USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

ABD başkanlık seçimleri ne zaman? Donald Trump mı Kamala Harris mi önde?

ABD'de başkanlık yarışı devam ediyor. Kamala Harris ve Donald Trump, öne çıkan adaylar arasında yer alıyor. Peki ABD'nin yeni başkanı kim olacak? ABD başkanlık yarışında hangi aday önde?

ABD başkanlık seçimleri ne zaman? Donald Trump mı Kamala Harris mi önde?
16-10-2024 16:42
Google News

ABD başkanlık seçimlerine sayılı günler kaldı. Demokratların adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasındaki başkanlık yarışı, oldukça çekişmeli geçiyor. Peki ABD başkanlık seçimi ne zaman? ABD başkanlık yarışında hangi aday önde?

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

ABD'nin yeni başkanı 5 Kasım 2024 tarihinde belli olacak. 5 Kasım'da sandığa gidecek olan seçmenler oy verme işlemlerini tamamlayacak ve aynı günün gecesinde ABD'nin yeni başkanı belirlenmiş olacak.

Seçilen başkan ve başkan yardımcısı, 20 Ocak 2025 tarihinde yemin ederek görevlerine başlayacak.

ANKETLERDE KİM ÖNDE? KAMALA HARRİS Mİ, DONALD TRUMP MI?

5 Kasım tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimlerinde hangi adayın önde olduğu merak ediliyor. New York Times gazetesi ile Siena tarafından yapılan ortak seçim anketi, ABD başkanlığında kıran kırana bir mücadele olduğunu gözler önüne serdi.

Yayımlanan ankette Demokratların adayı Harris'in ankete katılanların yüzde 49'unun desteğini aldığı, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın ise yüzde 46 oy aldığı görüldü.

NYT, söz konusu anketin 29 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında yapıldığını duyurdu.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler