USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Dönmez: “Türkiye Yüzyılı yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın yüzyılı olacak”

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı fatih dönmez, istanbul’da düzenlenen 'enerjide türkiye yüzyılı hedefleri' programına katıldı.

Bakan Dönmez: “Türkiye Yüzyılı yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın yüzyılı olacak”
28-01-2023 12:10
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul’da düzenlenen ’Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri’ programına katıldı. Bakan Dönmez, "Türkiye Yüzyılı yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın yüzyılı olacak. Bizler de inşallah hem üretim hem de fiyatlama noktasında Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyan ana sektörlerden biri olacağız" dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun düzenlediği ’Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri’ programına katıldı. Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen programda konuşan Dönmez, programa ilişkin açıklamalarda bulundu.


"Türkiye’nin haklılığı ve Türkiye olmadan bu bölgede hiçbir plan ve projenin işlemeyeceği anlaşıldı"


Son 20 yıldır güçlü bir siyasi iktidar ve güçlü bir liderlik olduğunu ve Türkiye’nin artık ötekileştirilen, yalnızlaştırılan ya da kenara atılan bir ülke olmadığını söyleyen Bakan Fatih Dönmez, "Biz her alanda mücadelesini dişe diş, kora kor veren bir ülke haline geldik. Hakkını sonuna kadar savunan, menfaatlerini korkmadan savunabilen bir ülke durumuna geldik. Akdeniz’de arama ve sondaj faaliyetlerine başladığımızda karşı karşıya kaldığımız siyasi baskıları herhalde sizler de biliyorsunuz, medyadan takip ettiniz. Hiçbirine eyvallah etmedik, geri adım atmadık, diklenmedik ama dik durduk. Hakkımızı her platformda da sonuna kadar savunduk. Bugün geldi Türkiye’nin haklılığı ve Türkiye olmadan bu bölgede hiçbir plan ve projenin işleyemeyeceği anlaşıldı" dedi.


"Yeşil kalkınma ve net sıfır emisyon hedeflerimiz çerçevesinde hazırladığımız Türkiye Ulusal Enerji Planı enerjide gelecek vizyonumuzdur"


Türkiye Yüzyılı ile artık yeni bir döneme girdiklerini belirten Dönmez, "Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlarımızı katlayacağımız, bugüne kadar yaptığımız bütün altyapı yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alacağımız yeni bir döneme başlıyoruz. Bizler de ’Yüzyılın Enerjisi’ anlayışıyla Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyacak enerji yol haritamızi geçtiğimiz haftalarda kamuoyuyla paylaşmıştık. Son derece önemli bir çalışmadır, Türkiye Ulusal Enerji Planı. Bu plan bize ne ifade ediyor? Türkiye’nin ilk etapta orta vadede 2035, uzun vadede 2053 yılına kadar enerjide kat edeceğimiz stratejiyi ve yolu bize gösteriyor. Yeşil kalkınma ve net sıfır emisyon hedeflerimiz çerçevesinde hazırladığımız Türkiye Ulusal Enerji Planı enerjide gelecek vizyonumuzdur. Türkiye bu hedeflere yürürken en büyük desteği mimar ve mühendislerimizden bekliyoruz çünkü bu hedefler tek başına bir üretim-tüketim dengesinin yeniden oluşturulması değil. Arka planda daha büyük bir hedefimiz var, o da kaynak üretiminden hiçbir zaman ayrı düşünmediğimiz yerli teknoloji üretimidir. Yeni teknolojilerin üretilmesinde, onların yaygınlaştırılmasında, belli gruplar halinde kümelenmesinde, son yıllarda sıkça duyulan start-up’lar, melek yatırımcılar gibi inovatörlerin sürece daha fazla dahil olmasında hiç şüphesiz sizlere büyük bir rol düşüyor" şeklinde konuştu.


"Enerji teknolojilerinin geliştirilmesi için yatırım yapan herkese her türlü desteği vereceğiz"


Bakan Dönmez, Türkiye’nin 2035 ve 2053 hedeflerine temiz, çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji üretimiyle ilerleyeceğini söyleyerek, "O nedenle kaynak ne kadar yerliyse teknoloji de o kadar yerli olmalı. Kaynak ne kadar bizimse, teknoloji de bizim olmalı. Herkes gelecek planlanmasını da buna göre yapmalı. Aksi takdirde kaynağı yerli, teknolojisi ithal bir konumda enerji bağımsızlığından söz etmemiz mümkün değildir. Sizlere bu konuda açık çek veriyoruz. Enerji teknolojilerinin geliştirilmesi için yatırım yapan herkese her türlü desteği vermeye hazırız. Pazarımız sadece kendi ülkemiz ya da bölgemiz değil bütün dünyadır. Biz şuna inanıyoruz, enerji teknolojileri ve enerji sanayisi, Türkiye’nin ikinci savunma sanayi olabilecek imkan ve kabiliyetine sahip. Bu nedenle sahada mühendislerimizi, yatırımcılarımızı, girişimcilerimizi daha aktif görmek arzusundayız. Türkiye Yüzyılı yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın yüzyılı olacak. Bizler de inşallah hem üretim hem de fiyatlama noktasında Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyan ana sektörlerden biri olacağız" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler