USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

6G Teknolojisi ve Kadınların İstihdamı Üzerine Prof. Dr. Ata'dan Değerlendirme

İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata, telekomünikasyon ve 6G teknolojisiyle ilgili çalışmalarıyla dünya çapında dikkat çeken kadınlar arasında yer aldı. Ata, yaptığı çalışmalarla 6G alanında önemli bilimsel katkılar sunduklarını belirtti.

6G Teknolojisi ve Kadınların İstihdamı Üzerine Prof. Dr. Ata'dan Değerlendirme
02-03-2024 12:04
Google News

İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata, telekomünikasyon ve 6G'yle ilgili alanlarda kadınların istihdamı ve görünürlüğünün arttırılması için küresel alanda çalışan bu topluluğun listesindeki ilk 100 kadın arasında yer almasını AA muhabirine değerlendirdi.

Son 10 yıldır İTÜ'de bilgi ve haberleşme alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Ata, 6G teknolojilerine odaklanan araştırmalar yaptıklarını ve bu alanda önemli bilimsel katkılar sunduklarını ifade etti. Ata, 6G teknolojisi ile ilgili geleceğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

6G'nin daha yüksek veri iletim hızlarına ve daha düşük gecikme sürelerine olanak sağlayacağını belirten Ata, yapay zeka ve akıllı sistemlerin entegrasyonuyla daha akıllı ve kesintisiz iletişim ağları oluşturulabileceğini dile getirdi.

Ayrıca, 6G teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte büyük değişimlerin yaşanacağını ve birçok sektörde verimlilik artışı ve yenilikçi uygulamaların ortaya çıkacağını vurguladı.

Prof. Dr. Ata, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların önemine de dikkat çekerek, yerli ve milli çözümlerin uluslararası alanda kabul görmesi için yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, 6G teknolojisinin önemli bir unsuru olan yapay zeka ve makine öğrenmesi yaklaşımlarının da haberleşme alanında kullanıldığını ve bu alanda dünya çapında yayınlar yaptıklarını sözlerine ekledi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler