USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

A Parti Kurucular Kurulu’nda Gaziantep’ten Dikkat Çeken Genç İsim

Kamuoyunun uzun süredir merak ve ilgiyle beklediği Yavuz AĞIRALİOĞLU liderliğindeki parti, “Anahtar Parti” adıyla kuruldu.

A Parti Kurucular Kurulu’nda Gaziantep’ten Dikkat Çeken Genç İsim
28-10-2024 10:39
28-10-2024 10:41
GAZİANTEP
Google News
A Parti Kurucular Kurulunda Gaziantep’ten de bir isim yer aldı. Partinin aynı zamanda en genç kurucularından olan Ahmet Murat HATABAY, Gaziantep Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanlarından merhum Mehmet HATABAY’ın oğlu.
İlköğrenimini, Mehmet Adil Kasapseçkin İlköğretim Okulu’nda tamamlayıp burslu olarak girdiği Özel Sanko Koleji’nde gerek sosyal faaliyetler gerekse de akademik anlamda büyük başarılar gösteren HATABAY, bu grafiğini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenciyken de sürdürdü. Hem üniversite içinde hem de üniversite dışında birçok gençlik oluşumuna da liderlik etti.
Mezuniyetinin hemen sonrasında Ankara’ya yerleşerek 27. Dönemde TBMM’de danışmanlık yaptı. Yüksek lisansı esnasında akademide yarı zamanlı araştırmacılık görevinde de bulunan HATABAY, kısa sürede birçok alanda ciddi bir tecrübe kazandı. Özel sektörde banka teftiş kurulunda çalışmasının yanı sıra, Ticaret Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’ndaki merkezi bürokrasi deneyimi ile de öne çıkıyor.
Yavuz AĞIRALİOĞLU ile uzun yıllardır yakın hukuklarının ve fikir birlikteliklerinin olduğu bilinen Ahmet Murat HATABAY’ın Anahtar Parti’de siyaset yapmak üzere kamu görevinden ayrılarak partinin kurucuları arasında yer aldığı öğrenildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler