USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Gültak: Başkasına peşkeş çektiğiniz araziyi belediyemize kazandıran adamım

MERSİN, (DHA)-AKDENİZ Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Karacailyas Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteliğindeki arazinin satışıyla ilgili muhalif meclis üyelerinin eleştirilerine yan?

Başkan Gültak: Başkasına peşkeş çektiğiniz araziyi belediyemize kazandıran adamım
02-05-2023 14:29
Google News

MERSİN, (DHA)-AKDENİZ Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Karacailyas Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteliğindeki arazinin satışıyla ilgili muhalif meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt vererek, "Sizlerin başkasına peşkeş çektiğiniz araziyi belediyemize kazandıran adamım" dedi.
Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk olağan toplantısını, M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirdi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Meclis’te, 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili teklifin görüşülmesiyle ilgili gündem maddesi oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Ardından bir önceki toplantıda oyçokluğu ile reddedilen ancak ilgili yasa ve yönetmelikle başkanlık makamınca yeniden meclise gelen; Karacailyas Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteliğindeki taşınmazın satışı konusu görüşüldü. Başkan Gültak, “Konuyu, yasanın bana verdiği yetkiye istinaden Meclis’e iade ettim ve bu gündemde ısrar kararı arayacağım" dedi.
Gündem maddesi, muhalif üyelerin ret oyuna karşılık Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu ile kabul edildi.
'ÇAMUR ATMAKLA GÜLTAK’I KİRLETEMEZSİNİZ'
Bunun üzerine söz alan muhalif meclis üyeleri, aynı gündemin yeniden meclis toplantısına gelmesini eleştirdi, söz konusu arazinin satışı için neden ısrar edildiği yönünde eleştiriler yöneltti.
Eleştirilere yanıt veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Sizlerin kafanızdaki soru işaretleri ahirete kadar devam eder. Tabi sizleri tatmin etmek zorunda da değilim. Vatandaşlarımız tatmin olsun benim için yeterlidir. Vatandaşa hizmet etmek için geldim. Vatandaş, 14 Mayıs’ta da Mart 2024’te de cevabını verir. Sizler de o gün geldiğinde cevabınızı alırsınız. Hep birlikte göreceğiz. Hayaller kurun bakalım. Çamur atmakla Gültak’ı kirletemezsiniz. Boşuna uğraşıyorsunuz. Siz önce kendi geçmişinize bakın" ifadelerini kullandı.
Söz konusu arazinin, 2010 yılındaki belediye yönetimi tarafından başkalarına peşkeş çekildiğini ifade eden Başkan Gültak, "Geçen Meclis toplantısında da anlatmıştım bu arsanın akametini, nereden aldığımızı, niye mahkemeye verdiğimizi, şufa hakkımızı neden kullandığımızı. Bunları hep unutmuşsunuz. Bu durumun sizlerin döneminde yapıldığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Fakat işinize gelmeyince ‘neyse’ diyorsunuz. Oysa sizin döneminizde bu arsa gümbürtüye gidiyordu. Bizim dönemimizde kurtarıldı, bunu milletimiz bilsin. Sizlerin 2010 yılında peşkeş çektiğiniz araziyi bu dönemde biz kurtardık ve belediyemize kazandırdık" diye konuştu. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler