USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Abdullah Öcalan'ı ziyaret edecek milletvekili belli oldu: ‘İmralı’ya gidebilir’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı ziyaret için başvurusu değerlendirilen ismi açıkladı.

Abdullah Öcalan'ı ziyaret edecek milletvekili belli oldu: ‘İmralı’ya gidebilir’
17-10-2024 11:13
Google News

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, uzun süredir kimse ile görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’la ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Selvi, Öcalan’ın DEM Partili Milletvekili yeğeni Ömer Öcalan'ın İmralı'ya ziyaret edebileceğini yazdı.

Selvi, "Yeni bir çözüm süreci gündemde değil," dediği yazısında, çağrının "terörün bitirilmesine" yönelik olduğunu belirtti.

Selvi, "Peki bu konuda bir gelişme var mı?" diye sorduğu yazısında Abdullah Öcalan'la uzun süredir görüşme yaptırılmadığını ancak DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na, "Yeğen olarak 16.08.2024'te sayın Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmek istiyorum" diye başvuruda bulunduğunu hatırlattı. 

Selvi yazısında, "Ömer Öcalan'ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi," diyerek şunları aktardı:

"Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış. Ama Ömer Öcalan'ın başvurusu değerlendiriliyor. Avukatların görüşmeyi istismar ettiği düşünülüyor. O nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesini beklemiyorum ama aile adına Ömer Öcalan'ın görüşmesine izin verilebilir. Tekrar ifade edeyim. Henüz karar verilmiş değil."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler