Uzungöl’ü balondan izleyecekler

Dünyaca ünlü turizm merkezi uzungöl'de bir ilke imza atıldı. Kapadokya'dan getirilen sıcak hava balonunun hizmet vermeye başladığı uzungöl'de yerli ve yabancı turistlerin doğa harikasını kuş bakışı izleyecek.

Ekonomi - 3 gün önce

Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e gelen ziyaretçiler artık Kapadokya’da görmeye alışık olduğumuz sıcak hava balonu keyfini tatma imkanı bulacak.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de bir ilke imza atıldı. Kapadokya’dan getirilen sıcak hava balonunun hizmet vermeye başladığı Uzungöl’de yerli ve yabancı turistler doğa harikasını kuş bakışı izleyecek.

Kapadokya ile özdeşleşen sıcak hava balonu aktivitesi Trabzon’un Çaykara ilçesindeki doğa harikası Uzungöl’e taşındı. Uzungöllü genç girişimciler tarafından turizm merkezine getirilen 2 ve 15 kişilik balon yoğun bir ilgi ile karşılandı. Kapadokya’da hizmet veren bir şirket tarafından getirilen sıcak hava balonları yapılan denemelerin ardından uçuşlara başladı. İpe bağlı uçuş gerçekleştiren balonlar yerden 60 metreye kadar yükseltilirken, balon aktivitesinde doğum günü, yıl dönümü ve evlilik teklifi gibi etkinliklerde yapılıyor. Hava ve coğrafi şartlar nedeniyle balonla şuan serbest uçuş için imkanı sağlanamazken, deneme ve hava ölçümlerinin sürdüğü bildirildi.

Kapadokya’dan gelen balon pilotu Hanife Özkan İntepe, Uzungöl’ün yere bağlı uçuşa daha uygun olduğunu belirterek serbest uçuş için deneme ve ölçümlerin sürdüğünü söyledi. İntepe, “2 balon olarak geldik. Biri 12 kişilik diğeri ise 2 kişilik. Kapadokya’da serbest olarak başladığımız uçuşlara burada yere bağlı uçuş olarak start verdik. İlerleyen zamanlarda serbest uçuş için denemeler yapabileceğini düşünüyoruz. Şuan için bağlı, VİP ve sepet uçuş olarak hizmet vermeye başlayacağız. Yerli ve yabancı misafirlerimizin şuan yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Havanın uygun olduğu zamanlarda uçuşlarımız günlük olarak devam ediyor. Şuan için havanın uygun olduğu zamanlar sabah ve akşam saatleri. Bunun için deneme ve ölçümlerimize devam ediyoruz. Uygun zamanları yakaladığımızda start verip uçuş yapmayı planlıyoruz. Kapadokya tamamen kahverengi burası tamamen yeşilin birleştiği bir bölge. İnsanların bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. Kapadokya’da yapılan şeylerin tamamının burada da yapılabileceğini ben öngörüyorum. Evlilik teklifleri, fotoğraf çekimi gibi. Burası bağlı uçuşa daha uygun” dedi. “Balonu Uzungöl’e getirmek çocukluk hayalimdi”

Girişimci Yetkin İnan ise çocukluk hayali olan sıcak hava balonunu Uzungöl’e getirdiği için mutlu olduğunu kaydederek “Sıcak hava balonu aslında benim çocukluktan hayallerimden birisiydi. Bu fikrimi arkadaşlarımla paylaştım onlarında kafasına yattı. Karadeniz Bölgesi’ne çok farklı bir aktivite getireceğimize herkes çok inandı. Bir anda Kapadokya’ya gitme fikri aldık. Orada bir şirket ile birlikte görüştük. Kendisini Uzungöl’e davet ettik. Hava şartlarına beraber baktık. Ayrıntılı bir şekilde inceledik. Burada sıcak hava balonu olabileceğini düşündük. Aslında biz insanların ayağına Kapadokya’ya getirdik. 2 tane balon getirmeyi istedik. Hep çift kişilik VİP olarak bir balon olsun istedik. Ayrıca bir de büyük balon getirdik. Hava şartları uymadığı için maalesef serbest uçuş yapamıyoruz. Ama bağlı uçuşa geçtikten sonra hava koşullarına göre en fazla 60 metreye kadar çıkabiliyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimizi makul fiyatlarla birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ahmet Duran ise Uzungöl’ün ülkenin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çekerek “Havasıyla, doğasıyla çok tercih edilen bir yer. Balon birçok bölgemizde olmayan özel bir etkinlik. Yerli ve yabancı turistler ülkenin turizminin katkı sağlayabilecek önemli bir proje. Ben bunun çok fazla tercih edileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

Yine Gaziantep! Yine korkunç ölüm!

2024-06-20 16:18 - Asayiş

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı o isim oldu.

2024-06-26 11:14 - Siyaset

İSO 500’e Gaziantep damgası

2024-06-25 12:49 - Ekonomi

Yasin Tepe’nin baba acısı.!

2024-06-27 09:53 - Gündem

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Nizip Belediye başkanı Ali Doğan'ın aracıyla çarptığı yaya öldü

2024-06-26 14:27 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

İlgili Haberler

"Anadoludakiler" proje lansmanında Batı Akdeniz’in ürünleri tanıtıldı

21:01 - Ekonomi

Kyzikos kazıları Kapıdağ Turizmi Geliştirme Komisyonu’nun yakın takibinde

17:08 - Ekonomi

Bodrum-Didim-, Marmaris- Fethiye Feribot seferleri izin belgesi alındı

15:44 - Ekonomi

Başkan Genç, elektrikli otobüsü sürerek test etti

15:33 - Ekonomi

Milyon dolarlık yat denize indi

15:30 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep'te 29 Haziran 2024 Bugün 26 Kişi Vefat Etti

17:41 - Defin Listesi

Bakanı Yerlikaya, restore edilen Gaziantep'teki tarihi Şeker Hanı'nın açılışına katıldı

17:32 - Gündem

Gaziantep’te 20 sağlık kabini kapatıldı

17:22 - Sağlık

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (29.06.2024)

17:19 - Sağlık

Başkan Erdoğan'dan 'Mülteci' talimatı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Hazırlıklarımız tamam

14:38 - Gündem