USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adana Barosu’ndan hayvanlara şiddete karşı 'etkin kanun' vurgusu

Nuri PİR-Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)- ADANA Barosu Hakları Komisyonu Başkanı Özge Buğa, hayvanlara yönelik haksız muamelelere karşı 5199 sayılı kanunun geliştirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi çağrısında bulundu. Adana Barosu, 4

Adana Barosu’ndan hayvanlara şiddete karşı 'etkin kanun' vurgusu
04-10-2023 15:17
Google News

Nuri PİR-Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)- ADANA Barosu Hakları Komisyonu Başkanı Özge Buğa, hayvanlara yönelik haksız muamelelere karşı 5199 sayılı kanunun geliştirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi çağrısında bulundu.
Adana Barosu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Özge Buğa okudu, hayvanların, insanlar için hayati önem taşıdığını ve doğanın dengesini sağladığını söyledi. Hayvanlara şiddete karşı yasaların caydırıcı olmadığını savunan Buğa, “Mevzuatımızda mevcut 5199 sayılı kanun ise hayvanların yaşam hakkına yönelik yalnızca sözde bir koruma sağlamaktadır. Adli makamlarca söz konusu hayvanlar olduğunda etkin soruşturma ve kovuşturma yürütülmemektedir. Caydırıcı olmayan yaptırımlar neticesinde hayvanların yaşam hakkına müdahale edenlerin bu eylemleri karşılıksız kalmaktadır. 5199 sayılı kanunun geliştirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi için çalışmalar yapılması gerekliliği aşikardır. Ancak her ne kadar mevcut hali yetersiz kalıyor olsa da sonuç itibarıyla mevzuatımızda hayvanların yaşam hakları güvence altına alınmıştır. Adli makamların hayvanların yaşam hakkına yönelik olaylarda 5199 sayılı kanunu mevzuattaki diğer kanunlardan ayırmadan en etkin ve işlevsel şekilde uygulaması gerekmektedir. İlgili makamların hayvanlarla ilgili olaylarda daha az duyarlı inceleme yapmaları kabul edilemez olup başlıca problemlerden biridir” dedi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler