USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

Alman savaş gemisi Lübnan açıklarında İHA düşürdü

Birleşmiş Milletler'in (BM) Lübnan'da barışı tesis etmek için sahada yer alan UNIFIL Barış Gücü birliğinde konuşlu Alman savaş gemisi 'Ludwigshafen am Rhein', Perşembe günü Nakura açıklarında bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

Alman savaş gemisi Lübnan açıklarında İHA düşürdü
20-10-2024 11:33
Google News

Alman Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü'nün medyaya yaptığı açıklamada UNIFIL bayraklı geminin perşembe sabahı yerel saatle 07:00 (TSİ 08:00) sularında Akdeniz'de bir İHA'yı vurduğunu aktardı.

Bildiriye göre mürettebattan yaralanan olmadığı gibi gemide de herhangi bir maddi hasar meydana gelmedi. Olay Dışişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü tarafından da doğrulandı.

İHA, Lübnan'ın Nakura kentinin kuzeybatısında, savaş gemisinden uzakta sayılabilecek bir bölgede imha edildi. Denize düşen araçtan kurtarılan bazı parçalar üzerinde inceleme yapılacağı belirtildi.

Almanya'nın UNIFIL'e gönderdiği gemide 60 mürettebat bulunurken, Nakura'daki BM karargahında 40 askeri daha konuşlu halde.

UNIFIL, 2006'daki Lübnan savaşının ardından taraflar arasında yapılmış ateşkesin teminatı olarak bölgede görev yapıyor. BM'nin askerleri ülkenin kıyılarını korurken, silah kaçakçılığını önlemek için Lübnan hükümetine destek sağlıyor.

Askerler son günlerde Lübnan'da birkaç defa saldırıya uğradı. Bazıları saldırının faili olarak İsrail'i işaret ederken, diğer bir grup, BM askerlerinin İsrail ile Hizbullah geriliminin arasında sıkışıp kaldığını öne sürüyor.

Lübnan'ın güneyinde, BM'nin askerlerine yönelik çok sayıda saldırı, Alman ordusunun sahadaki güçleri için risk durumunun arttığını ilan etmesine yol açmıştı.

Almanya'nın UNIFIL'deki görevi Lübnan kıyılarındaki çok sayıda deniz birliğini komuta etmek. Bu kuvvetler Nakura'dan yönetiliyor.

Denizdeki operasyonlara ek olarak, BM'nin misyonunu desteklemek amacıyla bölgeye personel ve malzeme taşınmasında aktif rol oynuyorlar.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler