USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

7’li koalisyon devleti yıkanların izinde! İnanılmaz benzerlik: Tarih tekerrür mü ediyor?

'Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' söylemiyle yıkıcı politika yürüten muhalefet, geçtiğimiz asırda aynı gafleti Abdülhamid Han'a karşı sergiledi. Erdoğan ile Abdülhamid'e karşı oluşturulan kirli ittifaklar tarihin tekerrürünü oluşturuyor.

7’li koalisyon devleti yıkanların izinde! İnanılmaz benzerlik: Tarih tekerrür mü ediyor?
04-05-2023 18:02
Google News

Haber7 – ÖZEL

Osmanlı İmparatorluğu'nun son devrinde 600 yıllık devleti ayakta tutmak için dahiyane politikalar geliştiren ancak içte ve dışta kirli ittifaklara maruz kalan Ulu Hakan Sultan 2. Abdülhamid Han'a yaşatılanların bir benzerinin günümüzde tekrar sahneye konulduğu değerlendiriliyor. Sultan Abdülhamid Han'a karşı tezgahlanan karanlık senaryoların büyük ölçüde aynısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sergilendiği belirtiliyor. Tarihin adeta tekerrür ettiği kirli ittifakların birbirine olan benzerliği, sadece isimlerin farklı olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

Sultan Abdülhamid Han'ın 1900'lü yılların Türkiye'sinde iktidardan indirilmesi sonrası devasa imparatorluğun çok kısa sürede darmadağın olduğu hakikati, günümüzde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yıkıcı kumpasların ana gayesini bariz şekilde ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışma ofisinde Abdülhamid Han'ın görüntüsünün gölgesinde en kritik faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

HABER7 olarak okurlarımızı asırlık serüvene çıkarıyor, dünden bugüne kurulan kirli ve kanlı ittifakların nasıl aynı merkezlerden aynı taktik ve aynı paradigmalarla sahnelendiğini tarihe not ediyoruz...

DÜN ABDÜLHAMİD, BUGÜN ERDOĞAN

Selanik merkezli ve Mason yoğunluklu Ermeni, Rum, Yahudi, Bulgar gibi birçok etnik ve dini yapıyı bir araya getiren İttihat ve Terakki Cemiyeti üyeleri tek bir konuda anlaşmıştı. İttihatçıların tek hedefi Sultan 2. Abdülhamid Han’ı indirip iktidarı ele geçirmekti.

İttihat ve Terakki’nin liderlerinden Rahmi Bey (Mustafa Rahmi Arslan), 2. Meşrutiyet’in ilanın ardından Fransız Le Temps gazetesine 26 Temmuz 1908 tarihinde yaptığı açıklamada, tek amaçlarının yıkmak olduğunu kaydetmişti. Rahmi Bey yaptığı açıklamada, "Siyasi programımızı soruyorsunuz. Şimdilik böyle bir programımız yoktur. Bugüne kadar yıkmak için uğraştık. Şimdi Kanun-ı Esasi’yi harfiyen muhafaza etmeye çalışıyoruz. Badehu [Bundan sonra] memleketin atisi [ilerlemesi] için, terakkisi [yükselmesi] için çalışacağız.” ifadesinde bulunmuştu. Ancak iktidarı darbeyle ele geçiren İttihat ve Terakki Cemiyeti, Osmanlı’yı 10 yıl bile yönetememiş ve ülkeyi yıkıma götürmüştü. Savaşın ardından ise çoğu işgal altında bıraktıkları ülkeden kaçmışlardı. 

Diğer taraftan proje üretemeyen 7’li koalisyonun tek anlaştığı konu, 1 asır önce olduğu gibi bu milletin liderini alaşağı etmek. Muhalefet, Batılı ülkelerin rahatsız olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek istiyor. ‘Tuvalet terliği’ni bile seçecek seviyeye düştüğünü itiraf eden muhalif gruplar, “Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” sloganı atmaya devam ediyor.