USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Çavuşoğlu: Siz teröristleri kovamıyorsanız, biz yaparız

Haber 7 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı televizyon yayınında, dış politika ile alakalı gelişmeleri değerlendiriyor.

Bakan Çavuşoğlu: Siz teröristleri kovamıyorsanız, biz yaparız
27-07-2022 10:28
Google News

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tv100 özel yayınına konuk oluyor. Bakan Çavuşoğlu, dış politika ile alakalı gelişmeleri, moderatörlüğünü Erdoğan Aktaş'ın yaptığı yayında değerlendiriyor.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- Irak'ta terör örgütleri halen mevcut. DEAŞ ülkenin önemli bölümünü kontrol altında tutuyordu. Bizlerinde desteğiyle gerek Suriye'de gerekse Irak'ta DEAŞ artık güçlü değil.

"SİZ YAPAMAZSANIZ BİZ YAPARIZ"

- Bu teröristleri (PKK/YPG) bölgeden temizlemek onların sorumluluğunda. Beraber yapalım diyoruz; sizde yapamayacaksanız biz bunu yapmak zorundayız. Irak'ta terör örgütleri çok etkin ve Irak yönetimi terör örgütlerine etkin bir mücadele yürütemiyor. Dün akşam Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırı da bir provokasyondur.

"ABD VE RUSYA SÖZÜNÜ TUTMADI"

- Suriye konusunda hem ABD hem de Rusya bize verdiği sözleri tutmadı. Her ikisi de bu teröristleri bu bölgelerden temizlemedir. Hiç müdahale etmedikleri gibi, bazı bölgelerde Ruslarla devriye geziyorlar birçok yerde de ABD silah desteğini devam ettiriyor. Daha önceki operasyonların nedeni; sınırımıza yakın noktaları terörden temizlemekti. Önümüzdeki operasyonların da sebebi budur. Her türlü hazırlığı yapıyoruz. Bu artık motto haline geldi. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir gece ansızın gelebiliriz.

CENTCOM'UN PKK'LILAR İÇİN YAYINLADIĞI TAZİYE MESAJI

- CENTCOM'un yaptığı kabul edilemez. Bu da ABD'nin terörle mücadeledeki samimiyetsizliğine güzel bir örnektir.