USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aliağa Limanına yönelik rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonunda 32 kişi yakalandı

İzmir merkezli 4 ilde, Aliağa Liman Başkanlığına yönelik rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Aliağa Limanına yönelik rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonunda 32 kişi yakalandı
22-10-2024 12:23
Google News
İzmir

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlar büro amirlikleri ekipleri, liman başkanlığında görevli memurlar ile gemi acentesi şirketleri çalışanları arasında, gemilerin geliş-gidiş zamanlarının belirtilen saatlerde olmaması, gemi personelinin mesleki yeterlilik seviyelerini gösteren belgelerin olmaması, gemilerin getirmiş olduğu konteyner sayılarındaki tutarsızlıklar gibi konulara cezai işlem uygulamak yerine, göz yumma karşılığında hesaptan ve elden para alışverişi olduğunu tespit etti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri, fiziki ve teknik takip çalışmaları, kamera görüntüleriyle işlemleri belirleyen ekipler, İzmir, Mardin, Manisa ve Tokat'ta operasyon düzenledi.

Operasyonda Aliağa Limanı'nda görevli 6 memur, 26 acente çalışanı olmak üzere 32 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda dijital materyale el konuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler