USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Başkan Seçer: "Mersin koşullarına uygun projeleri hayata geçirdik"

Mersin büyükşehir belediye başkanı vahap seçer, mersin ticaret ve sanayi odası’nın (mtso) kasım ayı olağan meclis toplantısı’na katıldı.

Başkan Seçer: "Mersin koşullarına uygun projeleri hayata geçirdik"
30-11-2023 10:36
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in sürekli gelişen bir kent olduğunu belirterek, "Büyükşehir olarak hayata geçirdiğimiz projeler Mersin koşullarına uygun projeler. Bir hayvancılık projesi yapmışsak, buranın tarım ve hayvancılık sektörü durumuna yönelik çalışmalar yaptık. Arıcılardan fide-fidan desteğine, sulama borusundan hayvan, tohum ve gübre desteğine, tarımla ilgili aklınıza ne gelirse kendi bütçemiz ve vizyonumuz ölçeğinde yapmaya çalıştık” dedi.


Başkan Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Seçer, meclis üyelerinin sektörel ve kente dair sorularını cevapladı. 4,5 yıllık görev süresi hakkında değerlendirmelerde bulunan Seçer, “4 ay sonra 5 yıl tamamlanacak. 5 yıllık süre sonunda da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde halk adaylardan birini tercih edecek ve bir 5 yılı daha bize verecek” diye konuştu.


4,5 yıllık süre içerisinde Mersin’in, bölgenin, ülkenin ve dünyanın yaşadığı koşulları düşünerek, yararlı işler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Seçer, “Belediyecilik hizmetlerini değerlendirirken sosyal hizmetleri bir başlık altında değerlendirdik. Bir diğeri yatırımlar. Bu yatırımlar altyapı ve üst yapı yatırımları. Bir diğer başlık da kente vizyon koyarak, kentin gelecek 50 yılını, 100 yılını bu projeksiyonu yapmak, kente bir değer katmak. Bu anlayışla çalışmalarımızı yaptık” şeklinde konuştu.


Kentin demografik özelliği, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısının alınan kararlarda, yatırım programlarında, uygulanacak projelerde büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Seçer, büyükşehir olarak hayata geçirdikleri projelerin Mersin koşullarına uygun projeler olduğunu vurguladı. Seçer, “Bir hayvancılık projesi yapmışsak, buranın tarım ve hayvancılık sektörü durumuna yönelik çalışmalar yaptık. Arıcılardan fide-fidan desteğine, sulama borusundan hayvan, tohum ve gübre desteğine, tarımla ilgili aklınıza ne gelirse kendi bütçemiz ve vizyonumuz ölçeğinde yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.


Mersin’in, sürekli gelişmekte olan bir kent hüviyetine sahip olmasının yanı sıra, gelir düzeyi düşük kitlelerin de kentte yer aldığına işaret eden Seçer, buna yönelik de birçok uygulama hayata geçirdiklerini ve insanların istihdama katılması için projeler ürettiklerini aktardı. Büyükşehir belediyesi olarak Mersin’de istihdam alanları oluşturacak, sektörlerin gelişmesini sağlayacak ve kente katkı sunan yatırımların hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini kaydeden Seçer, yatırımları hayata geçirirken diğer yandan da sosyal hizmet ve yardımları göz ardı etmediklerinin altını çizdi. İmar çalışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan Seçer, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz olmak üzere bütün merkez ilçelerde Büyükşehir’in 1/5000’lik planları tamamladığını aktardı. Seçer, “İlçe belediyelerinin yapmakla görevli olduğu 1/1000’lik uygulama planlarının kimisi devam ediyor kimisi tamamlandı. Mezitli ve Yenişehir’de bir sorun yok, kısmen bazı yerlerde devam eden çalışmalar var, Toroslar’da birkaç etap var. Akdeniz ilçemiz de bitmek üzere” dedi. "Mersin sürekli gelişen bir kent"


Mersin’in sürekli gelişmekte olan bir kent olduğuna vurgu yapan Seçer, buna bağlı olarak nüfus yoğunluğunun da arttığını ve buna uygun çalışmalar yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Seçer, “Gelişen kent nüfusuna karşı önlem olarak yeni bulvarlar açacaksınız, kent trafiğini rahatlatacaksınız. Bunu yaparken de bir master plan çerçevesinde yapacaksınız. Biz ilçeler de dahil bunu gerçekleştirdik. Son rötuşları da yapılıyor. Onay aşamasında diyebiliriz. Bu dönem sonuna kalmaz Master Plan onaylanacak. Şu anda Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin talebi üzerine onlara da bir sunum yapacağız. Onların da katkılarını alıp sonuç itibariyle planı tamamlayacağız. Biz bu plan çerçevesinde yapılacak katlı kavşaklardan raylı sistemlere, açılacak yeni bulvarlara kadar birçok konuda bilgi sahibi olup, bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.


Kent genelinde gerçekleştirdikleri yol çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Seçer, 4. Çevre Yolu’nun Müftü Deresi’yle 34. Cadde arasındaki bölümünün yapımının tamamlandığını ve uzun yıllardır bakım bekleyen 3. Çevre Yolu’nu da daha konforlu hale getirdiklerini ve Türkiye’de ilk defa uygulanan kanalize kavşak sistemi modeli ile inşa ettiklerini vurguladı. 2. Çevre Yolu’nun da ilk 980 metrelik bölümünü açtıklarını belirten Seçer, alandaki bütün imar plan çalışmalarının da bittiğini ve hukuki altyapısının hazırlanıp önümüzdeki günlerde yol asfalt biriminin çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Seçer, kısa sürede 3. ve 4. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne bağlayacaklarını ve böylelikle 2. Çevre Yolu’nun Saya Park Kavşağı’ndaki trafik yükünü azaltmış olacaklarını dile getirdi.


Hal katlı kavşağına başlayabilmeleri için Pamukluk Barajı Projesi’nin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Seçer, “Oradan bizim mevcut Berdan Barajı’ndan beslenen boru hattımız geçiyor. Mersin’in ana borusu geçiyor. Tarsus’tan aldığımız suyun borusu ve Mersin halkının yüzde 85’inin su ihtiyacını oradan karşılıyoruz ve biz o deplaseye girsek, orası da birkaç ay sürer. Mersin birkaç ay susuz kalamayacağı için orayı Pamukluk Barajı Projesi’nden sonra yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler