USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Araç bakımları da erteleniyor

Hemen her ürüne zam geldiği gibi araçların yedek parça fiyatlarının da aşırı şekilde arttığını belirten otomobil servisleri, “İnsanlar, yüksek maliyetler nedeniyle, araç bakımlarını da ertelemeye başladı. “Zamanında yapılmayan bakımlar, daha büyük arızalara sebep oluyor” uyarısında bulunuyor.

Araç bakımları da erteleniyor
23-08-2022 10:23
23-08-2022 10:27
GAZİANTEP
Google News

Ülke gündeminde son dönemde yaşanan kazalar birinci sıraya yükselirken, freni tutmayan araçlar, kontrolden çıkan araçlar, araç bakımlarını bir kez daha gündeme getirdi.

İNSANLAR ERTELİYOR

Araçların yılda en az bir kere, ve belirli kilometrelerde bakıma alınması gerektiğini hatırlatan otomobil servisleri, araç bakımlarının ertelenmesinin trafikte bütün araçlar için bir tehlike oluşturduğunu dile getiriyor.

Otomobil fiyatlarının artması ile birlikte insanların ikinci el araçlara daha fazla yöneldiğine dikkat çeken araç servisleri, “ Her aracın belirli dönemlerde yağ, filtre ve ön takım gibi değişimlerin yapılması gerekiyor. Zamanında yapılmayan bakımlar, daha büyük arızalara sebep oluyor ve bu masraflar da giderek artıyor.

Ancak daha da önemlisi, bakımların ertelenmesi kazalara neden olabiliyor, canların yanmasına neden olabiliyor. Sürücüler, bu bakımları kesinlikle ihmal etmemeli.”şeklinde konuştular.

SİGORTADAN BİLE ÖNEMLİ

Fiyatlar nedeniyle araç sigortalarının yapılmadığına dikkat çeken otomobil ustaları, “ Araç bakımlarının yapılmaması, sigortadan çok daha önemli bir konu. Bakımın aksatılması, önüne geçilemeyecek kazalara neden olabilir. Sürücülerimizi bir kez daha uyarıyoruz.”şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler