USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

4-6 Yaş Kur'an kurslarında 1,5 milyona yakın çocuk mezun oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı tamamlandı. Kurslardan 1,5 milyona yakın çocuk mezun oldu.

4-6 Yaş Kur'an kurslarında 1,5 milyona yakın çocuk mezun oldu
03-06-2024 01:28
Google News

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı tamamlandı.

Kurslardan mezun olan minik öğrenciler için il ve ilçe müftülüklerince "Yıl Sonu Programı" düzenlendi.

AMASYA

Amasya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursları öğrencileri için yıl sonu kapanış programı Sultan II Bayezid Camii'nde yapıldı.

Programda öğrencilerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Biliyoruz ki yavrularımız burada sadece Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmiyor, aynı zamanda geleceklerini şekillendirerek dinine, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetişmeleri için gerekli donanımları kazanıyor. Bu süreçte Allah sevgisini, Peygamber sevgisini kazanıp milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek büyüyen öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları yetiştiren özverili öğreticilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Program öğrenciler tarafından okunan ilahiler ve sergilenen gösterilerle sona erdi.

BİLECİK

Bilecik İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler "Kadim Oyunlar ve Çocuk Şenliği"nde buluştu.

Şenliğe İl Müftüsü Ali Erhun, Müftü Yardımcısı Hatice Geçgelen, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı.

Pelitözü Gölpark’ta düzenlenen şenlikte miniklere ve velilerine hitap eden İl Müftüsü Ali Erhun, "Bu yılın en güzel manzarasıyla karşı karşıyayız. Burası bir çiçek bahçesi oldu. Elhamdülillah ki bu yavrularımız bir yıl boyunca çok verimli bir şekilde hoca hanımlarımızın özverili gayretleriyle eğitildiler. Oynadılar, eğlendiler ve öğrendiler. Yavrularımız Kur’anı Kerim okumayı, namaz kılmayı ve namaz dualarını öğrendi. Çocuklarımız için ömürleri boyunca unutamayacakları bir güzellik oldu. Ben bütün annelere ve velilerimize teşekkür ediyorum. Hem bu hizmetlerimize sahip çıktınız hem de yavrularınız için çok güzel bir yatırım yaptınız." ifadelerini kullandı.

MARDİN

Mardin İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Kapanış Programı" Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirildi.

Programda açış konuşması gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2014 yılından itibaren resmi olarak başlatmış olduğu 4-6 yaş Kur’an kurslarımız sayesinde çocuklarımız hep Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ile milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmekte ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile erken yaşta buluşmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin gerçekleştirmiş olduğu program, Kur'an-ı Kerim surelerini okuma, dualar, semazen gösterisi, Çanakkale geçilmez oyunu, Filistin'in Dabke Dansı ve Mardin'in yöresel oyunlarıyla devam etti.

KONYA

Konya Seydişehir İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Seydişehir İlçe Müftüsü Adem Bebek konuşmasında; "Başkanlığımız 4-6 yaş grubundaki çocuklarımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizin temel bilgilerini erken dönemde öğrenmelerini çok önemsiyor. Çocuklarımızın hayırlı bireyler olarak yetişmeleri için onların ruh ve gönül dünyalarına milli ve dini değerlerimizin erken dönemde nakşedilmesi gerekir. 4-6 yaş Kur’an kurslarında çocuklarımız, Kur’an-ı Kerim’i okumayı, temel dini bilgileri ve iyi bir bireyde bulunması gereken erdemleri uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı bulmaktadırlar." dedi.

Kaymakam Cevdet Bakkal, 4-6 yaş Kur’an kurslarının çocuklarımızın manevi gelişiminde çok büyük bir fonksiyona sahip olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Akabinde, her Kur’an kursu sınıflar halinde hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin sunumları izleyenler tarafından büyük beğeni ve alkış topladı.

VAN

Saray İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri için yıl sonu programı düzenlendi.

Açılış konuşmasında 4-6 Kur’an kurslarının öneminden bahseden İlçe Müftüsü Abdulvahit Kamali, kurslara sahip çıkılması ve öğrencilerin üzerinde durulması gerektiğine değindi.

Merkez ve Hz. Hamza 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin okuduğu ilahi ve duaların ardından sema gösterisi ile program son buldu. Programın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

KAHRAMANMARAŞ

Ebu Bekir Sıddık Camii'nde düzenlenen 4-6 Yaş Kur'an Kursu yılsonu programında camii cemaati ve imam hatibine, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan tarafından "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, konuşmasında evlat yetiştirmenin önemine ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmalarının ve hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

Ardından, minik öğrencilerin yıl boyunca öğrendikleri sureler ve hadis-i şerifler, bazı peygamberlerin hayatlarından kesitler ve dualar sunuldu.

MUĞLA

Fethiye Müftülüğü Hacı Fehmi Özer 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu Konferans Salonu'nda yıl sonu programı düzenledi.

Yıl sonu programında, İlçe Müftüsü Kamil Oktay açılış konuşmasını yaparak minik öğrencilerin ve ailelerinin bu önemli günü kutladı.

Programa katılan veliler ve vatandaşlar, miniklerin performanslarını hayranlıkla izlerken, öğrencilerin gösterileri izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

ESKİŞEHİR

Mahmudiye İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş ve 7-10 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

Programda konuşan ve Kuran kurslarında yapılan eğitimler hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Osman Çavuşoğlu, 4- 6 yaş ve 7-10 yaş Kuran kurslarının önemine vurgu yaparak Yaz Kuran Kurslarının 1 Temmuz'da başlayacağını duyurdu.

KAYSERİ

Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarında, 2653 öğrencinin katılımı ile yıl sonu kapanış şenliği yapıldı.

Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından Kadir Has Kongre Merkezi açık alanında gerçekleştirilen şenlikte, minik Kur’an kursu öğrencileri şiirler, ilahiler, semazen gösterileri ile katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Programda İl Müftü Vekili Cabir Çelik ve Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun öğrencilerin sevincine ortak oldu.

BİTLİS

Adilcevaz İlçesinde 3 farklı mahallede İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının kapanış programı gerçekleştirildi.

İlçe Müftü Vekili Heybetullah Evren ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş de miniklerin mezuniyet sevincine ortak oldu.

Programda yaklaşık 55 öğrenci karne heyecanı yaşarken minikler tarafından dabke dansı gösterisi yapılarak ve Filistin bayrağı açılarak Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekildi.

SİİRT

Siirt İl Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Kudüs Darüsselam 4-6 Yaş Kur’an Kursu yılsonu mezuniyet töreninde Filistin teması vurgulandı.

Siirt'te düzenlenen Kudüs Darüsselam 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim'in Hatim ve geçiş töreninde konuşan Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Toplumda dini bilincin ve Kur'an eğitiminin önemini bir kez daha hatırlatan Müftü Pinal, gelecek nesillerin dini değerlerle donatılması gerektiğini söyledi.

DÜZCE

Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, Çilimli İlçe Müftülüğü bünyesinde eğitim veren 4-6 Yaş Kur'an kurslarının hazırladıkları kapanış programına katıldı.

Minikleri tebrik eden Müftü Aydın, 4-6 Yaş Kur’an kurslarının önemine vurgu yaptı.

Program miniklerin sahne gösterilerinin ardından İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli’nin duasıyla sona erdi.

ARDAHAN

Ardahan İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarında "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

Çocukların coşkusuna ortak olan İl  Müftüsü Adem Karadeniz, "4-6 yaş kurslarımızda 4 yaşından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizle ne kadar çok çocuğumuzu eğitirsek geleceğimizin de bir o kadar güçlü olacağının farkındayız. Çünkü bu çocuklarımızla geleceğimizi inşa ediyoruz. Bu uğurda çalışan idarecilerimizi ve hocalarımızı, gayret gösteren velilerimizi ve yavrularımızı tebrik ediyorum." dedi.

4-6 yaş Kuran Kursu Öğrencilerinin yapmış oldukları gösterilerde Filistin' de unutulmadı.

SİVAS

Zara İlçe Müftülüğünün düzenlediği 4-6 Yaş Kur'an Kursu yıl sonu kapanış programına Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat Kalkan, okul müdürleri, Kur'an Kursu Öğreticileri ile 4-6 yaş öğrencileri ve velileri katıldı.

Zara Cumhuriyet ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda yıl boyunca kurslarda eğitim gören minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim okuyup şiirler seslendirdi.

İlçe Müftüsü Yunus Güleç, “4-6 yaş kurslarımızda 4 yaşından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizle ne kadar çok çocuğumuzu eğitirsek geleceğimizin de bir o kadar aydınlık olacağının farkındayız." dedi.

Mehteran takımı gösterisi, Semazen gösterisi, şiir dinletisi ve ilahi dinletisinin yanı sıra, eğitim gören öğrencilerin düzenlediği sahne gösterileri ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

IĞDIR

Iğdır'da 4-6 Yaş Kur'an Kursunda eğitim gören öğrencilerin Kuran Kurslarını bitirmeleri dolayısıyla Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda Yıl Sonu programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen program öğrencilerin Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, "Emanetlerinizin farkındayız. O yüzden emanetinize gözümüz gibi sahip çıkıyoruz. Evlatlarımızı zamanın tehlikelerinden korumalıyız. 4-6 yaş arasında bütün eğitimleri vermeli ve temel atmalıyız. Onları arıların petekleri işledikleri gibi işlemeliyiz. Çocuklarımızı Allah'a Kul Peygambere hayırlı ümmet olarak yetiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Müftü Demirel' in açılış konuşmasının ardından program öğrencilerin çeşitli etkinlikleri ile devam etti.

ARTVİN

Artvin İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu programı düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki yıl sonu programında konuşan İl Müftüsü Mesut Harmancı, "Öğrencilere yönelik motivasyonu ve birlikteliği pekiştirmek amacıyla böyle bir etkinlik planladık. Bbu yıl 4 kursumuz bulunmakta ve toplamda 67 öğrencimiz eğitim almaktadır. Bu kurslarımız milli ve manevi değerleri, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aktarma konusunda önemli bir görev icra etmektedir." dedi.

ŞIRNAK

Silopi’de 4-6 Yaş Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’e geçme ve yıl sonu kapanış heyecanı yaşandı.

Huzur Bahçe, Hz. Fatıma ve Hacı Taybet Ökten 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında ayrı ayrı gerçekleştirilen programlara katılan İlçe Müftüsü Ferit Bilgin ailelere hitap etti.

Müftü Bilgin’in konuşmasının ardından öğrenciler yıl boyunca öğrendikleri ayet, hadis. İlahi ve duaları okuyup çeşitlik etkinlikler gerçekleştirdi.

BİLECİK

Bilecik İl Müftülüğü ve Bozüyük İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur'an Kursularının 2023-2024 dönemi yılsonu etkinlikleri kapsamında eğitim gören 4-6 yaş gurubu çocuklar için kapanış programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Ali Erhun, Müftü Yardımcısı Hatice Geçgelen, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı.

Bozüyük İlçe Müftüsü Muammer Ölmez, "Bir tanesi tam gün olmak üzere 20 adet 4-6 yaş Kur'an Kursumuzla Bozüyük'ümüz de 300 öğrencimize hizmet veriyoruz. Kur'an-ı Kerim'i, dini ve milli değerleri, edebi ve birçok güzelliği öğrenen yavrularımızla bizi bir araya getiren Rabbimize hamd ediyorum." dedi.

Programın sonunda okulları bünyesinde 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının açılmasına imkan sağlayan ve eğitim öğretimlerine destek veren okul müdürlerine plaket takdim edildi.

ADIYAMAN

Gölbaşı Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş İhlas Kur'an Kursu tarafından Yıl Sonu Kapanış Programı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, İlçe Müftü Vekili Şaban Akbaba ve öğrenci velileri katıldı.

Programda konuşan Müftü Vekili Akbaba, 4-6 Yaş Kur'an Kursları hakkında önemli bilgiler verdi.

Program sonunda mezun olan çocuklara madalyalarını takdim eden Kaymakam Buğra çocukları tebrik ederek, programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

BALIKESİR

Altıeylül İlçesinde İsmail Altıntaş 4-6 Yaş Kur'an Kursuna devam eden öğrenciler, Yıl Sonu Programı’nda doyasıya eğlendi.

Programda konuşan Altıeylül İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, "Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan bu kurslarımıza emanet etmenizden dolayı siz anne babaları yürekten tebrik ediyor, en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Bu kutsal hizmetin gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte yer alan Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Çocuk Kitapları Sergisine de velilerin ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

ISPARTA

Şehit Tevhid Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen şenliğe Vali Aydın Baruş, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı. 

Programda konuşan Vali Aydın Baruş, "Ahlaklı bireylerin yetişmesi adına burada atılan tohumları önemsiyoruz. Bu manada çocuklarını buralara gönderen velileri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Biçer de, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine vurgu yaparak, bu kurslarda çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek ve iyi insanlar olmalarını sağlayacak verimli eğitimlerin verildiğini ifade etti.

Mezuniyet programı çeşitli etkinliklerle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler