ANTALYA (DHA) – DÜNYANIN ilk modüler elektro gitarının ar-ge ve patent sürecini tamamlayan girişimci müzisyenler, üretim için Antalya OSB’yi seçti. 2.5 milyon dolarlık bir yatırımla seri üretime geçecek firma, ilk lansmanını ABD’deki dünyanın en büyük müzik fuarında yapıp sektör temsilcilerinden tam not aldı.
Dünyanın ilk modüler elektro gitarı, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilecek. Gitar ile ilgili bilinen her şeyi değiştirmeye hazırlanan girişimci müzisyenler, ar-ge süreçlerini tamamlayıp patentlerini aldıklarını inovatif ürünlerinin üretimi için Antalya OSB’yi seçti. Dünyaya açılmaya hazırlanan kurucu ortaklar Cem Köksal, Bayram Tekçe ve Bahtiyar Balcı, ilk etapta 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Antalya OSB’de fabrika kurulumuna başladı. 6 farklı patente sahip yeni nesil gitarın sap kısmından manyetiklerine kadar tüm parçaları, firmanın geniş ürün yelpazesinde bulunan farklı modeller ile değiştirilebiliyor.
İLK LANSMAN AMERİKA’DA
Modüler gitarın ar-ge sürecinin beş yıl önce İstanbul’da başladığını, patent işlemlerinin tamamlanması ile birlikte seri üretime geçebilecek noktaya geldiklerini ifade eden Kurucu Ortak Cem Köksal, “Gitarımız 6 farklı patente sahip. Üzerindeki manyetikler, pedallar, efektler, sap ve gövde kısmı kolayca sökülüp, bir başka model ile değiştirilebilir. İlk lansmanımızı Nisan 2023’de, Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Müzik Tüccarları Birliği tarafından düzenlenen, endüstrinin küresel müzik, ses ve eğlence teknolojisi topluluklarını birleştiren, dünyanın en büyük müzik şovu olan The National Association of Music Merchants (NAMM) fuarında gerçekleştirdik” dedi.
GİTARINIZI KENDİNİZ TASARLIYORSUNUZ
Deep Purple gibi dünyaca ünlü gruplarla beraber çalışan Joe Lynn Turner ile aynı sahneyi paylaşmış bir müzisyen olan Cem Köksal, geliştirdikleri gitar ile ilgili şu bilgileri verdi: “En önemli özelliği modüler bir gitar olması. Bu gitarın sapını, gövdesini, manyetiklerini değiştirebiliyorsunuz. Taktığınız anda devreye girebiliyor. Elektro gitarlar genellikle yerde bulunan efekt pedallar ile kullanılır. Bu pedalları taşımak, kablo uzantıları nedeniyle derttir. Biz onları gitarın üzerine takılabilir hale getirdik. Tramolo sistemimiz kendimize ait bir patent ve dünyada eşi benzeri yoktur. Asla akordunu kaçırmaz.”
FABRİKA 6 AYDA TAMAMLANACAK
Sahip olduğu ve sağladığı avantajlar nedeniyle üretim için Antalya’yı ve Antalya OSB’yi tercih ettiklerini söyleyen Bayram Tekçe, “Önümüzdeki 6 ay içerisinde fabrikanın kurulumunu tamamlayıp, 8 ay içerisinde tam otomatik üretime geçip ayda 100 gitar üretmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
SANATA VE BİLİME DESTEK
Antalya OSB’de sanatla direk bağlantılı bir üretim yapılacak olmasından son derece mutlu olduklarını ifade eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, sanatın bilim ile harmanlanarak bölgeye entegre edilecek olmasından ayrı bir memnuniyet duyduklarını söyledi. (DHA)