kurultayı’nda ’Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi’ teması işlendi

Türkiye bilişim derneği tarafından düzenlenen ulusal bilişim kurultayı’nın “doğal afetlere dayanıklı bilişim ekosistemi” temasıyla 40. €?sı gerçekleştirildi.

Teknoloji - 11 ay önce

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı’nın “Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi” temasıyla 40.’sı gerçekleştirildi.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından 40.’sının düzenlendiği, Ulusal Bilişim Kurultayı Bilgi ve Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirildi. “Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi” ana temasıyla düzenlenen 40. Ulusal Bilişim Kurultayı’nın açılış programına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe’nin yanı sıra birçok bilim adamı ve bilişim profesyonelleri katıldı.

Türkiye Bilişim Derneği olarak, bilişim ekosistemi oluşturmak ve Türkiye’yi bilişimde üst sıralara çıkarmak için 52 yıldır çalışmalar yürüttüklerini aktaran Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Aktepe, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da bilgi ve bilime dayalı bir toplum oluşturarak ülkemizi kamu ve özel sektör iş birliği sağlayarak dünyada lider yapma hedefiyle ilerleyeceğiz. Bilişim kurultayları 40 yıldır bilişim sektörü için bir yol gösterici olmasının yanında, Türkiye Bilişim Derneği’nin de bir yıllık çalışmalarının değerlendirdiği platformlardır. Türkiye Bilişim Derneği olarak 2023 yılı bizim için yine birçok proje oluşturduğumuz kamu ve özel sektör için raporlar hazırlayarak sunduğumuz ve bilişim sektörümüzü gelecek yüzyılla hazırlamak için mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Gerçekten de 2023 yılında diğer yıllardan daha fazla çalışma gayretindeydik ve sonuçlarını aldığımızı da düşünüyoruz. Bilişim sektörümüzü gelecek 100 yıla hazırlamak için mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Bu çerçevede Van’dan Eskişehir’e, İzmir’den Elazığ’a, Antalya’dan Adana’ya, Kayseri’den İstanbul’a kadar ülkemizin birçok yerinde şubelerimizle beraber etkinlikler düzenledik. Bu yıl özellikle Kıbrıs BTK’sıyla yaptığımız protokol kapsamında Kıbrıs’ta önemli etkinlikler organize ettik. Onun dışında da yine Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bilişim adası olması için çalışmalara başladık ve bu çalışmalar paralelinde devletimiz de bize gerekli desteği vermekte. Buraya hem 52 yıllık tecrübemizi devletimizin de 100 yıllık tecrübesini buraya taşımaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğal afetleri mutlak şekilde öngörülmesinin ve kontrol edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Kentsel alanların afet riski söz konusu olduğunda çarpan etkisi oluşturması nedeniyle etkin bir afet yönetimi adeta kaçınılmaz bir gerçek. Sürdürülebilir, uzun vadede etkin çok paydaşlı ve disiplinler arası biçimde veriye dayalı olarak bu sürecin yönetilmesi arz ediyor” dedi.

6 Şubat depreminin ardından afetlerin süreçleri ile ilgili birçok şeyden ders çıkarıldığını belirten Bakan Yardımcısı Sayan, şu ifadeleri kullandı:

“Afetle ilgili süreçlerin yönetiminde enerji, haberleşme, ulaşım, sağlık gibi sektörlerin iş birliği ve karşılıklı eşgüdümü en kritik rol oynayan süreçlerden. Bilişim teknolojileri de muhtemel afetlerin ön görülmesi ve hazırlıklı olunmasına imkan sağlıyor. Bu anlamda her ne kadar son dönemlerde dünya genelinde sıklıkla gerçekleşmekte olan afetler karşısında bilgi teknolojilerinin kullanımının gerekliliğine yönelik farkındalık artmış olduğu istatistiksel olarak bilgi teknolojilerine ve yapay zeka uygulamalarına beklenen düzeyde başvurulmadığı da görülmekte. Dünya genelinde bu ortalama yüzde 7 seviyesindeyken afet temelli uygulamaların web sitesi üzerinden kullanımı ortalama yüzde 20 ve akıllı telefonlar üzerinden kullanımı da gene yüzde 7 olarak kaydediliyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te korkunç olay. Cadde ortasında kafasına sıkarak intihar etti.

2023-12-18 21:59 - Asayiş

Kalyoncu ailesinin acı günü!..

2023-12-20 18:44 - Gündem

Babasından izinsiz aldı faciaya yol açtı: 2 ölü, 3 yaralı

2023-12-18 18:03 - Gündem

Anne terk etti; 4 çocuk ortada kaldı!

2023-12-19 12:09 - Gündem

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2023-12-19 17:39 - Elektrik ve Su

YSK'nin seçim kararlarına göre 32 ilde oy kullanma saatleri değişti! Karar Resmi Gazete'de

2023-12-20 02:52 - Siyaset

Gaziantep’te 134 kişinin öldüğü Ayşe-Mehmet Polat Sitesi soruşturmasında kusur durumu hakkında rapor düzenlendi

2023-12-18 12:27 - Asayiş

Gaziantep’in ünlü işadamı amaletiyat oldu

2023-12-20 15:43 - Gündem

Gaziantep'te lise öğrencisinin korkunç sonu!

2023-12-15 13:15 - Asayiş

Kız öğrenci okulda 3. kattan atladı

2023-12-15 20:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Prof. Dr. Ersanlı: "Çocuk işçiliği, sadece fiziksel yük değil, ruhları da tüketen bir karanlıktır"

18:56 - Teknoloji

OEDAŞ çalışanlarını yapay zekalı geleceğe hazırlıyor

11:06 - Teknoloji

ARİNKOM TTO, ÜSİMP Ulusal Patent Fuarına katıldı

12:38 - Teknoloji

Vazgeçilmez yemeklere bilimsel dokunuş: Patates, köfte ve pişi için en sağlıklı pişirme yöntemi araştırılacak

10:24 - Teknoloji

Başkan Akın, “Oyun oynayan değil, oyun kodlayan bir gençlik yetişecek”

09:25 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Son dakika! Halep kent merkezinin orta kesimlerine girildi

23:27 - العربية

Bağımsızlık Seferberliği’nde Ben De Varım! Milletvekili Ali Şahin, YEŞİLAY’ın Bağımsızlık Akımına Destek Verdi

23:01 - Gündem

Meteoroloji Uyardı! Azot Dioksit Nedeniyle Hava Kötü Kokacak ve Puslu Olacak

22:28 - Gündem

Gaziantep Trafik Güvenliğine Güç Katıyor: Motosikletli Polisler Sertifikalarını Aldı

21:24 - Asayiş

Şok! Gaziantep’te Parkomat Ücretleri Tavan Yaptı: İşte Yeni Tarife

21:20 - Ekonomi